- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 23 січня 2019 р. № 33 Київ |
Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів , що додаються.
2. Визнати такими, що втратили чинність:
постанову Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2016 р. № 651 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин і визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України" (Офіційний вісник України, 2016 р., № 77, ст. 2570);
Прем'єр-міністр України |
В.ГРОЙСМАН |
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 січня 2019 р. № 33
КРИТЕРІЇ,
за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів
1. Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин, є:
види господарської діяльності;
порушення вимог законодавства у сфері карантину рослин, виявлені за результатами останнього заходу державного нагляду (контролю), проведеного протягом п’яти років, що передують плановому періоду;
2. Ризики настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин визначено в додатку 1.
3. Перелік критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин, їх показники та кількість балів за кожним показником визначено в додатку 2.
4. Віднесення суб’єкта господарювання до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями, визначеними в додатку 2, за такою шкалою:
від 41 до 100 балів - до високого ступеня ризику;
від 21 до 40 балів - до середнього ступеня ризику;
від 0 до 20 балів - до незначного ступеня ризику.
5. Планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання у сфері карантину рослин здійснюються з такою періодичністю:
з високим ступенем ризику - не частіше одного разу на два роки;
із середнім ступенем ризику - не частіше одного разу на три роки;
з незначним ступенем ризику - не частіше одного разу на п’ять років.
6. У разі коли за результатами планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) протягом останніх шести років для суб’єктів господарювання, які віднесені до середнього ступеня ризику, та протягом останніх десяти років для суб’єктів господарювання, які віднесені до незначного ступеня ризику, у суб’єкта господарювання не виявлено суттєвих порушень вимог законодавства у сфері карантину рослин, наступний плановий захід державного нагляду (контролю) щодо такого суб’єкта господарювання проводиться не раніше ніж через період часу, встановлений для відповідного ступеня ризику, збільшений в 1,5 раза.
Додаток 1
до критеріїв
РИЗИКИ
настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності у сфері карантину рослин
Цілі державного нагляду (контролю) (код) |
Ризик настання негативних наслідків від провадження господарської діяльності |
Критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) |
подія, що містить ризик настання негативних наслідків |
негативний наслідок |
1. Життя та здоров’я людини (01) |
поширення регульованих шкідливих організмів, що можуть заподіяти шкоду здоров’ю людини, на території України |
шкода, завдана здоров’ю людини |
види господарської діяльності |
2. Належна якість продукції, робіт та послуг (майнові блага) (03) |
зараження регульованими шкідливими організмами дерев’яного пакувального матеріалу під час його виробництва, маркування, іншого поводження |
збитки, завдані покупцеві (користувачеві) дерев’яного пакувального матеріалу |
порушення вимог законодавства у сфері карантину рослин, виявлені за результатами останнього заходу державного нагляду (контролю), проведеного протягом п’яти років, що передують плановому періоду |
3. Навколишнє природне середовище (04) |
поширення регульованих шкідливих організмів на території України |
шкода, завдана навколишньому природному середовищу |
позапланові заходи державного нагляду (контролю), проведені щодо суб’єкта господарювання протягом п’яти років, що передують плановому періоду, з підстав, передбачених абзацами третім, п’ятим, сьомим та дев’ятим частини першої статті 6 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" |
зараження регульованими шкідливими організмами рослин та рослинних продуктів під час їх вирощування, виробництва, переробки, зберігання, транспортування або реалізації |
збитки, завдані покупцеві рослин та рослинних продуктів, збитки, завдані особі внаслідок втрати врожаю |
|
4. Інші суспільні інтереси (06) |
зараження регульованими шкідливими організмами рослин та рослинних продуктів під час їх вирощування |
збитки, завдані особі внаслідок втрати врожаю |
|
................Перейти до повного тексту