- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 6 серпня 2014 р. № 353 Київ |
Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591
Кабінет Міністрів України
постановляє:
2. Ця постанова набирає чинності з 1 січня 2015 року.
Прем'єр-міністр України |
А.ЯЦЕНЮК |
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 6 серпня 2014 р. № 353
ЗМІНИ,
що вносяться до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591
1. У назві та тексті
постанови слова "оздоровчих закладах" замінити словами "дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".
2. Абзац сьомий підпункту 1 пункту 1 викласти у такій редакції:
"дитячих закладах оздоровлення та відпочинку згідно з додатком 6".
3. У пункті 3 слова "Міністерству освіти і науки, молоді та спорту" замінити словами "Міністерству освіти і науки".
4. У пункті 4 слова "Міністерством освіти і науки, молоді та спорту" замінити словами "Міністерством освіти і науки".
5. Додатки 6 і 8 до
постанови викласти в такій редакції:
|
"Додаток 6 до постанови Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2004 р. № 1591 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 6 серпня 2014 р. № 353) |
НОРМИ
харчування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
(денна норма на одну дитину, грамів/ккал)
Найменування продукту |
Дитячі заклади оздоровлення та відпочинку |
праці та відпочинку,наметові містечка |
позаміські (стаціонарні), дитячі центри |
санаторного типу |
табір з денним перебу-ванням |
діти віком 12-17 років включно |
діти віком до 10 років включно |
діти віком 11-17 років включно |
діти віком до 10 років включно |
діти віком 11-17 років включно |
діти віком 8-14 років включно |
Хліб житній |
150/393 |
100/254 |
125/308 |
125/308 |
125/308 |
40/131 |
Хліб пшеничний |
200/521 |
125/380 |
150/395 |
200/521 |
200/521 |
90/234 |
Борошно пшеничне |
70/164 |
50/158 |
50/158 |
30/101 |
40/172 |
10/33 |
Крохмаль* |
4/15 |
4/15 |
4/15 |
4/15 |
4/15 |
3/10 |
Крупи, бобові, макаронні вироби |
140/360 |
65/221 |
85/372 |
65/221 |
85/372 |
32/120 |
Картопля |
400/233 |
320/181 |
400/233 |
320/181 |
400/233 |
180/132 |
Овочі різні |
420/24 |
350/20 |
450/27 |
350/20 |
450/50 |
210/22 |
Фрукти свіжі |
250/105 |
250/105 |
250/105 |
300/326 |
450/468 |
50/21 |
Соки |
200/84 |
200/84 |
200/84 |
200/84 |
200/84 |
50/21 |
Фрукти сушені* |
20/51 |
15/46 |
15/46 |
10/56 |
10/56 |
10/28 |
Кондитерські вироби |
50/173 |
50/173 |
50/173 |
50/195 |
50/195 |
10/46 |
Цукор |
60/217 |
40/176 |
60/217 |
50/185 |
60/217 |
35/147 |
Мед, медопродукти* |
4/13 |
4/13 |
4/13 |
5/16 |
5/16 |
2/6 |
Масло вершкове |
40/237 |
45/320 |
50/367 |
45/320 |
50/367 |
20/148 |
Олія |
20/160 |
18/156 |
20/160 |
15/144 |
20/160 |
8/70 |
Сало* |
7/30 |
5/21 |
9/38 |
5/21 |
5/21 |
|
Яйця, штук |
1/64 |
1/64 |
1/64 |
1/64 |
1/64 |
|
Молоко, кисломолочні продукти |
500/230 |
500/230 |
500/230 |
500/230 |
500/230 |
250/147 |
Сир кисломолочний |
50/71 |
40/57 |
40/57 |
60/86 |
60/86 |
25/37 |
Сир твердий |
20/58 |
15/47 |
15/47 |
10/30 |
10/30 |
5/15 |
Сметана* |
25/71 |
15/57 |
15/57 |
15/57 |
15/57 |
10/28 |
М’ясо, птиця |
220/380 |
160/320 |
200/360 |
200/360 |
220/380 |
80/182 |
М’ясо-ковбасні вироби |
40/150 |
20/120 |
20/120 |
20/120 |
20/120 |
|
Риба, рибопродукти* |
60/30 |
55/28 |
65/33 |
60/30 |
70/35 |
30/15 |
Кава злакова* |
3,5/0 |
1,5/0 |
1,5/0 |
2,5/0 |
2,5/0 |
1/0 |
Какао* |
1/6 |
1/6 |
1/6 |
1/6 |
1/6 |
|
Чай |
1,5/0 |
0,5/0 |
0,5/0 |
0,5/0 |
0,5/0 |
0,1/0 |
Сіль, сіль йодована |
10/0 |
10/0 |
10/0 |
10/0 |
10/0 |
8/0 |
Дріжджі |
2/0 |
2/0 |
2/0 |
2/0 |
2/0 |
|
Лавровий лист |
0,01/0 |
0,01/0 |
0,01/0 |
0,01/0 |
0,01/0 |
0,01/0 |
Кислота лимонна |
0,05/0 |
0,05/0 |
0,05/0 |
0,05/0 |
0,05/0 |
0,05/0 |
Хімічний склад |
|
|
|
|
|
|
Білки |
144 |
113 |
125 |
123 |
129 |
58 |
у тому числі тваринні |
72 |
39 |
68 |
82 |
82 |
35 |
Жири |
131 |
113 |
119 |
115 |
115 |
57 |
у тому числі рослинні |
25 |
15 |
23 |
20 |
20 |
8 |
Вуглеводи |
540 |
418 |
487 |
417 |
434 |
212 |
Енергоцінність, ккал |
3840 |
3252 |
3685 |
3697 |
4263 |
1593 |
__________
Примітка.
1. Зірочкою (*) позначаються продукти, які споживаються кілька разів на тиждень. Наприклад, денна норма риби - 60 грамів на дитину використовується в меню три рази на тиждень.
Розрахунок проводиться таким чином: (60 х 7) : 3 = 420 : 3 = 140 грамів.
................Перейти до повного тексту