- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Постанова
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 21 травня 1992 р. № 258 Київ |
Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
1. Затвердити розроблені Міністерством охорони здоров'я України норми харчування для зазначених громадян у стаціонарах спеціалізованих лікувальних, лікувально-санаторних і курортних закладах, а також дітей у дошкільних і шкільних закладах (додатки № 1-3).
2. Надати Міністерству соціальної політики право визначати виходячи із розроблених Міністерством охорони здоров'я фізіологічних (медичних) норм харчування (додаток № 4) і середніх цін на продукти харчування, що склалися у регіоні, розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування, встановлені вказаним Законом для громадян, віднесених до 1 і 2 категорії, для потерпілих дітей у разі захворювання кровотворних органів (гострі лейкози), щитовидної залози (аденома, рак), злоякісними пухлинами, а також для батьків потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні та шкільні заклади і не забезпечуються продуктами харчування на суму середньої вартості харчування в цих закладах і не перебувають на повному державному забезпеченні.
4. Раді Міністрів Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям при забезпеченні продуктами харчування осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до 1 категорії, вагітних жінок і жінок, які годують дітей, керуватися, крім фізіологічних (медичних) норм, також додатковими нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України (додатки № 5 і 6).
Перший віце-прем'єр-міністр України |
К.МАСИК |
Міністр Кабінету Міністрів України |
В.ПЄХОТА |
Додаток № 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258
Додаткові норми
продуктів харчування для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у стаціонарах спеціалізованих лікувальних закладів (відділень)
(на день у грамах)
Найменування продуктiв |
На одного хворого вiком |
до 1 року |
вiд 1 до 6 рокiв |
вiд 6 до 10 рокiв |
вiд 10 до 14 рокiв |
старше 14 рокiв |
Молочнi сумiшi, в т. ч. кисломолочнi прдукти |
180 |
200 |
200 |
200 |
200 |
Соки |
- |
50 |
50 |
50 |
50 |
Плодоягiднi консерви |
30 |
50 |
50 |
50 |
50 |
Буряк червоний |
- |
10 |
10 |
15 |
20 |
Капуста |
- |
- |
- |
15 |
30 |
Цибуля рiпчата |
- |
- |
- |
5 |
5 |
Цибуля зелена |
- |
- |
- |
5 |
5 |
Петрушка, крiп |
- |
- |
- |
5 |
5 |
Морква |
- |
10 |
10 |
15 |
25 |
Горох консервований |
- |
- |
- |
- |
10 |
Фрукти свiжi |
- |
100 |
100 |
100 |
50 |
Сухофрукти |
- |
10 |
10 |
10 |
15 |
Яловичина |
- |
10 |
15 |
25 |
40 |
Птиця |
- |
- |
- |
- |
20 |
Риба та iншi продукти моря |
- |
15 |
15 |
20 |
30 |
Сир |
- |
10 |
10 |
10 |
25 |
Міністр Кабінету Міністрів України |
В.ПЄХОТА |
Додаток № 2
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258
Норми харчування осіб,
які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в лікувально-курортних закладах
(на день у грамах)
Найменування продуктiв |
На одну особу вiком |
