1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 12 січня 1996 року N 63
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 1568 від 20.10.2000 )
Про затвердження Типового положення про інспекцію заготівель і якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити Типове положення про інспекцію заготівель і якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації, що додається.
2. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 22 листопада 1993 р. N 941 "Про затвердження Положення про інспекцію заготівель та якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації" (ЗП України, 1994 р., N 4, ст.79).
Прем'єр-міністр України Є.МАРЧУК
Міністр Кабінету Міністрів України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
Інд.22
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 січня 1996 р. N 63
ТИПОВЕ ПОЛОЖЕННЯ
про інспекцію заготівель і якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації
1. Інспекція заготівель і якості сільськогосподарської продукції обласної, Севастопольської міської державної адміністрації (далі - інспекція) є місцевим органом державної виконавчої влади, що утворюється головою обласної, Севастопольської міської державної адміністрації і підпорядковується голові цієї адміністрації та Мінсільгосппроду.
Інспекція в межах своєї компетенції сприяє проведенню державної політики з питань заготівель і якості сільськогосподарської продукції, здійснює державний нагляд за дотриманням товаровиробниками, заготівельними організаціями і підприємствами стандартів, технічних умов та інших вимог, пов'язаних з якістю і сертифікацією сільськогосподарської продукції.
2. Інспекція у своїй діяльності керується Конституцією України, Конституційним Договором між Верховною Радою України та Президентом України, законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, декретами, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, наказами Мінсільгосппроду, рішеннями голови обласної (міської) державної адміністрації та відповідного представницького органу, прийнятими в межах його компетенції, а також цим Положенням.
3. Основними завданнями інспекції є:
проведення разом із підприємствами та установами агропромислового комплексу і науковими установами маркетингових досліджень тенденції ринку сільськогосподарської продукції, прогнозування обсягів її виробництва, вартісних та якісних показників, шляхів реалізації, порядку формування державних і регіональних фондів;
організація заготівлі сільськогосподарської продукції для державних і регіональних фондів, контроль за виконанням її поставок за міжурядовими угодами, областям, яким надаються дотації, спецспоживачам та населенню, що проживає на території, яка зазнала радіоактивного забруднення внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС;
здійснення державного контролю за дотриманням виробниками, заготівельними підприємствами і організаціями стандартів, технічних умов та інших вимог, пов'язаних з якістю і сертифікацією сільськогосподарської продукції;
здійснення контролю за збереженням державних хлібних ресурсів та іншої сільськогосподарської продукції, що надходить до державних ресурсів.
4. Інспекція відповідно до покладених на неї завдань:
1) бере участь у формуванні обсягів сільськогосподарської продукції і сировини, що поставляються для державних і регіональних потреб, та вносить пропозиції щодо економічного стимулювання продажу продукції в державні ресурси;
2) контролює правильність приймання і визначення заготівельними підприємствами і організаціями якості сільськогосподарської продукції, що закуповується у виробників, дотримання правил її зберігання, проведення своєчасних розрахунків за неї;
3) здійснює контроль за цільовим використанням фінансових і матеріально-технічних ресурсів, що виділяються для стимулювання сільськогосподарських виробників за продану в державні ресурси продукцію;
4) дає висновки щодо спірних питань, які виникають у процесі приймання продукції між заготівельними підприємствами та організаціями і сільськогосподарськими виробниками стосовно оцінки її якісних та кількісних показників;
5) прогнозує тенденції ринку, обсяги виробництва та товарні ресурси сільськогосподарської продукції і вносить відповідні пропозиції керівництву обласної (міської) державної адміністрації;

................
Перейти до повного тексту