- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Угода
УГОДА
про співробітництво з метою розвитку партнерства в галузі рибальства між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Марокко
( Угоду затверджено Постановою КМ
№ 759 від 15.08.2012 )
Дата підписання: |
27.04.2012 |
Дата затвердження Україною: |
15.08.2012 |
Дата набрання чинності для України: |
22.10.2012 |
Кабінет Міністрів України та Уряд Королівства Марокко далі - "Сторони",
сповнені бажання зміцнювати дружні зв'язки, що склалися між обома державами;
усвідомлюючи роль сектору морського рибальства та пов'язаних з ним виробництв для соціально-економічного розвитку обох держав;
усвідомлюючи значення, яке вони надають збереженню морських ресурсів і захисту морського середовища, налаштовані забезпечити в їхніх спільних інтересах збереження і раціональне використання біологічних ресурсів у водах, прилеглих до їх узбереж;
беручи до уваги необхідність покращувати існуючі рамки контролю та нагляду за операціями з рибальства, з метою протидії, боротьби та попередження незаконного, непідзвітного та нерегульованого рибальства, на основі поваги до принципів суверенітету кожної з держав-Сторін, відповідно до положень
Конвенції ООН з морського права від 10 грудня 1982 року та
вважаючи, що їхнім інтересам відповідає стимулювання співробітництва у галузях професійної підготовки, науково-технічних досліджень з питань морського рибальства, аквакультури та виробництв з переробки продуктів лову,
домовилися про таке:
Стаття 1
Мета
Ця Угода має на меті встановлення принципів та способів здійснення партнерського співробітництва у галузі рибальства між Україною та Королівством Марокко.
Сторони забезпечують виконання положень цієї Угоди шляхом співробітництва між такими органами двох держав:
з боку України - Державне агентство рибного господарства України;
з боку Королівства Марокко - Міністерство сільського господарства та морського рибальства Королівства Марокко.
Стаття 2
Співробітництво у сфері професійної підготовки
Сторони надають особливого значення підготовці фахівців у сфері морегосподарської діяльності шляхом створення спільних програм професійної підготовки та вдосконалення у сфері рибальства й аквакультури.
З цією метою персоналу їхніх відповідних компетентних органів надаються сприятливі умови для:
організації професійного стажування;
обміну техніками моделювання;
обміну щодо програм професійної підготовки у сфері будівництва і ремонту суден;
опрацювання можливості взаємного надання стипендій для навчання;
організації візитів для директорів, інструкторів та допоміжного персоналу їхніх відповідних навчальних закладів з метою взаємного обміну досвідом та ознайомлення з морегосподарською діяльністю обох держав;
участі у семінарах, спеціалізованих курсах та учбових майстернях, що організовані кожною з обох Сторін і становлять спільний інтерес;
обміну інструкторами та експертами з професійної підготовки;
періодичному обміну корисною документацією та інформацією в галузях, пов'язаних з морегосподарською підготовкою, зокрема педагогічного та технічного характеру.
Стаття 3
Наукове і технічне співробітництво з питань рибальства
Сторони співпрацюють з метою заохочення розробки, управління та виконання спільних програм наукових досліджень, що опрацьовані їхніми дослідними інститутами і мають на меті забезпечити поглиблення знань з питань рибних ресурсів і поліпшення їхньої експлуатації, управління ними та комерційної реалізації на користь соціально-економічного розвитку своїх держав.
Вони заохочують обмін інформацією та досвідом між своїми науково-дослідними інститутами стосовно аквакультури, нагляду за морським середовищем, технологіями рибальства та підвищення цінності морепродуктів, вивчення та прогнозування змін морських екосистем.
Стаття 4
Співробітництво у галузі переробки та комерційної реалізації продуктів рибальства
Сторони заохочують обмін досвідом щодо переробки виловленої риби та комерційної реалізації цієї продукції та продукції, що виробляється на її основі.
Для цього кожна зі Сторін надає можливість іншій Стороні та її підприємцям використовувати вміння, набуті в галузях аквакультури та переробки продуктів рибальства з метою забезпечення поліпшення їхньої якості та оптимальної вартісної оцінки.
................Перейти до повного тексту