1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Директива


1999L0004 - UA - 18.11.2013 - 003.001 - 1
Цей документ слугує суто засобом документування, і установи не несуть жодної відповідальності за його зміст
(До Розділу V "Економічне та галузеве співробітництво"
Глава 17. Сільське господарство та розвиток сільських територій)
ДИРЕКТИВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ І РАДИ 1999/4/ЄС
від 22 лютого 1999 року
про екстракти кави та екстракти цикорію
(ОВ L 66, 13.03.1999, с. 26)
Зі змінами і доповненнями, внесеними:
Офіційний вісник
сторінка дата
Регламентом Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1882/2003 від 29 вересня 2003 року L 284 1 31.10.2003
Регламентом Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1137/2008 від 22 жовтня 2008 року L 311 1 21.11.2008
Регламентом Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 1021/2013 від 9 жовтня 2013 року L 287 1 29.10.2013
ДИРЕКТИВА ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПАРЛАМЕНТУ І РАДИ 1999/4/ЄС
від 22 лютого 1999 року
про екстракти кави та екстракти цикорію
ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ПАРЛАМЕНТ І РАДА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ,
Беручи до уваги Договір про заснування Європейського Співтовариства, зокрема його статтю 100a,
Беручи до уваги пропозицію Комісії (-1),
Беручи до уваги висновок Економічно-соціального комітету (-2),
Діючи згідно з процедурою, встановленою в статті 189b Договору (-3), на основі спільного тексту, затвердженого Погоджувальним комітетом 8 грудня 1998 року,
Оскільки деякі вертикальні директиви про харчові продукти необхідно спростити для врахування лише суттєвих вимог, яким повинні відповідати продукти, до яких вони застосовуються, щоб забезпечити вільний рух таких продуктів на внутрішньому ринку згідно з висновками Європейської Ради, ухваленими в Единбурзі 11 - 12 грудня 1992 року, і підтвердженими на засіданні Європейської Ради у Брюсселі 10 - 11 грудня 1993 року;
Оскільки Директива Ради 77/436/ЄЕС від 27 червня 1977 року про наближення законодавств держав-членів щодо екстрактів кави та екстрактів цикорію (-4) була зумовлена тим фактом, що відмінності між національними законодавствами про екстракти кави та екстракти цикорію могли створювати умови для недобросовісної конкуренції, що, ймовірно, могло вводити в оману споживачів і таким чином безпосередньо впливати на створення та функціонування спільного ринку;
Оскільки згадану вище Директиву було відповідно розроблено, щоб дати означення екстрактам кави та екстрактам цикорію, визначити які речовини можна додавати під час їх виготовлення, встановити спільні правила щодо пакування та маркування таких екстрактів, а також конкретизувати умови, за яких певні позначення можна використовувати для деяких із цих продуктів, щоб забезпечити їх вільний рух у межах Співтовариства;
Оскільки Директиву 77/436/ЄЕС необхідно привести у відповідність до загального законодавства Співтовариства про харчові продукти, зокрема законодавства про маркування та методи аналізу;
Оскільки Комісія планує запропонувати, якнайшвидше і за будь-яких обставин до 1 липня 2000 року, включити до Директиви 80/232/ЄЕС (-5) діапазон значень номінальної маси для продуктів, визначених цією Директивою;
__________
(-1) OВ C 231, 09.08.1996, с. 24.
(-2) ОВ C 56, 24.02.1997, с. 20.
(-3) Висновок Європейського Парламенту від 23 жовтня 1997 року (ОВ С 339, 10.11.1997, с. 129), Спільна позиція Ради від 30 квітня 1998 року (ОВ С 204, 30.06.1998, с. 25) та Рішення Європейського Парламенту від 16 вересня 1998 року (ОВ C 313, 12.10.1998, с. 90). Рішення Ради від 25 січня 1999 року. Рішення Європейського Парламенту від 11 лютого 1999 року.
(-4) ОВ L 172, 12.07.1977, с. 20. Директива з останніми змінами і доповненнями, внесеними Актом про приєднання 1985 року.
(-5) ОВ L 51, 25.02.1980, с. 1. Директива з останніми змінами і доповненнями, внесеними Директивою 87/356/ЄЕС (ОВ L 192, 11.07.1987, с. 48).
Оскільки загальні правила маркування харчових продуктів, визначені в Директиві Ради 79/112/ЄЕС від 18 грудня 1978 року про наближення законодавства держав-членів щодо маркування, представлення та рекламування харчових продуктів для продажу кінцевому споживачу (-1), необхідно застосовувати з дотриманням певних умов;
Оскільки, відповідно до принципу пропорційності, ця Директива не виходить за межі необхідного для досягнення поставлених цілей, згідно з третім параграфом статті 3b Договору;
Оскільки, коли в майбутньому цю Директиву буде адаптовано до загальних положень Співтовариства про харчові продукти, Комісії допомагатиме Постійний комітет з харчових продуктів, створений на підставі Рішення 69/414/ЄЕС (-2);
__________
(-1) OВ L 33, 08.02.1979, с. 1. Директива з останніми змінами і доповненнями, внесеними Директивою Європейського Парламенту і Ради 97/4/ЄС (ОВ L 43, 14.02.1997, с. 21).
(-2) ОВ L 291, 19.11.1969, с. 9.
Оскільки, щоб уникнути створення нових бар'єрів для вільного руху, держави-члени повинні утримуватися від ухвалення не передбачених цією Директивою національних положень для продуктів, яких вона стосується,
УХВАЛИЛИ ЦЮ ДИРЕКТИВУ:
Стаття 1.
Ця Директива стосується екстрактів кави та екстрактів цикорію, визначених у додатку.
Цю Директиву не застосовують до див. зображення
Стаття 2.
Директива 79/112/ЄЕС застосовується до продуктів, визначених у додатку, з дотриманням таких умов:

................
Перейти до повного тексту