Найменування послуги |
Вартість послуги без урахування податку на додану вартість, гривень |
I. Визначення показників якості та безпеки зерна і продуктів його переробки |
Зернові, зернобобові, олійні культури |
1. |
Відбір точкових проб зерна (насипом), у тому числі: |
|
відбір із: |
|
|
|
- складів |
за дослідження однієї проби |
30,15 |
|
- вагонів |
-"- |
25,55 |
|
- автомобілів |
-"- |
7,1 |
|
- мішків |
-"- |
3,55 |
|
складення об'єднаної проби, заповнення етикетки |
-"- |
1,75 |
|
виділення середньої проби з об'єднаної |
-"- |
3 |
|
виділення наважок, підготовка до проведення аналізу (олійні) |
-"- |
2,5 |
|
виділення наважок, підготовка до проведення аналізу (зернові та зернобобові) |
-"- |
1,75 |
2. |
Визначення фізико-хімічних показників якості: |
1) |
масова частка вологи, визначена із застосуванням гравіметричного методу: |
|
|
|
з попереднім підсушуванням: |
|
|
|
- пшениця, жито |
за одне дослідження |
5,65 |
|
- ячмінь, кукурудза, овес, просо, рис, гречка, інші зернові |
-"- |
9,6 |
|
- зернобобові |
-"- |
8,85 |
|
- олійні культури |
-"- |
4,1 |
|
без попереднього підсушування: |
|
|
|
- кукурудза |
-"- |
8,35 |
|
- зернобобові |
-"- |
6,2 |
|
- олійні культури |
-"- |
2,5 |
|
- пшениця, жито, ячмінь, овес, просо, рис, гречка, інші зернові |
-"- |
4,25 |
2) |
масова частка вологи, визначена за: |
|
|
|
методом інфрачервоної спектроскопії |
-"- |
2,5 |
|
методами ISO, ICC, Gafta |
-"- |
40,8 |
3) |
на запах у: |
|
|
|
цілому зерні |
-"- |
0,35 |
|
цілому зерні з пропарюванням |
-"- |
1,4 |
|
розмолотому зерні |
-"- |
3 |
4) |
на колір |
-"- |
1,6 |
5) |
зараженість хлібними шкідниками у: |
|
|
|
явній формі |
-"- |
4,8 |
|
скритій формі |
-"- |
6,4 |
6) |
натури |
-"- |
3,7 |
7) |
вміст сміттєвої та олійної домішок, кількість розколотих плодів |
-"- |
14,9 |
8) |
вміст смітної та зернової домішок |
-"- |
9,6 |
9) |
вміст дрібних зерен |
-"- |
3,2 |
10) |
вміст фузаріозних та рожевозабарвлених зерен |
-"- |
7,45 |
11) |
вміст зіпсованих зерен у: |
|
|
|
пшениці, житі, ячмені |
-"- |
3 |
|
кукурудзі, горосі |
-"- |
8,85 |
|
просі |
-"- |
11,55 |
|
інших зернових та олійних культурах |
-"- |
11,15 |
12) |
вміст шкідливих домішок у: |
|
|
|
просі |
-"- |
3,2 |
|
інших зернових |
-"- |
2,85 |
|
зернобобових |
-"- |
9,6 |
|
олійних культурах |
-"- |
6,75 |
13) |
вміст особливо облікових домішок у: |
|
|
|
просі |
-"- |
3,2 |
|
зернобобових |
-"- |
6,75 |
|
інших зернових та олійних культурах |
-"- |
9,6 |
14) |
вміст важко відокремлюваних домішок |
-"- |
3,35 |
15) |
вміст металомагнітних домішок |
-"- |
3,55 |
16) |
на скловидність |
-"- |
3,7 |
17) |
тип зерна, у тому числі: |
|
|
|
пшениця |
-"- |
2,85 |
|
овес, кукурудза, просо, інші зернові |
-"- |
3,55 |
|
зернобобові культури |
-"- |
23,4 |
|
рис |
-"- |
12,6 |
18) |
вміст зерен, пошкоджених клопом- черепашкою |
-"- |
10,3 |
19) |
вміст сажкових зерен |
-"- |
8,85 |
20) |
масова частка сирої клейковини та її якість, визначена із застосуванням: |
|
|
|
гравіметричного методу |
-"- |
29,95 |
|
методу інфрачервоної спектроскопії |
-"- |
2,5 |
|
методів ICC, Gafta |
-"- |
26,8 |
|
гравіметричного методу ISO |
-"- |
17,75 |
21) |
число падання зерна пшениці |
-"- |
8,15 |
22) |
масова частка білка, визначена за: |
|
|
|
тітрометричним методом |
-"- |
71,45 |
|
методом інфрачервоної спектроскопії |
-"- |
2,5 |
23) |
плівчастість, визначена вручну: |
-"- |
|
|
просо, рис, гречка |
-"- |
12,05 |
|