до 6 рокiв |
вiд 6 до 10 рокiв |
вiд 10 до 14 рокiв |
старше 14 рокiв |
Хлiб пшеничний |
100 |
120 |
150 |
150 |
Хлiб житнiй |
50 |
70 |
100 |
200 |
Борошно пшеничне |
25 |
35 |
50 |
50 |
Крохмаль |
3 |
4 |
5 |
20 |
Крупи, макароннi вироби, бобовi |
50 |
60 |
70 |
100 |
Картопля |
300 |
400 |
450 |
400 |
Овочi рiзнi |
350 |
450 |
550 |
500 |
Фрукти свiжi, цитрусовi |
300 |
400 |
500 |
300 |
Соки |
100 |
150 |
200 |
250 |
Фрукти сухi |
20 |
30 |
40 |
40 |
Горiхи |
5 |
7 |
10 |
- |
Масло вершкове |
50 |
60 |
65 |
70 |
Олiя |
10 |
15 |
20 |
20 |
Молоко |
500 |
500 |
500 |
500 |
Сир |
60 |
80 |
100 |
90 |
Сметана |
25 |
30 |
35 |
40 |
Сир твердий |
10 |
15 |
20 |
40 |
Яйця (штук) |
0,75 |
1 |
1 |
1,5 |
М'ясо |
125 |
160 |
200 |
250 |
Птиця |
25 |
32 |
40 |
50 |
Ковбаси варенi, сосиски, сардельки |
10 |
20 |
26 |
60 |
Ковбаса напiвкопчена |
5 |
10 |
12 |
30 |
Окорок, буженина, карбонат |
5 |
10 |
12 |
30 |
Рибопродукти |
80 |
100 |
125 |
150 |
Мiнеральна вода |
- |
- |
- |
500 |
Цукор |
- |
- |
- |
60 |
Повидло, джем, мармелад |
- |
- |
- |
40 |
Мед |
- |
- |
- |
20 |
Консерви - iкра (чорна, кетова) |
- |
- |
- |
10 |
Субпродукти (печiнка, язик) |
- |
- |
- |
30 |
Пшеничнi висiвки |
- |
- |
- |
15 |
Чай |
- |
- |
- |
2 |
Кава, какао |
- |
- |
- |
5 |
Спецiї |
- |
- |
- |
20 |
Міністр Кабінету Міністрів України |
В.ПЄХОТА |
Додаток № 3
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258
Норми харчування
дітей у дошкільних та шкільних закладах, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
(на день у грамах)
Найменування продуктiв |
На одну дитину або учня в залежностi вiд вiку |
Дитячi дошкiльнi заклади |
Загальноосвiтнi школи* |
до 3 рокiв |
вiд 3 до 6 рокiв |
вiд 6 до 10 рокiв |
вiд 10 до 14 рокiв |
старше 14 рокiв |
Хлiб пшеничний |
60 |
110 |
125 |
150 |
175 |
Хлiб житнiй |
30 |
60 |
125 |
150 |
175 |
Борошно пшеничне |
16 |
25 |
25 |
30 |
40 |
Крохмаль |
3 |
3 |
4 |
5 |
5 |
Крупи, бобовi, макарони |
35 |
45 |
50 |
60 |
70 |
Картопля |
150 |
250 |
300 |
350 |
400 |
Овочi рiзнi |
250 |
300 |
350 |
400 |
400 |
Фрукти свiжi, цитрусовi |
100 |
150 |
150 |
200 |
250 |
Соки |
50 |
100 |
150 |
150 |
200 |
Фрукти сухi |
15 |
15 |
15 |
15 |
15 |
Цукор |
45 |
50 |
55 |
60 |
65 |
Мед |
3 |
5 |
5 |
7 |
7 |
Кондитерськi вироби |
10 |
15 |
20 |
25 |
25 |
Масло вершкове |
25 |
30 |
30 |
35 |
35 |
Олiя |
8 |
10 |
12 |
15 |
17 |
Яйця |
1/2 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Молоко |
500 |
420 |
400 |
400 |
400 |
Сир |
50 |
40 |
40 |
50 |
60 |
Сметана |
15 |
15 |
15 |
20 |
20 |
Сир твердий |
5 |
10 |
10 |
15 |
15 |
М'ясо, м'ясопродукти |
100 |
120 |
130 |
160 |
200 |
Риба, рибопродукти |
40 |
50 |
50 |
60 |
70 |
Чай |
0,2 |
0,2 |
0,3 |
0,3 |
0,3 |
Какао |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Кава ячмiнна |
1 |
1 |
2 |
2 |
2 |
Дрiжджi |
1 |
1 |
1 |
1 |
1 |
Ванiльний цукор |
0,01 |
0,01 |
0,01 |
0,01 |
0,01 |
Сiль |
5 |
8 |
8 |
9 |
10 |
Лавровий лист |
0,01 |
0,01 |
0,02 |
0,02 |
0,02 |
................Перейти до повного тексту