1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Закон України


ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до деяких законів України щодо скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні одержувати оператори ринку харчових продуктів
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2014, № 20-21, ст.727)
Верховна Рада України
постановляє:
I. Внести зміни до таких законів України:
1. Абзац шостий частини четвертої статті 3 Закону України "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" (Відомості Верховної Ради України, 1995 р., № 46, ст. 345 із наступними змінами) виключити.
2. Частину другу статті 16 Закону України "Про захист людини від впливу іонізуючого випромінювання" (Відомості Верховної Ради України, 1998 р., № 22, ст. 115; 2001 р., № 30, ст. 139) виключити.
3. У Законі України "Про бджільництво" (Відомості Верховної Ради України, 2000 р., № 21, ст. 157; із змінами, внесеними Законом України від 16 жовтня 2012 року № 5462-VI):
1) статтю 2 після слів "Про рослинний світ" доповнити словами "Про безпечність та якість харчових продуктів";
2) абзац п’ятий частини першої статті 4 виключити;
3) в абзаці третьому статті 7 слово "стандартів" виключити;
4) частину другу статті 23 виключити.
4. У Законі України "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них" (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., № 15, ст. 107; 2004 р., № 19, ст. 273; 2010 р., № 46, ст. 540; із змінами, внесеними Законом України від 16 жовтня 2012 року № 5462-VI):
1) у статті 1:
абзац другий виключити;
в абзаці восьмому слова "і оформленої свідоцтвом про якість" виключити;
абзац чотирнадцятий виключити;
2) у статті 4:
частину другу викласти в такій редакції:
"Суб’єкти господарювання, які здійснюють рибоконсервне та пресервне виробництво, підлягають обліку в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері рибного господарства. Оператори потужностей повинні розробити та запровадити ефективну систему НАССР, що дозволяє контролювати всі небезпечні фактори, які можуть бути у харчовому продукті";

................
Перейти до повного тексту