1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Регламент


02015R094 - UA - 07.03.2017 - 001.001 - 1
Цей текст слугує суто засобом документування та не має законної сили. Установи Союзу не несуть жодної відповідальності за його зміст. Автентичні версії відповідних актів, включно з їхніми преамбулами, опубліковані в Офіційному віснику Європейського Союзу і доступні на EUR-Lех (До Розділу V : Економічне та галузеве співробітництво Глава 1 . Співробітництво у сфері енергетики, включаючи ядерну енергетику)
ДЕЛЕГОВАНИЙ РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) 2015/1094
від 5 травня 2015 року на доповнення Директиви Європейського Парламенту і Ради 2010/30/ЄС стосовно енергетичного маркування професійних холодильних шаф (Текст стосується ЄЕП) (ОВ L 177, 08.07.2015, с. 2)
Зі змінами, внесеними:
Офіційний вісник
сторінка дата
Делегованим регламентом Комісії (ЄС) 2017/254 від 30 листопада 2016 року L 38 1 15.02.2017
ДЕЛЕГОВАНИЙ РЕГЛАМЕНТ КОМІСІЇ (ЄС) 2015/1094
від 5 травня 2015 року на доповнення Директиви Європейського Парламенту і Ради 2010/30/ЄС стосовно енергетичного маркування професійних холодильних шаф
(Текст стосується ЄЕП)
Стаття 1
Предмет та сфера застосування
1. У цьому Регламенті встановлено вимоги до маркування професійних холодильних шаф і надання додаткової інформації про продукт для професійних холодильних шаф. 2. Цей Регламент застосовується до електричних мережевих професійних холодильних шаф, в тому числі тих, що продаються для охолодження харчових продуктів і комбікормів. 3. Цей Регламент не застосовується до таких продуктів: (a) професійні холодильні шафи, які живляться переважно від джерел енергії, відмінних від електрики; (b) професійні холодильні шафи, що працюють за допомогою віддаленої конденсаторної установки; (c) відкриті холодильні шафи, якщо їхня відкритість є фундаментальною вимогою до їхніх основних функцій; (d) холодильні шафи, які призначено спеціально для оброблення харчових продуктів, та наявності у яких лише одного відділення, чистий об’єм якого становить менше ніж 20% від загального чистого об’єму шафи та яке призначено спеціально для оброблення харчових продуктів, не достатньо для виключення; (e) холодильні шафи, які призначено спеціально для розмороження заморожених харчових продуктів у контрольований спосіб, та наявності у яких лише одного відділення, яке призначено спеціально для розмороження заморожених харчових продуктів у контрольований спосіб, не достатньо для виключення; (f) вітрини для салатів; (g) холодильні вітрини та інші подібні форми шаф, призначені, окрім охолодження та зберігання, переважно для виставлення та продажу харчових продуктів; (h) холодильні шафи, у яких не використовується парокомпресійний цикл охолодження; (i) професійні холодильні шафи, зроблені на замовлення в одиничному екземплярі за індивідуальною специфікацією споживача та не еквівалентні іншим професійним холодильним шафам, як описано в означенні 9 додатка І; (j) холодильники-морозильники; (k) шафи зі статичним охолоджуванням; (l) вбудовані шафи; (m) контейнерні і двосторонні шафи; (n) морозильні камери.
Стаття 2
Терміни та означення
Для цілей цього Регламенту застосовують такі терміни та означення: (a) «професійна холодильна шафа» означає ізольований холодильний прилад, що включає одне або декілька відділень, доступ до яких забезпечується через одну чи декілька дверей або ящиків, здатних постійно підтримувати температуру харчових продуктів у встановлених межах при робочій температурі охолоджування чи заморожування, використовуючи парокомпресійний цикл, і призначений для зберігання харчових продуктів у непобутових умовах, але не для демонстрування клієнтам або їхнього доступу; (b) «харчові продукти» означає їжу, інгредієнти, напої, у тому числі вино, та інші предмети, призначені переважно для споживання, та які потребують охолоджування за визначеної температури; (c) «вбудована шафа» означає стаціонарний ізольований холодильний прилад, призначений для вбудовування у шафу, нішу в стіні або у схоже місце, що потребує використання меблевої фурнітури; (d) «контейнерна шафа» означає професійну холодильну шафу, що включає одне унікальне відділення, яке дозволяє завозити до нього продукти на стелажах з коліщатами; (e) «двостороння шафа» означає професійну холодильну шафу, доступ до якої забезпечений з обох сторін; (f) «шафа зі статичним охолоджуванням» означає професійну холодильну шафу без примусової внутрішньої циркуляції повітря, спеціально розроблену для зберігання харчових продуктів, чутливих до температури, або для уникнення висушування харчових продуктів, які зберігаються без герметичної оболонки; одного відділення зі статичним охолоджуванням в шафі недостатньо, щоб вважати таку шафу шафою зі статичним охолоджуванням; (g) «відкрита шафа» означає професійну холодильну шафу, доступ до холодильного простору якої можна отримати ззовні, не відкриваючи дверей чи ящика; сама по собі наявність одного відділення, доступ до якого можна отримати ззовні, не відкриваючи дверей чи ящика, і чистий об’єм якого дорівнює менше ніж 20 % від загального об’єму професійної холодильної шафи, не є достатньою, щоб вважати таку шафу відкритою шафою; (h) «вітрина для салатів» означає професійну холодильну шафу з однією або декількома дверми або фасадами ящиків у вертикальній площині з вирізами у верхній поверхні, в які можна вставляти тимчасові контейнери для зберігання для легкого доступу до харчових продуктів, таких як, але не виключно, начинки для піци чи інгредієнти салатів; (i) «комбінована шафа» означає професійну холодильну шафу, що включає два чи більше відділення з різною температурою для охолоджування та зберігання харчових продуктів; (j) «холодильник-морозильник» означає тип комбінованої шафи, що включає принаймні одне відділення, призначене виключно для робочої температури охолоджування, і одне відділення, призначене виключно для робочої температури заморожування; (k) «морозильна камера» означає морозильник для продуктів, доступ до відділення (відділень) якого забезпечується з верхньої частини приладу, або який має і відділення, що відкриваються зверху, і відділення вертикального типу, але повний об’єм відділення (відділень), що відкривається зверху, перевищує 75% від загального повного об’єму приладу.
................
Перейти до повного тексту