овес |
-"- |
8,5 |
24) |
масова доля ядра: |
|
|
|
гречки |
-"- |
25,55 |
|
проса |
-"- |
20,05 |
25) |
крупність зерна |
-"- |
6,4 |
26) |
маса 1000 зерен |
-"- |
30,5 |
27) |
вміст пошкоджених гороховою зернівкою і листоверткою |
-"- |
11,9 |
28) |
здатність до проростання |
-"- |
83,35 |
29) |
життєздатність |
-"- |
20,4 |
30) |
кислотне число жиру |
-"- |
57,45 |
31) |
загальна кислотність |
-"- |
7,65 |
32) |
консистенція зерна рису |
-"- |
3,55 |
33) |
наявність червоних зерен рису |
-"- |
4,6 |
34) |
наявність пожовклих зерен рису |
-"- |
4,6 |
35) |
наявність глютинозних зерен рису |
-"- |
4,6 |
36) |
масова частка ерукової кислоти |
-"- |
67,4 |
37) |
вміст глюкозинолатів, визначених за методом: |
|
|
|
високоефективної рідинної хроматографії |
-"- |
72,35 |
|
глюкотесту |
-"- |
8,85 |
38) |
масова частка сирого жиру |
-"- |
62,05 |
39) |
масова частка золи |
-"- |
23,75 |
40) |
масова частка золи, що не розчиняється у 10-відсотковій соляній кислоті |
-"- |
28,35 |
41) |
масова частка сирого протеїну (вміст азоту) |
-"- |
71,45 |
42) |
масова частка сирої клітковини |
-"- |
37,25 |
43) |
масова частка сирої клітковини у продуктах тваринного походження |
-"- |
37,25 |
44) |
вміст крохмалю |
-"- |
46,1 |
45) |
вихід зерна із кукурудзи в качанах |
-"- |
35,45 |
46) |
екстрактивність ячменю |
-"- |
89,35 |
Борошно, крупи, комбікорми, комбікормова сировина, побічні продукти переробки зерна |
3. |
Відбір точкових проб, у тому числі: |
1) |
визначення об'єму виборки |
за дослідження однієї проби |
4,8 |
2) |
відбір проби з мішків з партії на складі: |
|
|
|
борошна, крупів |
-"- |
44,35 |
|
комбікормів, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
30,15 |
3) |
відбір проб з мішків з вагона: |
|
|
|
борошна, висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
25,55 |
|
крупів |
-"- |
12,05 |
4) |
відбір проб з мішків з автомобілю: |
|
|
|
борошна, крупів |
-"- |
12,05 |
|
висівок, комбікормової сировини, побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
7,1 |
5) |
складення об'єднаної проби продукції |
-"- |
3,35 |
6) |
виділення середньої проби з об'єднаної |
-"- |
3 |
7) |
виділення наважок для проведення аналізу вручну (крупи, комбікорми) |
-"- |
2,5 |
8) |
виділення наважок для проведення аналізу вручну (борошно) |
-"- |
1,4 |
4. |
Визначення фізико-хімічних показників якості: |
1) |
вологість, у тому числі: |
|
|
|
борошна, висівок, комбікормів, комбікормової сировини, інших побічних продуктів переробки зерна |
за одне дослідження |
4,95 |
|
крупів |
-"- |
5,65 |
2) |
на колір: |
|
|
|
борошна |
-"- |
1,75 |
|
крупів |
-"- |
0,9 |
|
висівок, комбікормів, сировини, інших побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
1,25 |
3) |
на запах: |
|
|
|
без підігрівання проби |
-"- |
1,4 |
|
з підігріванням проби |
-"- |
3 |
4) |
вміст металомагнітної домішки |
-"- |
3,35 |
5) |
вміст шкідливої домішки (крупи) |
-"- |
5,65 |
6) |
вміст мінеральної домішки (крупи) |
-"- |
1,75 |
7) |
на смак та хруст (крупи, борошно) |
-"- |
1,05 |
8) |
зараженість та забрудненість хлібними шкідниками: |
|
|
|
крупів |
-"- |
5,85 |
|
борошна, комбікормів, висівок, шротів, макухи, інших побічних продуктів переробки зерна |
-"- |
12,6 |
9) |
крупність борошна |
-"- |
7,1 |
10) |
число падання борошна |
-"- |
8,7 |
11) |
зольність: |
|
|
|
борошна |
-"- |
31,4 |
|
крупів |
-"- |
23,75 |
12) |
білість |
-"- |
6,75 |
13) |
розварюваність |
-"- |
12,25 |
