1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 6 серпня 2014 р. № 353
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ № 305 від 24.03.2021 )
Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Внести до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 "Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах" (Офіційний вісник України, 2004 р., № 47, ст. 3107; 2012 р., № 60, ст. 2437) зміни, що додаються.
2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2015 року.
Прем'єр-міністр України А.ЯЦЕНЮК
Інд.70
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353
ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591
1. У назві та тексті постанови слова "оздоровчих закладах" замінити словами "дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".
2. Абзац сьомий підпункту 1 пункту 1 викласти у такій редакції:
"дитячих закладах оздоровлення та відпочинку згідно з додатком 6".
3. У пункті 3 слова "Міністерству освіти і науки, молоді та спорту" замінити словами "Міністерству освіти і науки".
4. У пункті 4 слова "Міністерством освіти і науки, молоді та спорту" замінити словами "Міністерством освіти і науки".
5. Додатки 6 і 8 до постанови викласти в такій редакції:
"Додаток 6
до постанови Кабінету Міністрів України
від 22 листопада 2004 р. № 1591
(в редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353)
НОРМИ
харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
(денна норма на одну дитину, грамів/ккал)
Найменування продукту Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку
праці та відпочинку,наметові містечка позаміські (стаціонарні), дитячі центри санаторного типу табір з денним перебу-ванням
діти віком 12-17 років включно діти віком до 10 років включно діти віком 11-17 років включно діти віком до 10 років включно діти віком 11-17 років включно діти віком 8-14 років включно
Хліб житній 150/393 100/254 125/308 125/308 125/308 40/131
Хліб пшеничний 200/521 125/380 150/395 200/521 200/521 90/234
Борошно пшеничне 70/164 50/158 50/158 30/101 40/172 10/33
Крохмаль* 4/15 4/15 4/15 4/15 4/15 3/10
Крупи, бобові, макаронні вироби 140/360 65/221 85/372 65/221 85/372 32/120
Картопля 400/233 320/181 400/233 320/181 400/233 180/132
Овочі різні 420/24 350/20 450/27 350/20 450/50 210/22
Фрукти свіжі 250/105 250/105 250/105 300/326 450/468 50/21
Соки 200/84 200/84 200/84 200/84 200/84 50/21
Фрукти сушені* 20/51 15/46 15/46 10/56 10/56 10/28
Кондитерські вироби 50/173 50/173 50/173 50/195 50/195 10/46
Цукор 60/217 40/176 60/217 50/185 60/217 35/147
Мед, медопродукти* 4/13 4/13 4/13 5/16 5/16 2/6
Масло вершкове 40/237 45/320 50/367 45/320 50/367 20/148
Олія 20/160 18/156 20/160 15/144 20/160 8/70
Сало* 7/30 5/21 9/38 5/21 5/21
Яйця, штук 1/64 1/64 1/64 1/64 1/64
Молоко, кисломолочні продукти 500/230 500/230 500/230 500/230 500/230 250/147
Сир кисломолочний 50/71 40/57 40/57 60/86 60/86 25/37
Сир твердий 20/58 15/47 15/47 10/30 10/30 5/15
Сметана* 25/71 15/57 15/57 15/57 15/57 10/28
М’ясо, птиця 220/380 160/320 200/360 200/360 220/380 80/182
М’ясо-ковбасні вироби 40/150 20/120 20/120 20/120 20/120
Риба, рибопродукти* 60/30 55/28 65/33 60/30 70/35 30/15
Кава злакова* 3,5/0 1,5/0 1,5/0 2,5/0 2,5/0 1/0
Какао* 1/6 1/6 1/6 1/6 1/6
Чай 1,5/0 0,5/0 0,5/0 0,5/0 0,5/0 0,1/0
Сіль, сіль йодована 10/0 10/0 10/0 10/0 10/0 8/0
Дріжджі 2/0 2/0 2/0 2/0 2/0
Лавровий лист 0,01/0 0,01/0 0,01/0 0,01/0 0,01/0 0,01/0
Кислота лимонна 0,05/0 0,05/0 0,05/0 0,05/0 0,05/0 0,05/0
Хімічний склад






Білки
144 113 125 123 129 58
у тому числі тваринні 72 39 68 82 82 35
Жири 131 113 119 115 115 57
у тому числі рослинні 25 15 23 20 20 8
Вуглеводи 540 418 487 417 434 212
Енергоцінність, ккал 3840 3252 3685 3697 4263 1593
__________
Примітка.
1. Зірочкою (*) позначаються продукти, які споживаються кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби - 60 грамів на дитину використовується в меню три рази на тиждень.
Розрахунок проводиться таким чином: (60 х 7) : 3 = 420 : 3 = 140 грамів.

................
Перейти до повного тексту