1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 9 липня 1997 р. N 721
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 16 від 12.01.2001 )
Про внесення змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 916 від 22.08.97 N 352 від 20.03.98 N 1798 від 27.09.99 N 121 від 24.01.2000 N 751 від 04.05.2000 )
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Внести зміни до ставок ввізного мита на окремі види товарів згідно з додатком.
2. Затвердити зміни, що вносяться до деяких постанов Кабінету Міністрів України (додаються).
3. Ця постанова набирає чинності через 10 днів з дня її опублікування в газеті "Урядовий кур'єр".
Виконуючий обов'язки
Прем'єр-міністра України

В. ДУРДИНЕЦЬ
Інд.52
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 9 липня 1997 р. N 721
ПЕРЕЛІК
окремих видів товарів, на які змінюються ставки ввізного мита
-----------------------------------------------------------------
Код товару | | Ставка мита
згідно з ГС| Опис товару згідно з ГС |---------------------
| |пільгова| повна
-----------------------------------------------------------------
01.01 Коні, осли, мули і лошаки живі 10%-1 10%, але не
менш як 0,06
екю-2 за 1 кг
----------------
1 - Тут і далі - у відсотках до митної вартості товару.
2 - Екю - тут і далі еквівалент у валюті України.
01.02 Велика рогата худоба жива 10% 10%, але не
менш як 0,1
екю за 1 кг
01.03 Свині живі 10% 10%, але не
менш як 0,1
екю за 1 кг
01.04 Вівці і кози живі 5% 5%, але не
менш як 0,04
екю за 1 кг
01.06 00 Інші тварини живі 10% 10%, але не
менш як 0,3
екю за 1 кг
02.03 М'ясо свиней свіже, охолоджене 30% 30%, але не
або морожене менш як 0,5
екю за 1 кг
02.04 М'ясо дрібної рогатої худоби, 30% 30%, але не
свіже, охолоджене або морожене менш як 0,3
екю за 1 кг
02.08 Інше м'ясо і субпродукти харчові, 20% 20%, але не
свіжі, охолоджені або морожені менш як 2
екю за 1 кг
02.09 00 Свиняче сало, свинячий і пташиний 30% 30%, але не
жир (нетоплений), свіжі, охолоджені, менш як 0,3
морожені, солені в розсолі, сушені екю за 1 кг
або копчені
02.10 М'ясо і субпродукти харчові, 30% 30%, але не
солені, в розсолі, сушені або менш як 0,3
копчені; харчове борошно і порошки екю за 1 кг
з м'яса або субпродуктів
03.01 Риба жива 5% 5%, але не
менш як 0,03
екю за 1 кг
03.02 Риба свіжа або охолоджена, 15% 15%, але не
крім рибного філе і м'яса риб, менш як 0,15
класифікованих у товарній екю за 1 кг
позиції 03.04
03.05 Риба в'ялена, солена або в 20% 20%, але не
розсолі; риба гарячого або менш як 0,3
холодного копчення; борошно і екю за 1 кг
гранули рибні, харчові
03.07 Молюски, оброблені або 20% 20%, але не
необроблені, живі, свіжі, менш як 0,8
охолоджені, морожені, сушені, екю за 1 кг
солені або в розсолі; інші
водні безхребетні (крім
ракоподібних і молюсків),
живі, свіжі, охолоджені,
морожені, сушені, солені або в
розсолі; борошно і гранули з
інших водних безхребетних,
харчові
04.05 Масло вершкове 30% 30%, але не
менш як 1
екю за 1 кг
04.06 Сири тверді 30% 30%, але не
менш як 0,8
екю за 1 кг
04.07 00 Яйця птиці, в шкаралупі, 20% 20%, але не
свіжі, консервовані або варені менш як 0,12
екю за 1 кг
04.07 00110 Індичі або гусячі 20% 20%, але не
менш як 0,12
екю за 1 кг
04.07 00190 Інші 20% 20%, але не
менш як 0,12
екю за 1 кг
04.08 Яйця птиці без шкаралупи і 20% 20%, але не
жовтки свіжі, сушені, варені менш як 0,6
або на парі, формовані, екю за 1 кг
морожені або консервовані
іншим методом, з додаванням
або без додавання цукру або
інших підсолоджуючих речовин
05.01 00000 Людське волосся необроблене, 5% 5%, але не
мите або немите, очищене або менш як 0,4
неочищене; його відходи екю за 1 кг
05.03 00000 Кінський волос і його відходи, 15% 15%, але не
в тому числі у вигляді полотна менш як 1
на підкладці або без неї екю за 1 кг
05.06 Кістки і роговий стержень, 15% 15%, але не
необроблені, знежирені, менш як 0,015
первинно оброблені (але не екю за 1 кг
вирізані за формою), оброблені
кислотою або дежелатинізовані;
