1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Указ


У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ
( Указ втратив чинність на підставі Указу Президента N 418/2019 від 20.06.2019 )
Про заходи щодо реформування аграрних відносин
( Із змінами, внесеними згідно з Указом Президента N 991/95 від 20.10.95 )
З метою створення сприятливих умов для розвитку аграрного сектора економіки, розширення прав виробників сільськогосподарської продукції щодо її реалізації та відповідно до пункту 7-4 статті 114-5 Конституції України
постановляю:
1. Установити, що виробники сільськогосподарської продукції самостійно розпоряджаються своєю продукцією, реалізуючи за контрактами (включаючи державні) та іншими договорами через біржі, торговельні та контрактові доми, заготівельні та посередницькі організації.
Установити, що іноземні інвестори, які вкладають інвестиції у технологічні проекти вирощування сільськогосподарської продукції та її переробки і зберігання, самостійно розпоряджаються одержаною у рахунок інвестицій продукцією, включаючи її експорт (без квотування і ліцензування), за винятком зернових.
2. Підтримати ініціативу сільськогосподарських товаровиробників щодо створення відповідно до чинного законодавства України системи спеціалізованих аграрних бірж.
Національному банку України до утворення цих бірж забезпечити організацію і проведення на Українській міжбанківській валютній біржі торгів ф'ючерсними та форвардними контрактами під закупівлю сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки із залученням до цього комерційних банків, як агентів-брокерів, з наступним проведенням таких торгів на спеціалізованих товарних біржах.
3. Міністерству зовнішніх економічних зв'язків України, Міністерству сільського господарства і продовольства України, Міністерству економіки України та Державному комітету України по харчовій промисловості за погодженням з Національним банком України розробити і затвердити у двотижневий строк Правила організації та проведення торгів ф'ючерсними та форвардними контрактами під закупівлю сільськогосподарської продукції та продуктів її переробки, передбачивши при цьому перелік їх основних видів.

................
Перейти до повного тексту