1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 13 лютого 2008 р. N 55
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 89 від 07.02.2011 )
Про заходи щодо забезпечення стабілізації ситуації на ринку зерна та продуктів його переробки у поточному році
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 276 від 26.03.2008 N 557 від 18.06.2008 N 603 від 02.07.2008 )
З метою забезпечення внутрішнього ринку борошном для стабілізації цін на хліб масових сортів у поточному році Кабінет Міністрів України
постановляє:
( Вступна частина із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 603 від 02.07.2008 )
1. Затвердити Порядок поставки та використання борошна, виробленого із зерна з державного продовольчого резерву та державного матеріального резерву, для виготовлення хліба масових сортів і батонів, що додається.
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 557 від 18.06.2008 )
2. Внести зміну до переліку об'єктів державного цінового регулювання на 2007/08 маркетинговий рік, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 березня 2007 р. N 559 (Офіційний вісник України, 2007 р., N 24, ст. 987, N 48, ст. 1965), що додається.
3. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2007 р. N 1247 "Про заходи щодо забезпечення стабільного розвитку ринку зерна і продуктів його переробки у 2007/08 маркетинговому році" (Офіційний вісник України, 2007 р., N 81, ст. 3012).
4. Погодитися з пропозиціями Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій щодо реалізації підприємствам хлібопекарської галузі борошна, виробленого із зерна з державного продовольчого резерву та державного матеріального резерву (далі - борошно).
5. Аграрному фонду забезпечити переробку продовольчої пшениці з державного продовольчого резерву врожаю 2006 і 2007 років та реалізацію борошна і продуктів переробки на умовах попередньої оплати виходячи із середньозваженої ціни закупівлі пшениці, що склалася на 1 липня 2008 р., та з урахуванням витрат, пов'язаних з її зберіганням, переміщенням (відвантаженням) та переробкою, за вирахуванням вартості висівок виходячи з ринкових цін. Ціни реалізації борошна затверджуються Міністерством аграрної політики за погодженням з Міністерством економіки.
( Пункт 5 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 603 від 02.07.2008 )
6. Державному комітету з державного матеріального резерву здійснити відпуск зерна шляхом освіження підприємствам системи державного матеріального резерву для переробки на борошно у 2008 році за результатами конкурсів, які проводитимуться відповідно до абзацу другого пункту 2 Порядку реалізації матеріальних цінностей державного резерву, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. N 1078 (Офіційний вісник України, 2004 р., N 34, ст. 2246; 2006 р., N 52, ст. 3515).
7. Міністерству аграрної політики, Міністерству економіки, Державному комітету з державного матеріального резерву, Аграрному фонду разом з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями забезпечити поставку та використання хлібопекарськими підприємствами і реалізацію підприємствами роздрібної торгівлі борошна згідно із затвердженим цією постановою Порядком.
( Пункт 7 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 557 від 18.06.2008 )
8. Державній інспекції з контролю якості сільськогосподарської продукції та моніторингу її ринку і Державній інспекції з контролю за цінами:
разом з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями забезпечити на кожному хлібопекарському підприємстві контроль за цільовим використанням борошна та цінами на хліб масових сортів, а також контроль за реалізацією борошна підприємствами роздрібної торгівлі;
( Абзац другий пункту 8 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 557 від 18.06.2008 )
подавати щотижня Міністерству аграрної політики і Міністерству економіки інформацію про кількість отриманого борошна та ціни на нього.

................
Перейти до повного тексту