1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА
від 21 травня 1992 р. № 258
Київ
Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 4 від 05.01.93 № 931 від 16.09.2005 ) ( Щодо змін додатково див. Постанову КМ № 936 від 20.09.2005 ) ( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 211 від 14.02.2007 № 35 від 25.01.2012 )
Відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та з метою забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, продуктами харчування і виплати часткової компенсації їх вартості Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити розроблені Міністерством охорони здоров'я України норми харчування для зазначених громадян у стаціонарах спеціалізованих лікувальних, лікувально-санаторних і курортних закладах, а також дітей у дошкільних і шкільних закладах (додатки № 1-3).
2. Надати Міністерству соціальної політики право визначати виходячи із розроблених Міністерством охорони здоров'я фізіологічних (медичних) норм харчування (додаток № 4) і середніх цін на продукти харчування, що склалися у регіоні, розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування, встановлені вказаним Законом для громадян, віднесених до 1 і 2 категорії, для потерпілих дітей у разі захворювання кровотворних органів (гострі лейкози), щитовидної залози (аденома, рак), злоякісними пухлинами, а також для батьків потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні та шкільні заклади і не забезпечуються продуктами харчування на суму середньої вартості харчування в цих закладах і не перебувають на повному державному забезпеченні.
( Пункт 2 в редакції Постанови КМ № 4 від 05.01.93; із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 211 від 14.02.2007, № 35 від 25.01.2012 ) ( Пункт 3 втратив чинність на підставі Постанови КМ № 931 від 16.09.2005 )
4. Раді Міністрів Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям при забезпеченні продуктами харчування осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до 1 категорії, вагітних жінок і жінок, які годують дітей, керуватися, крім фізіологічних (медичних) норм, також додатковими нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України (додатки № 5 і 6).
Перший
віце-прем'єр-міністр України
К.МАСИК
Міністр
Кабінету Міністрів України
В.ПЄХОТА
Інд. 29
Додаток № 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258
Додаткові норми
продуктів харчування для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у стаціонарах спеціалізованих лікувальних закладів (відділень)
(на день у грамах)
Найменування продуктiв На одного хворого вiком
до 1 року вiд 1 до 6 рокiв вiд 6 до 10 рокiв вiд 10 до 14 рокiв старше 14 рокiв
Молочнi сумiшi, в т. ч. кисломолочнi прдукти 180 200 200 200 200
Соки - 50 50 50 50
Плодоягiднi консерви 30 50 50 50 50
Буряк червоний - 10 10 15 20
Капуста - - - 15 30
Цибуля рiпчата - - - 5 5
Цибуля зелена - - - 5 5
Петрушка, крiп - - - 5 5
Морква - 10 10 15 25
Горох консервований - - - - 10
Фрукти свiжi - 100 100 100 50
Сухофрукти - 10 10 10 15
Яловичина - 10 15 25 40
Птиця - - - - 20
Риба та iншi продукти моря - 15 15 20 30
Сир - 10 10 10 25
Міністр
Кабінету Міністрів України
В.ПЄХОТА
Додаток № 2
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258
Норми харчування осіб,
які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в лікувально-курортних закладах
(на день у грамах)
Найменування продуктiв На одну особу вiком
до 6 рокiв вiд 6 до 10 рокiв вiд 10 до 14 рокiв старше 14 рокiв
Хлiб пшеничний 100 120 150 150
Хлiб житнiй 50 70 100 200
Борошно пшеничне 25 35 50 50
Крохмаль 3 4 5 20
Крупи, макароннi вироби, бобовi 50 60 70 100
Картопля 300 400 450 400
Овочi рiзнi 350 450 550 500
Фрукти свiжi, цитрусовi 300 400 500 300
Соки 100 150 200 250
Фрукти сухi 20 30 40 40
Горiхи 5 7 10 -
Масло вершкове 50 60 65 70
Олiя 10 15 20 20
Молоко 500 500 500 500
Сир 60 80 100 90
Сметана 25 30 35 40
Сир твердий 10 15 20 40
Яйця (штук) 0,75 1 1 1,5
М'ясо 125 160 200 250
Птиця 25 32 40 50
Ковбаси варенi, сосиски, сардельки 10 20 26 60
Ковбаса напiвкопчена 5 10 12 30
Окорок, буженина, карбонат 5 10 12 30
Рибопродукти 80 100 125 150
Мiнеральна вода - - - 500
Цукор - - - 60
Повидло, джем, мармелад - - - 40
Мед - - - 20
Консерви - iкра (чорна, кетова) - - - 10
Субпродукти (печiнка, язик) - - - 30
Пшеничнi висiвки - - - 15
Чай - - - 2
Кава, какао - - - 5
Спецiї - - - 20
Міністр
Кабінету Міністрів України
В.ПЄХОТА
Додаток № 3
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258
Норми харчування
дітей у дошкільних та шкільних закладах, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи
(на день у грамах)
Найменування продуктiв На одну дитину або учня в залежностi вiд вiку
Дитячi дошкiльнi заклади Загальноосвiтнi школи*
до 3 рокiв вiд 3 до 6 рокiв вiд 6 до 10 рокiв вiд 10 до 14 рокiв старше 14 рокiв
Хлiб пшеничний 60 110 125 150 175
Хлiб житнiй 30 60 125 150 175
Борошно пшеничне 16 25 25 30 40
Крохмаль 3 3 4 5 5
Крупи, бобовi, макарони 35 45 50 60 70
Картопля 150 250 300 350 400
Овочi рiзнi 250 300 350 400 400
Фрукти свiжi, цитрусовi 100 150 150 200 250
Соки 50 100 150 150 200
Фрукти сухi 15 15 15 15 15
Цукор 45 50 55 60 65
Мед 3 5 5 7 7
Кондитерськi вироби 10 15 20 25 25
Масло вершкове 25 30 30 35 35
Олiя 8 10 12 15 17
Яйця 1/2 1 1 1 1
Молоко 500 420 400 400 400
Сир 50 40 40 50 60
Сметана 15 15 15 20 20
Сир твердий 5 10 10 15 15
М'ясо, м'ясопродукти 100 120 130 160 200
Риба, рибопродукти 40 50 50 60 70
Чай 0,2 0,2 0,3 0,3 0,3
Какао 1 1 1 1 1
Кава ячмiнна 1 1 2 2 2
Дрiжджi 1 1 1 1 1
Ванiльний цукор 0,01 0,01 0,01 0,01 0,01
Сiль 5 8 8 9 10
Лавровий лист 0,01 0,01 0,02 0,02 0,02

................
Перейти до повного тексту