- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 23 січня 1997 р. N 53 Київ |
Про внесення змін і доповнень до постанови Кабінету Міністрів України від 31 травня 1996 р. N 602
Кабінет Міністрів України
постановляє:
Внести зміни і доповнення до переліку товарів, щодо яких не застосовуються пільги, встановлені статтею 1 Указу Президента України від 30 червня 1995 р.
N 499, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 1996 р.
N 602 (із змінами і доповненнями, внесеними постановами Кабінету Міністрів України від 2 серпня 1996 р. N 907, від 14 серпня 1996 р. N 967, від 23 вересня 1996 р. N 1165, від 8 листопада 1996 р. N 1356, від 17 січня 1997 р. N 23 та розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 грудня 1996 р. N 799), що додаються.
Прем'єр-міністр України | П.ЛАЗАРЕНКО |
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 січня 1997 р. N 53
ЗМІНИ І ДОПОВНЕННЯ,
що вносяться до переліку товарів, щодо яких не застосовуються пільги, встановлені статтею 1 Указу Президента України від 30 червня 1995 р. N 499 ( 499/95 ) затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31 травня 1996 р. N 602 ( 602-96-п )
1. Цифри "44.10 10" виключити.
2. Виключити такі позиції:
"03.02 70000 Ікра осетрових і лососевих риб, делікатесна
03.03 80000 продукція з цінних видів риби
03.05 20000
16.04 20900
16.04 30100
04.08 91100 Яйця птиці без шкаралупи сушені
04.08 91900
07.13 10110 Горох кормовий
08.08 10 Яблука
12.07 99910 Насіння конопель
12.12 92000 Цукрова тростина
13.02 13000 Екстракт хмелю
16.04 30900 Замінник ікри (червона ікра)
Цукор-сирець без ароматичних та фарбувальних
добавок:
тростинний:
17.01 11100 для рафінування
17.01 99100 цукор білий
Глюкоза та сироп глюкози, які не містять
фруктози або містять менш як 20 відсотків
фруктози за масою у сухому стані:
17.02 30590 інші (глюкоза медична)
17.02 30910 у вигляді білого кристалічного порошку,
агломерованого або неагломерованого (глюкоза
харчова)
Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий
шоколад), які не містять какао:
інші:
17.04 90710 цукерки варені з начинкою або без начинки
17.04 90750 тоффі, карамелі та аналогічні солодощі
17.04 90990 інші
18.06 90110 - Шоколад із начинкою або без начинки
18.06 90390
Готові харчові продукти, одержані шляхом
здуття або обсмаження зерна хлібних злаків чи
зернових продуктів
19.04 10100 одержані з кукурудзи
19.04 10900 інші
Солодке печиво, вафлі:
повністю або частково покриті шоколадом чи
іншими виробами, що містять шоколад:
19.05 30110 у безпосередніх упаковках чистою місткістю не
більш як 85 г
19.05 30190 інші
19.05 30510 сухе печиво у вигляді сендвичів
19.05 30590 інші
вафлі:
19.05 30990 інші
21.01 10110 Тільки розчинна кава
Дріжджі (активні та неактивні); інші неактивні
одноклітинні мікроорганізми (крім вакцин, які
класифікуються у товарній позиції 30.02);
готові пекарські порошки:
21.02 10100 дріжджі культурні
21.02 10310 дріжджі пекарські сухі
21.04 10000 Супи і бульйони готові та заготовки для їх
приготування
Харчові продукти, не зазначені в іншому місці:
21.06 90990 інші (майонез)
34.01 11000 Мило туалетне (включаючи мило, яке містить
медичні препарати)
34.02 20900 Речовини миючі та засоби чистячі, упаковані
для продажу вроздріб
34.02 90900 Інші речовини миючі та засоби чистячі
43.03 10900 Тільки одяг хутровий із норки, нутрії,
песця або лисиці
Інше взуття :
з верхом із текстильних матеріалів
з підошвою з інших матеріалів
64.05 20910 кімнатні туфлі та інше домашнє взуття
82.15 10 Набори кухонних або столових приборів,
які мають (принаймні один виріб)
електролітичне покриття із дорогоцінних
металів
інші:
82.15 91000 покриті електролітичним способом
дорогоцінними металами".
