1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Закон України


З А К О Н У К Р А Ї Н И
Про внесення змін до деяких законів України щодо видачі експлуатаційних дозволів
( Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, N 46, ст.540 )
Верховна Рада України
постановляє:
I. Внести зміни до таких законів України:
1. Частину першу статті 4 Закону України "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них" (Відомості Верховної Ради України, 2003 р., N 15, ст. 107) викласти в такій редакції:
"Переробку продуктів лову мають право здійснювати суб'єкти господарювання за наявності експлуатаційного дозволу для потужностей (об'єктів) з переробки таких продуктів, що видається відповідним головним державним інспектором ветеринарної медицини або відповідним головним державним санітарним лікарем у встановленому законодавством порядку".
2. У Законі України "Про безпечність та якість харчових продуктів" (Відомості Верховної Ради України, 2005 р., N 50, ст. 533):
1) у пункті 6 частини другої статті 10 слово "скасовувати" замінити словом "анульовувати";
2) у статті 22:
у частині четвертій слова "скасування та поновлення, а також оплати за отримання" замінити словами "анулювання та поновлення, а також розмір плати за видачу та поновлення";
доповнити частинами п'ятою - восьмою такого змісту:
"5. Рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається протягом 30 робочих днів з дня надходження документів для видачі експлуатаційного дозволу на виробництво та/або обіг харчових продуктів на розгляд санітарної служби.
Рішення про видачу або відмову у видачі експлуатаційного дозволу приймається протягом 30 робочих днів з дня надходження документів для видачі експлуатаційного дозволу на виробництво харчових продуктів на розгляд ветеринарної служби.
6. Підставою для відмови у видачі експлуатаційного дозволу операторові потужності (об'єкта), що провадить діяльність з виробництва та/або обігу харчових продуктів, підконтрольних санітарній службі, є:
1) зареєстровані протягом останніх шести місяців випадки харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій або інших захворювань, де фактором передачі, доведеним у встановленому законодавством порядку, були харчові продукти, вироблені на потужності (об'єкті), заявленій для видачі експлуатаційного дозволу;

................
Перейти до повного тексту