1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 5 грудня 2007 р. N 1379
Київ
Деякі питання продовольчої безпеки
( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1041 від 12.10.2011 )
Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити Методику визначення основних індикаторів продовольчої безпеки, що додається.
2. Міністерству охорони здоров'я визначати кожні п'ять років рекомендовані раціональні норми споживання основних продуктів у середньому на одну особу.
3. Міністерству аграрної політики та продовольства, Міністерству соціальної політики і Державній службі статистики забезпечити в межах своїх повноважень подання Міністерству економічного розвитку і торгівлі щороку до 31 липня інформації, необхідної для розрахунку основних індикаторів продовольчої безпеки.
( Пункт 3 в редакції Постанови КМ N 1041 від 12.10.2011 )
4. Міністерству економічного розвитку і торгівлі готувати та оприлюднювати щороку до 1 вересня наступного періоду звіт про стан продовольчої безпеки України.
( Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1041 від 12.10.2011 )
Прем'єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 22
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 5 грудня 2007 р. N 1379
МЕТОДИКА
визначення основних індикаторів продовольчої безпеки
1. Ця Методика розроблена з метою визначення основних індикаторів продовольчої безпеки.
2. Індикатори, що характеризують стан продовольчої безпеки держави (регіону), розраховуються за такими основними групами харчових продуктів: хліб і хлібопродукти; картопля; овочі, баштанні; фрукти, ягоди і виноград; цукор; олія; м'ясо і м'ясопродукти; молоко і молокопродукти; риба і рибопродукти; яйця.
3. Індикаторами продовольчої безпеки є:
1) добова енергетична цінність раціону людини, що
визначається як сума добутків одиниці маси окремих видів
продуктів, які споживаються людиною протягом доби, та їх
енергетичної цінності за формулою
Р = (сума) м ц ,
і і
де Р - енергетична цінність добового раціону людини; і - вид
продукту харчування; м - маса і-го продукту, спожитого однією
і
особою; ц - енергетична цінність одиниці маси і-го продукту(1);
і
2) забезпечення раціону людини основними видами продуктів, що
визначається як співвідношення між фактичним споживанням окремого
продукту та його раціональною нормою за формулою
сф
С = ------,
ср
де С - індикатор достатності споживання окремого продукту;
сф - фактичне споживання окремого продукту на одну особу за рік;
ср - раціональна норма споживання окремого продукту на одну особу
за рік, погоджена з МОЗ;
3) достатність запасів зерна у державних ресурсах, що
визначається як співвідношення між обсягами продовольчого зерна у
державному продовольчому резерві та обсягами внутрішнього
споживання населенням хліба і хлібопродуктів у перерахунку на
зерно за формулою

................
Перейти до повного тексту