1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 23 травня 2001 р. № 559
Київ
Про затвердження переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам, порядку проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 170 від 15.02.2002 № 720 від 02.06.2004 № 511 від 28.05.2012 № 955 від 25.12.2013 )
Відповідно до статті 21 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" Кабінет Міністрів України
постановляє:
Затвердити такі, що додаються:
перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам;
Порядок проведення обов'язкових профілактичних медичних оглядів та видачі особистих медичних книжок.
Перший
віце-прем'єр-міністр України

Ю.ЄХАНУРОВ
Інд. 28
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 травня 2001 р. № 559
ПЕРЕЛІК
професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов'язковим профілактичним медичним оглядам
1. Харчова та переробна промисловість (крім працівників підприємств з виробництва дріжджів, олії, сушених овочів, солі, молочної кислоти, фасування чаю, кави; млинів, крупорушок, зерносховищ, елеваторів; крохмалепатокових, соледобувних, спиртових, лікеро-горілчаних підприємств; складів зерна, борошна, круп)
( Назва розділу 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники адміністрації, які мають доступ у виробничі цехи, складські приміщення, холодильники, експедиції, виробничі лабораторії
Технологи, начальники цехів
( Абзац третій розділу 1 виключено на підставі Постанови КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники лабораторій та заквасного відділення
Працівники складів, холодильників
Персонал, який миє обладнання, готує мийні засоби та дезінфекційні розчини
Медичний персонал
Прибиральники приміщень
Слюсарі, електромонтери та інші працівники, зайняті ремонтними роботами у виробничих та складських приміщеннях
Вантажники
Водії, зайняті транспортуванням харчової продукції (на всіх видах транспорту)
Працівники пунктів приймання сирого молока
Працівники кремово-кондитерських виробництв, цехів
( Розділ 1 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники цехів виробництва дитячого харчування
( Розділ 1 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники цехів виробництва морозива, десертів
( Розділ 1 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники цехів фасування продукції молокопереробної, м'ясопереробної та рибопереробної промисловості, іншої готової до споживання продукції
( Розділ 1 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники цехів виробництва кулінарної продукції
( Розділ 1 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники інших виробничих цехів виробництва харчових продуктів
( Розділ 1 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 ) ( Розділ 2 виключено на підставі Постанови КМ № 720 від 02.06.2004 )
3. Підприємства продовольчої торгівлі, в тому числі дрібнороздрібної, а також ті, що розташовані на території ринків
Адміністрація (крім осіб, що не мають контакту з продукцією, яка зберігається та реалізується)
Продавці
Працівники складів, холодильників, експедитори
Персонал, який миє обладнання, та прибиральники приміщень
Слюсарі, електромонтери та інші працівники, зайняті ремонтом торговельного та холодильного обладнання
4. Ринки
Адміністрація та персонал продовольчих ринків (крім осіб, що не мають контакту з продукцією, яка зберігається та реалізується)
Продавці молокопродуктів та готової до вживання харчової продукції власного виробництва, товарів дитячого асортименту
Продавці, що реалізують на ринках харчові продукти промислового виробництва
Працівники продовольчих складів, холодильників
Слюсарі, електромонтери та інші працівники, зайняті ремонтом торговельного та холодильного обладнання
5. Підприємства громадського харчування
Адміністрація
Завідуючі виробництвом
Технологи
( Розділ 5 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Кухарі та кухонні працівники
Кондитери
Офіціанти
Робітники, що здійснюють кейтеринг (крім іноземних робітників, що здійснюють кейтеринг у процесі обслуговування населення під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, за наявності у них медичного документа, що підтверджує можливість роботи у сфері громадського харчування) та цехів бортового харчування на авіатранспорті
( Абзац восьмий пункту 5 в редакції Постанови КМ № 511 від 28.05.2012 )
Працівники відділів бортового харчування авіакомпаній
Водії автоліфтів
Шипчандлери
Працівники вагонів-ресторанів, камбузів
Працівники складів, холодильників
Персонал, який миє обладнання, та прибиральники приміщень
Слюсарі, електромонтери та працівники, зайняті ремонтними роботами у виробничих та складських приміщеннях
Працівники, що мають доступ до миття обладнання, посуду, інвентарю (бригади з обслуговування підприємств для проведення прибирання, миття та дезінфекційних робіт), і працівники, що тимчасово залучаються до роботи на харчових об'єктах
6. Навчальні заклади, крім вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації
Керівники, їх заступники
Педагогічні працівники
Медичний персонал
Працівники харчоблоків
Спеціалісти, що беруть участь у навчально-виховному процесі
Технічний персонал
Учні перед проходженням виробничої практики на об'єктах, працівники яких підлягають обов'язковому профілактичному медичному огляду
( Розділи 6-9 замінено розділом 6 згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
10. Вищі навчальні заклади III-IV рівнів акредитації
Студенти перед початком проходження виробничої практики на об'єктах, працівники яких підлягають обов'язковому профілактичному медичному огляду
( Розділ 10 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
11. Притулки для неповнолітніх
Адміністрація
Викладачі, вчителі, вихователі
Медичний персонал
Працівники харчоблоків
Інший педагогічний і технічний персонал
12. Оздоровчі заклади для дітей з цілорічним та сезонним перебуванням
Адміністративно-господарський персонал
Педагогічний персонал
Медичний персонал
Працівники харчоблоків
Обслуговуючий персонал
( Розділ 12 в редакції Постанови КМ № 720 від 02.06.2004 )
13. Лікувально-профілактичні заклади для дорослих (санаторії, будинки відпочинку, пансіонати, будинки-інтернати)
Адміністрація
Вихователі, помічники вихователів
Медичний персонал (лікарі, середній та молодший медичний персонал)
Технічний персонал, у тому числі прибиральники приміщень
Працівники харчоблоків, їдалень та роздавальних пунктів
Працівники дитячих молочних кухонь
14. Пологові будинки (відділення), дитячі лікарні (відділення), відділення патології новонароджених, недоношених
Адміністрація
Медичні працівники (лікарі, середній та молодший медичний персонал)
Працівники харчоблоків, їдалень та роздавальних пунктів
Технічний персонал, у тому числі прибиральники приміщень
15. Пральні, приймальні пункти білизни, хімчистки
Приймальники
Пральники, прасувальники
16. Перукарні, косметичні та масажні кабінети, кабінети татуажу, салони пірсингу та візажу
( Назва розділу 16 в редакції Постанови КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники адміністрації, які безпосередньо займаються обслуговуванням відвідувачів
( Абзац перший розділу 16 в редакції Постанови КМ № 720 від 02.06.2004 )
Перукарі
Манікюрниці
Педикюрниці
Косметики
Масажисти
Візажисти
( Розділ 16 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Працівники, що виконують татуаж і пірсинг
( Розділ 16 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 720 від 02.06.2004 )
Технічний персонал, у тому числі прибиральники приміщень
17. Лазні, сауни
Адміністрація
Робітники з обслуговування лазень, саун, душових, у тому числі масажисти
Технічний персонал, у тому числі прибиральники приміщень

................
Перейти до повного тексту