їх відходи і борошно кісткове
та відходи цих продуктів
05.07 Кістка слонова, панцирі 15% 15% але не
черепах, вус китовий або інших менш як 0,09
морських ссавців, роги, екю за 1 кг
копита, кігті, клюви
необроблені або первинно
оброблені, але не вирізані за
формою; порошок і відходи цих
продуктів
05.08 00000 Корали і аналогічні матеріали, 5% 5%, але не
необроблені або первинно менш як 0,1
оброблені; раковини і панцирі екю за 1 кг
молюсків, ракоподібних або
голкошкірих, скелетні пластини
каракатиць, необроблені або
первинно оброблені, але не
вирізані за формою; порошок і
відходи цих продуктів
05.09 Губки натуральні тваринного 5% 5%, але не
походження менш як 0,03
екю за 1 кг
05.10 00000 Амбра сіра, струмина боброва, 5% 5%, але не
цивета і мускус; шпанки; жовч, менш як 0,03
в тому числі суха; залози та екю за 1 кг
інші речовини тваринного
походження, що
використовуються у
фармацевтиці, свіжі,
охолоджені, морожені або
оброблені
08.04 Фініки, інжир, ананаси, 30% 30%, але не
авокадо, гуаява, манго і менш як 0,3
мангостан, свіжі або сушені екю за 1 кг
08.06 Виноград свіжий або сушений 20% 20%, але не
менш як 0,2
екю за 1 кг
08.07 Дині, кавуни і папайя, свіжі 20% 20%, але не
менш як 0,2
екю за 1 кг
08.09 Абрикоси, вишня і черешня, 30% 30%, але не
персики (включаючи нектарини), менш як 0,3
сливи і терен, свіжі екю за 1 кг
08.11 Плоди і горіхи, свіжі або 30% 30%, але не
варені у воді або на парі, менш як 0,3
морожені, з додаванням або без екю за 1 кг
додавання цукру або інших
підсолоджуючих речовин
08.13 Плоди сушені, крім 20% 20%, але не
класифікованих у товарних менш як 0,1
позиціях 08.01-08.06; суміші екю за 1 кг
сушених плодів або горіхів,
класифікованих у даній групі
09.04 Перець роду Piper; перець роду 10% 10%, але не
Capsicum або перець роду менш як 0,12
Pimenta, сушений, дроблений екю за 1 кг
або молотий
09.05 Ванілін 10% 10%, але не
менш як 0,12
екю за 1 кг
09.06 Кориця і квіти коричного 10% 10%, але не
дерева менш як 0,12
екю за 1 кг
09.07 00000 Гвоздика (цілі плоди, квіти, 10% 10%, але не
стебло) менш як 0,1
екю за 1 кг
09.08 Мускатний горіх, лушпиння 10% 10%, але не
мускатного горіха, мацис і менш як 0,06
кардамон екю за 1 кг
09.09 Насіння анісу, ясенця, 5% 5%, але не
фенхелю, кропу, коріандру, менш як 0,03
тмину або ягоди ялівцю екю за 1 кг
09.10 Імбир, шафран, куркума, 10% 10%, але не
чебрець, лавровий лист, керрі менш як 0,04
та інші прянощі екю за 1 кг
11.02 Борошно з інших зернових, крім 20% 20%, але не
пшеничного або менш як 0,03
пшенично-житнього екю за 1 кг
11.03 Крупи і гранули зернових 10% 10%, але не
менш як 0,02
екю за 1 кг
12.01 00 Соя, в тому числі подрібнена 10% 10%, але не
менш як 0,02
екю за 1 кг
12.03 00000 Копра 2% 2%, але не
менш як 0,01
екю за 1 кг
12.07 Насіння і плоди олійних 30% 30%, але не
культур, інші, подрібнені або менш як 0,3
неподрібнені екю за 1 кг
13.01 Шелак, природні камеді, смоли, 5% 5%, але не
гумосмоли і бальзами менш як 0,25
екю за 1 кг
13.02 (крім Соки і екстракти рослинні; пектини, 30% 30%,
13.02 20 пектинати і пектати; агар-агар, клеї та але
13.02 31000) інші згущувачі рослинного походження, не
видозмінені або невидозмінені менш
як
0,9
екю
за 1
кг
13.02 20 Пектинові речовини, пектинати та 15% 15%
пектати
13.02 31000 Агар-агар 15% 15%
14.01 Матеріали рослинного 10% 10%, але не
походження, що менш як 0,005
використовуються, головним екю за 1 кг
чином, для плетіння (наприклад
бамбук, ротанг, очерет,
ситник, верба, раффія,
очищена, відбілена і
пофарбована солома зернових і
липова кора)
14.02 Матеріали рослинного 10% 10%, але не
походження, що менш як 0,005
використовуються, головним екю за 1 кг
чином, для набивки (капок,
луїзіанський мох, морські
водорості), в тому числі у
вигляді полотнищ на підкладці
з інших матеріалів або без неї
14.04 Сировина рослинна, не 20% 20%, але не
зазначена в іншому місці менш як 0,01
екю за 1 кг
15.04 Жири, масла та їх фракції з 10% 10%, але не
