1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 13 травня 2009 р. N 468
Київ
Про затвердження Порядку етикетування харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або вироблені з їх використанням та вводяться в обіг
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 661 від 01.07.2009 N 1408 від 26.12.2011 )
Відповідно до статті 20 Закону України "Про Кабінет Міністрів України", статті 15 Закону України "Про захист прав споживачів" та статті 7 Закону України "Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів" і статті 38 Закону України "Про безпечність та якість харчових продуктів" Кабінет Міністрів України
постановляє:
( Вступна частина постанови із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 661 від 01.07.2009 )
1. Затвердити Порядок етикетування харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або вироблені з їх використанням та вводяться в обіг, що додається.
2. Ця постанова набирає чинності з 1 липня 2009 року.
Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 33
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 13 травня 2009 р. N 468
ПОРЯДОК
етикетування харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або вироблені з їх використанням та вводяться в обіг
1. Цей Порядок визначає вимоги щодо етикетування харчових продуктів, які містять генетично модифіковані організми або вироблені з їх використанням та вводяться в обіг в Україні.
2. У цьому Порядку терміни вживаються у такому значенні:
харчовий продукт, який містить генетично модифіковані організми, - це такий харчовий продукт, який повністю або окремі його складники містять генетично модифіковані організми, вміст яких становить понад 0,9 відсотка;
( Абзац другий пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 661 від 01.07.2009 )
харчовий продукт, вироблений з використанням генетично модифікованих організмів, - це такий харчовий продукт, який не містить генетично модифікованих організмів, але повністю або частково вироблений з використанням сільськогосподарської продукції, вміст генетично модифікованих організмів в якій становив понад 0,9 відсотка.

................
Перейти до повного тексту