1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 1 серпня 2013 р. № 533
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ № 1064 від 12.12.2018 )
Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
( Назва Постанови із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 773 від 02.11.2016; в редакції Постанови КМ № 1103 від 18.12.2017 ) ( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 773 від 02.11.2016 № 934 від 06.12.2017 № 1103 від 18.12.2017 )
Відповідно до частини другої статті 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, згідно з додатком.
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 773 від 02.11.2016; в редакції Постанови КМ № 1103 від 18.12.2017 )
2. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.
Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ
Інд. 70
Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 1 серпня 2013 р. № 533
КРИТЕРІЇ,
за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
( Назва додатка із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 773 від 02.11.2016; в редакції Постанови КМ № 1103 від 18.12.2017 )
1. У цих критеріях термін "суб’єкт природної монополії" вживається у значенні, наведеному в Законі України "Про природні монополії", термін "монопольне (домінуюче) становище на ринку" - у значенні, наведеному в статті 12 Закону України "Про захист економічної конкуренції".
Інші терміни вживаються у значенні, наведеному в Законах України "Про ціни і ціноутворення" та "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".
2. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов’язаної з продажем (реалізацією) товарів, щодо яких встановлено державне регулювання цін, є:
( Підпункт 1 пункту 2 виключено на підставі Постанови КМ № 1103 від 18.12.2017 )
2) належність суб’єкта господарювання до суб’єктів природних монополій;
3) монопольне (домінуюче) становище суб’єкта господарювання на ринку;
4) порушення вимог законодавства про ціни і ціноутворення;
5) підвищення більш як на 10 відсотків цін на зазначені товари протягом певного періоду часу.
3. Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього або незначного.

................
Перейти до повного тексту