3. Замінити:
а) цифри і слова
"16.01 (крім Ковбаси і аналогічні продукти з м'яса"
16.01 00990)
цифрами і словами
"16.01 Ковбаси і аналогічні продукти з м'яса
б) цифри і слова
"53.09 (крім Тканини лляні:
53.09 21 які вміщують за масою 85 відсотків і більше
53.09 29) льону"
цифрами і словами
"53.09 Тканини лляні:
які вміщують за масою 85 відсотків і більше
льону";
в) цифри і слова
"Іграшки, що зображують тварин або інших
істот, крім людей:
95.03 41000 набивні
96.03 49300 пластмасові"
цифрами і словами
"Іграшки, що зображують тварин або інших
істот, крім людей:
95.03 41000 набивні
95.03 49300 пластмасові".
4. Доповнити перелік такими позиціями:
"01.01 (крім Коні, осли, мули і лошаки живі
01.01 11000)
01.02 (крім Велика рогата худоба жива
01.02 10000)
01.03 (крім Свині живі
01.03 10000)
01.04 (крім Вівці та кози живі
01.04 10100
01.04 20100)
Домашня птиця жива, тобто птахи виду Gallus
domesticus (курка домашня), качки, гуси,
індички і цесарки):
вагою не більш як 185 г:
01.05 11000 птахи виду Gallus domesticus
01.05 19100 гуси та індички
01.05 19900 качки та цесарки
01.06 Інші тварини живі
03.01 Жива риба
03.02 Риба свіжа або охолоджена, за винятком рибного
філе та іншого м'яса риб, класифікованих у
товарній позиції 03.04
03.05 Риба сушена, солена або в розсолі; риба
гарячого або холодного копчення; рибне борошно
і гранули з риби, харчові
03.06 Ракоподібні, оброблені або необроблені, живі,
свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солені
або в розсолі; ракоподібні необроблені, варені
на парі або у воді, що кипить, охолоджені або
неохолоджені, морожені, сушені, солені або в
розсолі; борошно і гранули з ракоподібних,
харчові
03.07 Молюски, оброблені або необроблені, живі,
свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солені
або в розсолі; інші водні безхребетні,
відмінні від ракоподібних і молюсків, живі,
свіжі, охолоджені, морожені, сушені, солені
або в розсолі ; борошно і гранули з інших
водних безхребетних, харчові
04.03 Маслянка, зсіле молоко та вершки, йогурт,
кефір та інші ферментовані або сквашені молоко
та вершки, згущені або незгущені, з додаванням
або без додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин, ароматизовані або
неароматизовані, з додаванням або без
додавання фруктів, горіхів або какао
04.04 Молочна сироватка, згущена або незгущена, з
додаванням або без додавання цукру чи інших
підсолоджуючих речовин; продукти з натуральних
компонентів молока, з додаванням або без
додавання цукру чи інших підсолоджуючих
речовин, в іншому місці не зазначені
04.08 Яйця птахів без шкаралупи і яєчні жовтки,
свіжі, сушені, варені на парі або у воді, що
кипить, формовані, морожені або консервовані
іншим способом, з додаванням або без додавання
цукру або інших підсолоджуючих речовин
04.10 Харчові продукти тваринного походження, в
іншому місці не зазначені
05.01 Людське волосся необроблене, мите або немите,
очищене або неочищене; його відходи
05.02 Щетина свиняча або кабаняча; борсуковий або
інший волос, використовуваний для виробництва
щіткових виробів; їх відходи
05.03 Кінський волос і його відходи, в тому числі
у вигляді полотна на підкладці або без неї
05.04 Кишки, міхурі та шлунки тварин (крім
риб'ячих), цілі або в кусках
05.05 Шкурки та інші частини птахів з пір'ям або
пухом; пір'я та частини пір'я з підрізаними
або непідрізаними кінцями та пух, очищені,
дезинфіковані або оброблені для зберігання,
але не піддані подальшій обробці; порошок і
відходи пір'я та їх частин
05.06 Кістки і роговий стрижень, необроблені, зне-
жирені, піддані первинній обробці (але не ви-
різані за формою), оброблені кислотою або де-
желатинізовані; порошок і відходи цих продук-
тів
05.07 Слонова кістка, панцирі черепах, вус китовий
або інших морських ссавців, роги, оленячі ро-
ги, копита, нігті, кігті, клюви необроблені
