1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 10 травня 2012 р. № 368
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ № 158 від 27.02.2019 )
Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 р. № 787
Кабінет Міністрів України
постановляє:
Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 р. № 787 "Про затвердження Технічного регламенту максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами" (Офіційний вісник України, 2008 р., № 68, ст. 2276) зміни , що додаються.
Прем'єр-міністр України М.АЗАРОВ
Інд. 70
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 10 травня 2012 р. № 368
ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 р. № 787
1. Пункт 2 постанови викласти в такій редакції:
"2. Державному агентству з енергоефективності та енергозбереження забезпечити застосування затвердженого цією постановою Технічного регламенту.".
2. У Технічному регламенті максимально дозволеного споживання електроенергії холодильними приладами, затвердженому зазначеною постановою:
1) пункти 4, 14-17 викласти в такій редакції:
( Див. текст )
2) пункт 18 виключити;
3) абзац третій пункту 19 виключити;
4) пункт 20 викласти в такій редакції:
"20. Для визначення відповідності рівня споживання електроенергії холодильним приладом вимогам цього Технічного регламенту проводяться випробування одного холодильного приладу.
У разі коли індекс енергоефективності холодильного приладу перевищує значення індексу енергоефективності більш як на 10 відсотків, проводяться випробування трьох холодильних приладів.
Середнє арифметичне значення індексу енергоефективності трьох холодильних приладів не повинно перевищувати значення індексу енергоефективності більш як на 10 відсотків.
В іншому випадку всі моделі даних холодильних приладів вважаються такими, що не відповідають вимогам цього Технічного регламенту.";
5) в абзаці першому пунктів 21 і 25 слова "Технічним регламентом модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності, які застосовуються в технічних регламентах" замінити словами "Технічним регламентом модулів оцінки відповідності";
6) пункт 23 доповнити абзацом такого змісту:
"У разі коли технічна документація містить інформацію, отриману за результатами проектних розрахунків або випробувань аналогічних моделей холодильних приладів, необхідно привести таку інформацію у відповідність з протоколами випробувань, проведених виробником, а також зазначити перелік моделей холодильних приладів, для яких індекс енергоефективності визначений таким способом.";
7) у тексті Технічного регламенту цифри і слово "17 або 18" замінити цифрами "17";
8) додатки 1-3 виключити;
9) доповнити Технічний регламент додатками 5-11 такого змісту:
"Додаток 5
до Технічного регламенту
ЗНАЧЕННЯ
індексу енергоефективності
Значення індексу енергоефективності Строк застосування
< 55 через шість місяців з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2012 р. № 368
< 44 через 12 місяців з дня набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 10 травня 2012 р. № 368
< 42 з 1 липня 2014 року
Додаток 6
до Технічного регламенту
КАТЕГОРІЇ
холодильних приладів
Категорія Найменування холодильного приладу
1 Холодильник з відділеннями для зберігання свіжих продуктів
2 Холодильник для зберігання продуктів, холодильний прилад для зберігання вина
3 Холодильник-охолоджувач, холодильник з низькотемпературним відділенням, не маркований зірочкою
4 Холодильник з низькотемпературним відділенням, маркований однією зірочкою (*)
5 Холодильник з низькотемпературним відділенням, маркований двома зірочками (**)
6 Холодильник з низькотемпературним відділенням, маркований трьома зірочками (***)
7 Холодильник-морозильник з морозильним відділенням, маркований чотирма зірочками (****)
8 Морозильник вертикального типу
9 Морозильник-скриня
10 Багатофункціональний холодильний прилад, інший холодильний прилад
Додаток 7
до Технічного регламенту
КОМБІНАЦІЯ
відділень холодильних приладів
Категорія холодильного приладу Комбінація відділень холодильного приладу
відділення для зберігання вина
(+ 12 °С)
відділення- сховище
(+ 12 °С)
відділення для зберігання свіжих продуктів
(+ 5 °С)
відділення для охолоджу­вання
(0 °С )
відділення для приготування льоду та відділення, не марковане зірочкою (0 °С) відділення,марковане однією зірочкою
(– 6 °С)
відділення, марковане двома зірочками
(– 12 °С)
відділення, марковане трьома зірочками
(– 18 °С)
відділення для заморожування, марковане чотирма зірочками
(– 18 °С)
інше відділення (номінальна температура)
1 N N Y N N N N N N N
2 O O Y N N N N N N O
O Y N N N N N N N O
Y N N N N N N N N N
3 O O Y Y O N N N N O
O O Y O Y N N N N O
4 O O Y O O Y N N N O
5 O O Y O O O Y N N O
6 O O Y O O O O Y N O
7 O O Y O O O O O Y O
8 N N N N N N O Y Y N
9 N N N N N N O N Y N
10 O O O O O O O O O O

................
Перейти до повного тексту