1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 3 липня 2006 р. N 903
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 692 від 08.09.2015 )
Питання Національної комісії України з Кодексу аліментаріус
Відповідно до статті 8 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Перейменувати Національну комісію України із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус у Національну комісію України з Кодексу аліментаріус.
Призначити головою Комісії Проданчука Миколу Георгійовича.
2. Затвердити Положення про Національну комісію України з Кодексу аліментаріус, що додається.
3. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 19 квітня 1999 р. N 616 "Про затвердження Положення про Національну комісію із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус та її персонального складу" (Офіційний вісник України, 1999 р., N 16, ст. 641).
Прем'єр-міністр України Ю.ЄХАНУРОВ
Інд. 28
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 липня 2006 р. N 903
ПОЛОЖЕННЯ
про Національну комісію України з Кодексу аліментаріус
1. Національна комісія України з Кодексу аліментаріус (далі - Національна комісія) є консультативно-дорадчим органом.
2. У своїй діяльності Національна комісія керується Конституцією та законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами у сфері безпечності та якості харчових продуктів у процесі їх виробництва та обігу, а також цим Положенням.
3. Основними завданнями Національної комісії є:
аналіз міжнародного та вітчизняного законодавства і розроблення пропозицій щодо удосконалення законодавства у сфері безпечності та якості харчових продуктів;
гармонізація вітчизняного законодавства з міжнародним у зазначеній сфері;
сприяння впровадженню нових технологій, міжнародних стандартів, вітчизняних технічних регламентів і міжнародних санітарних заходів у сфері виробництва харчових продуктів та нових методів їх дослідження.
4. Національна комісія відповідно до покладених на неї завдань:
1) уніфікує науково-методичні підходи до розроблення санітарних заходів та технічних регламентів, аналізу ризиків, які можуть створити харчові продукти для здоров'я людини (далі - ризики), та визначення обов'язкових параметрів безпечності, а також розроблення методів та визначення процедури забезпечення безпечності харчових продуктів у процесі їх виробництва та обігу;
2) розробляє санітарні заходи;
3) визначає процедуру та критерії уповноваження лабораторій, зокрема арбітражних, для проведення діагностичних досліджень з метою здійснення державного контролю і державного нагляду за безпечністю та якістю харчових продуктів;
4) організовує проведення наукових та експертних досліджень з питань, що належать до її компетенції;
5) бере участь у засіданнях спільної комісії Продовольчої сільськогосподарської організації та Всесвітньої організації охорони здоров'я із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус та її комітетів.
5. Національна комісія розробляє і вносить:
1) Головному державному санітарному лікарю України та Головному державному ветеринарному інспектору України рекомендації щодо затвердження:
вимог до впровадження системи аналізу ризиків та контролю (регулювання) у критичних точках або аналогічних систем забезпечення безпечності та належної якості харчових продуктів, підконтрольних санітарній та ветеринарній службам, у процесі їх виробництва та обігу;
обсягу вантажів, підконтрольних санітарній та ветеринарній службам, що підлягають обов'язковому розширеному контролю (у відсотках);

................
Перейти до повного тексту