або піддані первинній обробці, але не виріза-
ні за формою; порошок і відходи цих продуктів
05.08 Корали і аналогічні матеріали, необроблені
або піддані первинній обробці; мушлі та пан-
цирі молюсків, ракоподібних або голкошкір-
них, скелетні пластини каракатиць, необробле-
ні або піддані первинній обробці, але не ви-
різані за формою; порошок і відходи цих про-
дуктів
05.09 Губки натуральні тваринного походження
05.10 Амбра сіра, струмина боброва, цивета і мус-
кус; шпанки; жовч, в тому числі суха; залози
та інші продукти тваринного походження, ви-
користовувані у виробництві фармацевтичних
продуктів свіжі, охолоджені, морожені або об-
роблені іншим способом для нетривалого збері-
гання
05.11 (крім Продукти тваринного походження, в іншому міс-
05.11 10000 ці не зазначені, здохлі тварини, зазначені у
05.11 99900) групах 01 або 03, не придатні для вживання в
їжу
06.01 Цибулини, бульби, кореневі бульби, бульбоци-
булини, розетки коріння і ризоми, які перебу-
вають у стані вегетативного спокою, вегета-
ції або цвітіння; рослини і коріння цикорію,
крім коріння, класифікованого у товарній по-
зиції 12.12
06.02 Інші живі рослини (включаючи їх коріння),
живці та прищепи; міцелій гриба
Зрізані квіти і бутони, придатні для складан-
ня букетів або для декоративних цілей, свіжі,
засушені, пофарбовані, відбілені, просочені
або оброблені іншими способами:
свіжі:
з 1 червня до 31 жовтня:
06.03 10110 троянди
06.03 10130 гвоздики
06.03 10150 орхідеї
06.03 10210 гладіолуси
06.03 10250 хризантеми
06.03 10290 інші
з 1 листопада до 31 травня:
06.03 10510 троянди
06.03 10530 гвоздики
06.03 10550 орхідеї
06.03 10610 гладіолуси
06.03 10650 хризантеми
06.03 10690 інші
06.04 Листя, гілки та інші частини рослин без кві-
ток і бутонів; трави, мохи та лишайники, при-
датні для складання букетів або для декора-
тивних цілей, свіжі, засушені, пофарбовані,
відбілені, просочені або оброблені іншими
способами
07.02 Томати свіжі або охолоджені
07.04 Капуста качанна, капуста цвітна, кольрабі,
брунколь та інші аналогічні їстівні овочі з
роду Brassica, свіжі або охолоджені
07.05 Салат латук (Lactuca sativa) та цикорій
(Cichorium spp.), свіжі або охолоджені
07.06 Морква, ріпа, буряк столовий (буряк черво-
ний), козелець, селера коренева, редька та
інші аналогічні їстівні коренеплоди, свіжі
або охолоджені
07.07 Огірки і корнішони, свіжі або охолоджені
07.08 Бобові овочі, лущені або нелущені, свіжі або
охолоджені
07.09 Інші овочі, свіжі або охолоджені
07.10 Овочі (сирі або варені у воді або на парі),
заморожені
07.11 Овочі консервовані для нетривалого зберігання
(наприклад, двоокисом сірки, в розсолі, сір-
чистій воді або в іншому тимчасово консервую-
чому розчині), але в такому вигляді не при-
датні для безпосереднього вживання в їжу
07.12 Овочі сушені, цілі, нарізані шматками, ски-
бочками, подрібнені або у вигляді порошку,
але не піддані подальшій обробці
07.13 Овочі бобові сушені, лущені, очищені від на-
сіннєвої шкірки або неочищені, колені або не-
колені
07.14 Маніок, маранта вестиндська, салеп, земляна
груша, батат та інші аналогічні коренеплоди
та бульбоплоди з високим вмістом крохмалю або
інуліну, свіжі або сушені, цілі або нарізані
скибочками або у вигляді гранул; осереддя са-
гової пальми
08.01 Горіхи кокосові, бразильські та кеш'ю, свіжі
або сушені, очищені від шкаралупи або неочи-
щені, з шкіркою або без шкірки
08.02 Інші горіхи, свіжі або сушені, очищені від
шкаралупи або неочищені, з шкіркою або без
шкірки
08.03 Банани, включаючи плантайни, свіжі або сушені
08.04 Фініки, інжир, ананаси, авокадо, гуаява, ман-
го і мангостан (гарцинія), свіжі або сушені
08.05 Цитрусові плоди, свіжі або сушені
08.06 Виноград, свіжий або сушений
08.07 Дині, кавуни та папайя, свіжі
08.08 Яблука, груші та айва, свіжі
08.09 Абрикоси, вишня та черешня, персики (включаю-