риб або морських ссавців, менш як 0,04
нерафіновані або рафіновані, екю за 1 кг
але без зміни їх хімічного
складу
15.04 20900 Риб'ячий жир, масло з риб та 10% 10%, але не
їх фракції, крім масла з менш як 0,04
печінки риб'ячої, інші екю за 1 кг
15.07 Олія соєва та її фракції, 30% 30%, але не
нерафіновані або рафіновані, менш як 0,3
але без зміни їх хімічного екю за 1 кг
складу
15.08 Олія арахісова та її фракції, 30% 30%, але не
нерафіновані або рафіновані, менш як 0,4
але без зміни їх хімічного екю за 1 кг
складу
15.12 Олія соняшникова 30% 30%, але не
менш як 0,5
екю за 1 кг
15.16 Жири і масла тваринні або олія 30% 30%, але не
рослинна та їх фракції, менш як 0,12
повністю або частково екю за 1 кг
гідрогенізовані,
перестерифіковані,
реетерифіковані або
елідинізовані, нерафіновані чи
рафіновані, але які не зазнали
подальшої обробки
15.17 Маргарин 30% 30%, але не
менш як 1
екю за 1 кг
15.18 00 Тваринні або рослинні жири і 30% 30%, але не
масла (олія), їх фракції, менш як 0,1
топлені, окислені, екю за 1 кг
дегідровані, сульфовані,
продуті або полімеризовані
теплом у вакуумі чи в
інертному газі або перероблені
іншим способом, крім
класифікованих в товарній
позиції 15.16; нехарчові
суміші тваринних або рослинних
жирів і масел (олії) та їх
фракцій, не зазначені в іншому
місці
15.19 Кислоти промислові, жирні 10% 10%, але не
монокарбонові; олія окислена менш як 0,03
рафінована; спирти промислові, екю за 1 кг
жирні
15.21 Воски рослинні (крім 30% 30%, але не
тригліцеридів), віск бджолиний менш як 1,2
та інших комах і спермацет, екю за 1 кг
підфарбовані або
непідфарбовані, рафіновані чи
нерафіновані
15.22 00 Дегра; залишки після обробки 10% 10%, але не
жирних речовин, тваринних або менш як 0,1
рослинних восків екю за 1 кг
18.04 00000 Масло-какао, жир і рідке масло 5% 5%, але не
з какао менш як 0,25
екю за 1 кг
18.05 00000 Какао-порошок без додавання 5% 5%, але не
цукру або інших підсолоджуючих менш як 0,2
речовин екю за 1 кг
20.01 Овочі, фрукти, горіхи та інші 20% 20%, але не
їстівні частини рослин, менш як 0,2
приготовлені або консервовані екю за туб
в оцті або оцтовій кислоті
20.05 Інші овочі, приготовлені або 20% 20%, але не
консервовані, без оцту або менш як 0,2
оцтової кислоти, незаморожені екю за туб
20.07 Джеми, желе плодово-ягідне, 20% 20%, але не
мармелади, пюре плодово-ягідні менш як 0,2
чи горіхові, паста екю за туб
плодово-ягідна чи горіхова,
які пройшли теплову обробку, в
тому числі з додаванням цукру
або інших підсолоджуючих
речовин
20.08 Плоди, горіхи та інші їстівні 30% 30%, але не
частини рослин, приготовлені менш як 0,5
або консервовані будь-яким екю за 1 кг
способом, в тому числі з
додаванням цукру або інших
підсолоджуючих речовин чи
спирту, не зазначені в іншому
місці
21.03 Продукти для соусів і соуси 30% 30%, але не
готові; добавки і приправи менш як 0,25
змішані; гірчичний порошок і екю за 1 кг
готова гірчиця
21.04 Супи і бульйони готові і 30% 30%, але не
заготовки для їх приготування; менш як 1,5
гомогенізовані суміші харчових екю за 1 кг
продуктів
22.09 Оцет та його замінники, 20% 20%, але не
отримані з оцтової кислоти менш як 0,15
екю за 1 кг
23.02 Висівки та інші відходи 5% 5%, але не
просівання, помолу або інших менш як 0,01
видів обробки зернових чи екю за 1 кг
бобових культур,
негранульовані або
гранульовані
23.03 Відходи виробництва крохмалю і 5% 5%, але не
аналогічні відходи; буряковий менш як 0,003
жом, жмихи цукрової тростини екю за 1 кг
та інші відходи виробництва
цукру; нива чи брага,
негранульовані або
гранульовані
23.04 00000 Жмихи та інші тверді відходи, 5% 5%, але не
отримані внаслідок екстракції менш як 0,003
соєвої олії, неподрібнені або екю за 1 кг
подрібнені, негранульовані або
гранульовані
23.05 00000 Жмихи та інші тверді відходи, 5% 5%, але не
отримані внаслідок екстракції менш як 0,003
арахісової олії, неподрібнені екю за 1 кг
або подрібнені, негранульовані
або гранульовані
23.06 Жмихи або інші тверді відходи, 5% 5%, але не
