1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 12 липня 2017 р. № 507
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ № 23 від 16.01.2019 )
Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
Відповідно до частини другої статті 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, що додається.
2. Додаток 3 до постанови Кабінету Міністрів України від 6 березня 2013 р. № 191 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності і визначається періодичність здійснення Державною інспекцією сільського господарства планових заходів державного нагляду (контролю)" (Офіційний вісник України, 2013 р., № 24, ст. 811) виключити.
Прем'єр-міністр України В.ГРОЙСМАН
Інд. 75
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 липня 2017 р. № 507
КРИТЕРІЇ,
за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
1. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва, є:
дотримання вимог законодавства у сфері насінництва та розсадництва;
обсяг виробництва насіння та садивного матеріалу протягом певного періоду (визначається для насіння - за масою, для картоплі - за масою, для садивного матеріалу - за кількістю штук);
обсяг реалізації насіння та садивного матеріалу протягом певного періоду (визначається для насіння - за масою, для картоплі - за масою, для садивного матеріалу - за кількістю штук).
2. Відповідно до встановлених критеріїв суб’єкти господарювання належать до одного з трьох ступенів ризику - високого, середнього та незначного.
3. До суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб’єкти, які відповідають таким критеріям:
1) протягом року, що передує плановому, обсяг виробництва та/або реалізації насіння (за всім асортиментом культур) становить:
для дрібнонасіннєвих культур - 0,2 тонни насіння та більше;

................
Перейти до повного тексту