чи нектарини), сливи і терен, свіжі
08.10 Інші плоди, свіжі
08.11 Плоди і горіхи (свіжі або варені у воді або
на парі), морожені, з додаванням або без до-
давання цукру або інших підсолоджуючих речо-
вин
08.12 Плоди і горіхи, консервовані для нетривалого
зберігання (наприклад, двоокисом сірки, в
розсолі, в сірчистій воді або в іншому тимча-
сово консервуючому розчині), але в такому
вигляді не придатні для безпосереднього вжи-
вання в їжу
08.13 Плоди сушені, крім класифікованих у товарних
позиціях з 08.01 до 08.06; суміші горіхів або
сушених плодів, класифікованих у цій групі
08.14 Шкірки цитрусових плодів або шкурки баштанних
культур (включаючи шкурки кавуна), свіжі, мо-
рожені, сушені або консервовані для нетрива-
лого зберігання в розсолі, в сірчистій воді
чи в іншому тимчасово консервуючому розчині
09.02 Чай, ароматизований або неароматизований
09.03 Мате
09.05 Ваніль
10.03 Ячмінь
10.04 Овес
10.05 (крім Кукурудза
10.05 10110
10.05 10130
10.05 10150)
10.06 Рис
10.07 Сорго зернові
10.08 Гречка, просо та насіння канаркової трави;
інші зернові
11.01 Борошно пшеничне або пшенично-житнє
11.02 Борошно інших зернових, крім пшеничного або
пшенично-житнього
11.03 Крупа і гранули зернових
11.04 Зерно, оброблене іншими способами (наприклад,
лущене, плющене, перероблене у пластівці, об-
валене, у вигляді січки чи подрібнене), крім
рису, зазначеного у товарній позиції 10.06;
зародки зернових, цілі, плющені, у вигляді
пластівців або молоті
11.05 Борошно, крупа, пластівці та гранули
картопляні
11.06 Борошно та крупа із сушених бобових овочів,
зазначених у товарній позиції 07.13, із осе-
реддя сагової пальми, з коренеплодів або
бульбоплодів, зазначених у товарній позиції
07.14; борошно, крупа і порошок з продуктів,
класифікованих у групі 08
Солод, підсмажений або непідсмажений:
непідсмажений:
11.07 10990 інший
11.07 20000 підсмажений
11.08 Крохмаль; інулін
11.09 Клейковина пшенична, суха або сира
12.01 Соя, подрібнена або неподрібнена
12.02 Арахіс, несмажений і не приготовлений
будь-яким іншим способом, лущений або нелуще-
ний, подрібнений або неподрібнений
12.03 Копра
12.05 (крім
12.05 00100) Насіння рапсу, подрібнене або неподрібнене
12.06 Насіння соняшнику, подрібнене або неподрібнене
12.07 Насіння і плоди інших олійних культур подріб-
нені або неподрібнені
12.08 Тільки борошно з насіння або плодів олійних
культур, крім насіння гірчиці
12.09 11000 Насіння цукрових буряків
12.11 Рослини, їх окремі частини, включаючи насіння
і плоди, використовувані в парфюмерних, фар-
мацевтичних, інсектицидних, фунгіцидних і
аналогічних цілях, свіжі або сушені, цілі або
здрібнені, подрібнені або молоті
12.12 Боби ріжкового дерева, морські та інші водо-
рості, буряк цукровий і цукрова тростина,
свіжі або сушені, подрібнені або неподрібне-
ні; кісточки і ядра плодів, інші продукти
рослинного походження (включаючи непідсмаже-
не коріння цикорію виду Cichorium intybus
sativum), використовувані головним чином для
харчових цілей та не зазначені в іншому місці
12.13 Солома і полова зернових, здрібнена або незд-
рібнена, розмелена або нерозмелена, пресована
або гранульована
12.14 Бруква, буряк листяний (мангольд), коренепло-
ди кормові, сіно, люцерна, конюшина, еспар-
цет, капуста кормова, люпин, вика і аналогіч-
ні кормові засоби, гранульовані або негра-
нульовані
13.01 Шелак; природні камеді, смоли, гумісмоли і
бальзами
13.02 Соки і екстракти рослинні; пектинові речови-
ни, пектинати і пектати; агарагар та інші
клеї і згущувачі рослинного походження, ви-
дозмінені або невидозмінені
14.01 Матеріали рослинного походження, використову-
вані головним чином для плетіння (наприклад,
бамбук, ротанг, очерет, ситник, верба, рафія,
очищена, відбілена або пофарбована солома
зернових і липова кора)
14.02 Матеріали рослинного походження, використову-
вані головним чином для набивання (капок,