отримані внаслідок екстракції менш як 0,003
рослинних жирів або олії, крім екю за 1 кг
класифікованих у товарних
позиціях 23.04 або 23.05,
неподрібнені або подрібнені,
негранульовані або
гранульовані
23.07 00000 Винний відстій і винний камінь 30% 30%, але не
менш як 0,3
екю за 1 кг
23.08 Продукти рослинного походження 5% 5%, але не
і рослинні відходи, менш як 0,003
напівфабрикати, негранульовані екю за 1 кг
або гранульовані, що
використовуються для годівлі
тварин, не зазначені в іншому
місці
( Додаток із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 916 від 22.08.97, N 352 від 20.03.98, N 1798 від 27.09.99, N 121 від 24.01.2000, N 751 від 04.05.2000 )
Міністр
Кабінету Міністрів України

В.ПУСТОВОЙТЕНКО
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 9 липня 1997 р. N 721
ЗМІНИ,
що вносяться до деяких постанов Кабінету Міністрів України
1. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 1996 р. N 94"Про внесення змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів і до деяких рішень Уряду України" (ЗП України, 1996 р., N 6, ст. 184) такі цифри та слова:
"04.05 Масло вершкове 30%, але не 30%, але не
менш як 1 менш як 1
екю за кг екю за кг
04.06 Сири тверді 30%, але не 30%, але не
менш як 0,8 менш як 0,8
екю за кг екю за кг";
"15.12 Олія соняшникова 30%, але не 30%, але не
менш як 0,5 менш як 0,5
екю за кг екю за кг
15.17 Маргарин 30%, але не 30%, але не
менш як 1 менш як 1
екю за кг екю за кг";
"20.01 Овочі і фрукти консервовані 20%, але не 20%, але не
20.02 менш як 0,2 менш як 0,2
20.04 екю за туб екю за туб"
20.05
20.07
2. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 27 березня 1996 р. N 360"Про внесення змін до ставок ввізного мита на окремі види товарів та до деяких рішень Уряду України" (ЗП України, 1996 р., N 9, ст. 274) такі цифри та слова:
"57.01 - Килими та інші текстильні 30 (але не 30 (але не
57.03 покриття для підлоги менше суми, менше су-
еквівалентної ми, екві-
3 доларам валентної
США за 3 доларам
1 кв.метр) США за 1
кв.метр)."
3. Виключити з додатка до постанови Кабінету Міністрів України
від 8 листопада 1996 р. N 1376 "Про внесення змін до
ставок ввізного мита на окремі види товарів" такі цифри та слова:
"60.01 Полотно ворсове (в тому 15 відсотків, 15 відсот-
числі з довгим ворсом) і але не менш ків, але
махрове полотно, як 0,5 екю не менш як
трикотажне машинного та за кілограм 0,5 екю за
ручного в'язання кілограм";
"60.02 41000 з вовни або тонкого волосу 15 відсотків, 15 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм
з бавовняної пряжі:
60.02 42100 сурове або відбілене 15 відсотків, 15 відсот-
але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм
60.02 42300 фарбоване 15 відсотків, 15 відсот-
але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм
60.02 42900 надруковане 15 відсотків, 15 відсот-
але не менш ків, але
як 0,5 екю не менш як
за кілограм 0,5 екю за
кілограм";
"61.04 11000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 4 екю за не менш як
штуку 4 екю за
штуку
61.04 12000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 1,5 екю не менш як
за штуку 1,5 екю за
штуку";
"61.04 21000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 3 екю за не менш як
штуку 3 екю за
штуку
61.04 22000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 3 екю за не менш як
штуку 3 екю за
штуку";
"61.04 31000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 3 екю за не менш як
штуку 3 екю за
штуку
61.04 32000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку";
"61.04 41000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 4 екю за не менш як
штуку 4 екю за
штуку
61.04 42000 з бавовни 30 відсотків, 30 відсот-
але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку";
"61.04 51000 з вовни або тонкого волосу 30 відсотків, 30 відсот-
тварин але не менш ків, але
як 2,5 екю не менш як
за штуку 2,5 екю за
штуку

................
Перейти до повного тексту