14) |
вміст смітної домішки, квіткових плівок, зіпсованих, необрушених зерен (крупи) |
-"- |
9,6 |
15) |
вміст доброякісного ядра |
-"- |
5,15 |
16) |
вміст мучки |
-"- |
1,95 |
17) |
вміст поїдених зерен |
-"- |
11,9 |
18) |
недодир: |
|
|
|
без забарвлення |
-"- |
6,75 |
|
із забарвленням |
-"- |
7,45 |
19) |
наявність пожовклих глютинозних ядер рису, червоних та крейдяних ядер |
-"- |
1,6 |
20) |
наявність сторонніх домішок |
-"- |
1,75 |
21) |
крупність чи номер крупи |
-"- |
6,05 |
22) |
вміст і якість клейковини (борошна), визначені вручну |
-"- |
19,85 |
23) |
реологічні властивості тіста (W) (альвеограф) |
-"- |
79,8 |
24) |
фаринограф (водопоглинаючі властивості борошна) |
-"- |
79,8 |
25) |
індекс осадження (седиментація) методом Зелені |
-"- |
26,6 |
26) |
автолітична активність |
-"- |
14,9 |
27) |
пробна випічка хліба |
-"- |
14,7 |
28) |
об'ємний вихід хліба |
-"- |
4,45 |
29) |
формостійкість |
-"- |
4,45 |
30) |
діаметр гранул висівок, комбікормів |
-"- |
11,7 |
31) |
довжина гранул висівок, комбікормів |
-"- |
8,85 |
32) |
крихкість гранул висівок, комбікормів |
-"- |
8,85 |
5. |
Визначення показників безпеки в зерні і продуктах його переробки: |
1) |
токсичні елементи (разом), у тому числі: |
за дослідження однієї проби |
435 |
|
свинець |
-"- |
84,6 |
|
миш'як |
-"- |
84,6 |
|
кадмій |
-"- |
84,6 |
|
ртуть |
-"- |
84,6 |
|
мідь |
-"- |
84,6 |
|
цинк |
-"- |
84,6 |
2) |
мікотоксини, у тому числі: |
-"- |
174,3 |
|
афлотоксин В 1 |
-"- |
85,65 |
|
зеараленон |
-"- |
85,65 |
|
Т-2 токсин |
-"- |
85,65 |
|
дезоксиніваленон (вомітоксин) |
-"- |
85,65 |
|
охротоксин А |
-"- |
85,65 |
|
патулін |
-"- |
85,65 |
3) |
радіонукліди, у тому числі: |
|
|
|
цезій |
-"- |
84,6 |
|
стронцій |
-"- |
84,6 |
4) |
пестициди, хлор та фосфоровмісні речовини |
-"- |
111,2 |
5) |
генетично-модифіковані об'єкти в зерні та продуктах його переробки: |
|
|
|
проведення якісного аналізу |
-"- |
344,55 |
|
проведення якісного та кількісного аналізу |
-"- |
582,5 |
6) |
інші показники якості: |
|
масова доля залишкової кількості розчинника (бензину) |
за одне дослідження |
75 |
|
кількість краплин |
-"- |
14,2 |
|
алкалоїдне насіння |
-"- |
14,2 |
|
ізотіоціанати |
-"- |
111,7 |
|
CaCO +MgCl 3 3 |
-"- |
44,35 |
|
вміст натрію |
-"- |
33,7 |
|
активність уреази |
-"- |
26,6 |
|
вміст кальцію |
-"- |
47,9 |
|
вміст фосфору |
-"- |
47,9 |
|
перекисне число жиру |
-"- |
56,75 |
|
вміст хлористого натрію |
-"- |
33,7 |
|
фосфоровмісні речовини в олії |
-"- |
79,8 |
|
білок за Барнштейном |
-"- |
72,7 |
|
колір, смак, прозорість олії |
-"- |
39 |
|
нежирові домішки в олії, кольорове число |
-"- |
51,4 |
|
вміст мила (якісна проба) |
-"- |
12,4 |
|
вміст мила |
-"- |
46,1 |
|
пероксидне число олії |
-"- |
46,1 |
|
кислотне число олії |
-"- |
46,1 |
|
йодне число олії |
-"- |
46,1 |
|
вміст масляної кислоти |
-"- |
65,6 |
|
вміст алкалоїдів |
-"- |
117,05 |
7) |
мікробіологічні показники: |
|
|
|
мезофільні аеробні факультативно-анаеробні мікроорганізми |
-"- |
72,7 |
|
анаероби |
-"- |
76,25 |
|
бактерії групи кишкової палички |
-"- |
76,25 |
|
плісняві гриби |
-"- |
76,25 |
|
бактерії роду протей |
-"- |
76,25 |
|
сальмонели |
-"- |
76,25 |
|
живі клітини продуцента (дріжджі) |
-"- |
72,7 |
|
мікологічні випробування |
-"- |
76,25 |
|
наявність зерен із жовто- зеленою флуоресценцією |
-"- |
26,6 |
8) |
токсичність: |
|
|
|
токсичність на тетрахімені |
-"- |
58,5 |
|
