1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 16 травня 1992 р. N 247
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 385 від 30.03.98 )
Питання Державного комітету України по харчовій промисловості
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити Положення про Державний комітет України по харчовій промисловості, що додається.
2. Установити граничну чисельність працівників центрального апарату Державного комітету України по харчовій промисловості в кількості 220 одиниць.
3. Дозволити Державному комітетові України по харчовій промисловості мати чотирьох заступників голови Комітету, в тому числі одного першого, а також колегію у кількості дев'яти чоловік.
4. Визнати такою, що втратила чинність, постанову Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 1991 р. N 277 "Про затвердження Положення про Державний комітет України по харчовій і переробній промисловості" (ЗП України, 1991 р., N 11, ст. 112).
Прем'єр-міністр України
Міністр
Кабінету Міністрів України
В. ФОКІН

В. ПЄХОТА
Інд.22
ЗАТВЕРДЖЕНЕ
постановою Кабінету Міністрів України
від 16 травня 1992 р. N 247
П О Л О Ж Е Н Н Я
про Державний комітет України по харчовій промисловості
1. Державний комітет України по харчовій промисловості (Держхарчопром України) є центральним органом державної виконавчої влади, підвідомчим Кабінету Міністрів України.
Комітет реалізує державну політику розвитку харчової промисловості, сприяє структурній перебудові економіки, формує систему заходів щодо забезпечення економічної самостійності України.
2. Держхарчопром України у своїй діяльності керується Конституцією і законами України, постановами Верховної Ради України, указами і розпорядженнями Президента України, постановами і розпорядженнями Кабінету Міністрів України, а також цим Положенням. У межах своєї компетенції Комітет організує виконання актів законодавства України.
Комітет узагальнює практику застосування законодавства з питань його діяльності, розробляє пропозиції щодо його удосконалення та в установленому порядку вносить їх на розгляд Кабінету Міністрів України.
3. Головними завданнями Держхарчопрому України є:
координація діяльності підприємств і організацій харчової промисловості, забезпечення державної підтримки у розв'язанні ними завдань щодо задоволення потреб населення і суспільного виробництва у продовольчих товарах;
розробка та реалізація цільових державних програм розвитку харчової промисловості, спрямованих на досягнення світового рівня технології виробництва та якості продукції;
удосконалення фінансово-кредитного механізму в харчовій промисловості, впровадження і забезпечення ефективного функціонування ринкових структур;
оптимізація виробничої та міжгалузевої структури харчової промисловості;
переорієнтація харчової промисловості на нові ринки постачання сировини й збуту продукції;
прогнозування попиту й тенденцій зміни асортименту харчових продуктів, поліпшення структури їх виробництва.
4. Держхарчопром України відповідно до покладених на нього завдань:
а) формує і розміщує в установленому порядку державне замовлення та координує діяльність підприємств і організацій, пов'язану з виконанням цього замовлення;
б) організує роботу по стандартизації та сертифікації продукції, контролює дотримання стандартів і патентно-ліцензійних вимог, проводить експертизну оцінку науково-технічних програм і проектів;
в) сприяє підприємствам і організаціям у роботі по встановленню та стабілізації господарських зв'язків, у тому числі зовнішньоекономічних;
г) розробляє пропозиції щодо розміщення нових виробництв і ліквідації застарілих підприємств, координує та узгоджує ці питання з відповідними органами державної виконавчої влади й органами місцевого і регіонального самоврядування;
д) разом з Мінекономіки, Міндержресурсів, МЗЕЗторгом, Мінфіном, ДКНТ України, місцевими державними адміністраціями і органами місцевого та регіонального самоврядування розробляє галузеві та регіональні баланси забезпечення харчової промисловості трудовими, сировинними, енергетичними, матеріально-технічними і фінансовими ресурсами;
є) здійснює розміщення централізованих капіталовкладень по головних виконавцях цільових програм і найважливіших нових виробничих та інфраструктурних об'єктах;
ж) разом з Мінекономіки, Міністерством у справах роздержавлення власності і демонополізації виробництва, МЗЕЗторгом, Мінфіном, Фондом державного майна, Держпідприємництвом України розробляє заходи щодо поглиблення економічної реформи, формування товарних ринків, фінансової санації великих підприємств;

................
Перейти до повного тексту