рослинне волокно, камка), в тому числі у виг-
ляді полотен на підкладці з інших матеріалів
або без неї
14.03 Матеріали рослинного походження, використову-
вані головним чином для виробництва щіткових
виробів і мітелок (наприклад, сорго віничне,
піасава, коріння пирію повзучого, ікстль), у
вязках, пучках або навалом
14.04 Матеріали рослинного походження, в іншому
місці не зазначені
15.01 Лярд, інший жир свинячий і жир домашньої пти-
ці, топлений або нетоплений, екстрагований
пресуванням або з допомогою розчинників чи
неекстрагований
15.02 Жир великої і дрібної рогатої худоби, топле-
ний або нетоплений, екстрагований пресуван-
ням або з допомогою розчинників чи неекстра-
гований
15.03 Лярд-стеарин, лярд-ойль, олеостеарин,
олео-ойль (олеомаргарин), тваринне масло
(технічний маргарин), неемульгований, незмі-
шаний або не приготовлений будь-яким іншим
способом
15.04 Жири, масла та їх фракції з риб або морських
ссавців, нерафіновані або рафіновані, але без
зміни їх хімічного складу
15.05 Овечий жиропіт і жирові речовини, одержувані
з нього (включаючи ланолін)
15.06 Інші жири і масла тваринні та їх фракції, в
тому числі нерафіновані або рафіновані, але
без зміни їх хімічного складу
15.07 Олія соєва та її фракції, нерафіновані або
рафіновані, але без зміни їх хімічного складу
15.08 Олія арахісова та її фракції, нерафіновані
або рафіновані, але без зміни їх хімічного
складу
15.09 Олія оливкова та її фракції, нерафіновані або
рафіновані, але без зміни їх хімічного складу
15.10 Інші олії та їх фракції, одержані тільки з
маслин, нерафіновані чи рафіновані, але без
зміни їх хімічного складу, включаючи суміші
цих олій або фракцій з оліями або фракціями,
класифікованими у товарній позиції 15.09
15.14 Олія ріпакова, свиріпова або гірчична та їх
фракції, нерафіновані або рафіновані, але
без зміни їх хімічного складу
15.15 Інші жири і олії рослинні (включаючи олію жо-
жоби) та їх фракції, нерафіновані або рафіно-
вані, але без зміни їх хімічного складу
15.16 Жири і масла тваринні або олії рослинні та їх
фракції, повністю або частково гідрогенізова-
ні, інтеретерифіковані, реетерифіковані або
елаідинізовані, нерафіновані чи рафіновані,
але не піддані подальшій обробці
15.18 Тваринні або рослинні жири і масла (олії) та
їх фракції, топлені, окислені, дегідровані,
сульфовані, оксидовані або полімеризовані
теплом у вакуумі чи в інертному газі, чи хі-
мічно модифіковані іншим способом, крім
класифікованих у товарній позиції 15.16;
нехарчові суміші або препарати тварин-
них або рослинних жирів і масел (олій) або
фракцій різних жирів і масел (олій), вказаних
у цій групі, але в іншому місці не зазначених
15.19 Промислові монокарбонові жирні кислоти; кислі
масла, отримувані при обробці соапстока кис-
лотою; промислові спирти жирного ряду
15.20 Гліцерин сирий, гліцеринова вода і щолок
15.21 Воски рослинні (крім тригліцеридів), віск
бджолиний та інших комах і спермацет, підфар-
бовані або непідфарбовані, рафіновані чи не-
рафіновані
15.22 Дегра; залишки після обробки жирових речовин
або восків рослинного чи тваринного походжен-
ня
16.02 Інші готові або консервовані продукти з мяса,
м'ясних субпродуктів чи крові
16.03 Екстракти та соки з м'яса, риби або ракоподіб-
них, молюсків чи інших водних безхребетних
16.04 Готові або консервовані продукти з риби; ікра
осетрових (чорна ікра) та замінники ікри, ви-
готовлені з ікринок інших риб
17.01 Цукор тростинний або з цукрового буряку та
хімічно чиста сахароза, в твердому стані
17.02 Інші види цукру, включаючи хімічно чисті лак-
тозу, мальтозу, глюкозу і фруктозу, в твер-
дому стані; сиропи цукрові без додавання аро-
матичних або фарбуючих речовин; штучний мед,
змішаний чи незмішаний з натуральним медом,
карамельний кулер
17.04 Кондитерські вироби з цукру (включаючи білий
................Перейти до повного тексту