токсичність на інфузоріях стілоніхіях |
-"- |
44,35 |
9) |
гормони |
-"- |
317,05 |
10) |
нітрати |
-"- |
20,05 |
11) |
нітрити |
-"- |
17 |
12) |
оформлення документів, у тому числі: |
|
|
|
розгляд документів для арбітражного дослідження зерна та продуктів його переробки |
за оформлення документів щодо однієї проби |
124,15 |
|
заповнення лабораторних журналів |
-"- |
5,85 |
|
оформлення сертифіката (заявок, документів щодо якості) |
-"- |
7,1 |
|
реєстрація проб |
-"- |
0,7 |
13) |
огляд транспортних засобів: |
|
|
|
залізничного вагона |
за огляд одного транспортного засобу |
13,3 |
|
автомобіля |
-"- |
3,55 |
|
бункера, місця відвантаження |
-"- |
14,7 |
II. Огляд та оформлення сертифікатів якості зерна і продуктів його переробки при відвантаженні, надходженні та транзиті |
1. |
Водний транспорт: |
|
|
|
пшениця |
огляд та оформлення сертифіката на одну тонну зерна і продуктів його переробки |
1,4 |
|
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
1,25 |
|
олійні культури |
-"- |
1,4 |
|
борошно |
-"- |
1,55 |
|
крупи |
-"- |
1,4 |
|
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
1,5 |
2. |
Залізничний транспорт: |
|
|
|
пшениця |
за оформлення сертифіката на зерно і продукти його переробки, що містяться в одному вагоні |
195,25 |
|
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
138 |
|
олійні культури |
-"- |
109,35 |
|
борошно |
-"- |
157,1 |
|
крупи |
-"- |
106,95 |
|
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
97,7 |
3. |
Автомобілі, контейнери: |
|
|
|
пшениця |
за оформлення сертифіката на зерно і продукти його переробки, що містяться в одному автомобілі, контейнері |
162,45 |
|
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
109,8 |
|
олійні культури |
-"- |
81,15 |
|
борошно |
-"- |
133,9 |
|
крупи |
-"- |
97,2 |
|
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
69,5 |
4. |
Здійснення вибіркового вхідного та вихідного контролю при проведенні транзитних операцій: |
|
|
|
пшениця |
за одну тонну |
0,85 |
|
інші зернові та зернобобові культури |
-"- |
0,7 |
|
олійні культури |
-"- |
0,75 |
|
борошно |
-"- |
0,85 |
|
крупи |
-"- |
0,75 |
|
комбікорми і комбікормова сировина |
-"- |
0,85 |
III. Затвердження актів зачистки зерна і продуктів його переробки |
|
Партія: |
|
|
|
до 500 тонн |
за затвердження одного акта |
200 |
|
від 500 тонн до 1 тис. тонн |
-"- |
250 |
|
від 1,1 тонни до 5 тис. тонн |
-"- |
400 |
|
від 5,1 тонни до 10 тис. тонн |
-"- |
500 |
|
більш як 10 тис. тонн |
-"- |
650 |
IV. Сертифікація зернових складів на відповідність послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки, яка проводиться один раз на рік |
|
Місткістю: |
|
|
|
до 10 тис. тонн |
за сертифікацію одного складу |
1500 |
|
до 50 тис. тонн |
-"- |
2800 |
|
до 100 тис. тонн |
-"- |
4000 |
|
до 150 тис. тонн |
-"- |
5200 |
|
більш як 150 тис. тонн |
-"- |
7000 |
V. Проведення семінарів за замовленням |
|
Проведення семінарів за замовленням з питань, що належать до компетенції державних хлібних інспекцій Автономної Республіки Крим та областей |
за одну людино/годину |
31 |
VI. Проведення оцінки кваліфікаційного рівня персоналу лабораторії при проведенні атестації або акредитації лабораторії за заявою органу акредитації |
|
Проведення оцінки кваліфікаційного рівня персоналу лабораторії при проведенні атестації або акредитації лабораторії за заявою |
проведення оцінки кваліфікаційного рівня персоналу однієї лабораторії |
532 |