1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 19 квітня 1999 р. N 616
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 903 від 03.07.2006 )
Про затвердження Положення про Національну комісію із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус та її персонального складу
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити Положення про Національну комісію із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус та її персональний склад (додаються).
2. Міністерству агропромислового комплексу, Міністерству охорони здоров'я і Державному комітетові по стандартизації, метрології та сертифікації забезпечити виконання зобов'язань, що випливають із членства України в міжнародній організації Кодекс аліментаріус.
Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
Інд. 22
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 19 квітня 1999 р. N 616
ПОЛОЖЕННЯ
про Національну комісію із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус
1. Національна комісія із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус (далі - Національна комісія) є координуючим органом у сфері нормування, регламентації і стандартизації харчових продуктів за показниками їх якості та безпеки для здоров'я населення і виконання зобов'язань, що випливають із членства України у спільній комісії ФАО /ВООЗ (Продовольчої сільськогосподарської організації/ Всесвітньої організації охорони здоров'я) із зводу харчових продуктів Кодекс аліментаріус (далі - комісія Кодекс аліментаріус).
2. Національна комісія у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням.
3. Основними завданнями Національної комісії є:
координація діяльності організацій з питань нормування, регламентації і стандартизації харчових продуктів за показниками їх якості та безпеки для здоров'я населення;
вжиття заходів щодо охорони здоров'я споживачів і здійснення безпечної торгівлі харчовими продуктами;
визначення пріоритетів у токсико-гігієнічному вивченні та розробленні санітарно-гігієнічних, ветеринарних нормативів, регламентів, національних стандартів на харчові продукти та продовольчу сировину з урахуванням особливостей екологічної безпеки в Україні та їх впровадженні;
розроблення пропозицій щодо гармонізації міжнародного і вітчизняного законодавства з питань нормування, регламентації та стандартизації харчових продуктів з метою охорони здоров'я населення та безпечної торгівлі продовольчою сировиною і харчовими продуктами.
4. Національна комісія відповідно до покладених на неї завдань:
1) здійснює уніфікацію науково-методичних підходів до розроблення гігієнічних, ветеринарних нормативів, регламентів, стандартів та критеріїв безпечності харчових продуктів для здоров'я населення у процесі їх виробництва та реалізації;
2) сприяє впровадженню:
нових технологій виробництва сільськогосподарської сировини і харчових продуктів на основі передових досягнень у сфері гігієни харчування та сільськогосподарської науки;
міжнародних і вітчизняних нормативів, регламентів, стандартів харчових продуктів і продовольчої сировини та методів аналізу;
3) координує діяльність установ щодо гармонізації міжнародного і вітчизняного законодавства з питань нормування, регламентації та стандартизації харчових продуктів з метою охорони здоров'я населення та здійснення безпечної торгівлі продовольчими продуктами;
4) організовує проведення наукових досліджень з питань, що належать до її компетенції;
5) виконує функції національної довідково-інформаційної служби з питань роботи комісії Кодекс аліментаріус і впровадження в Україні її рекомендацій та рішень;

................
Перейти до повного тексту