1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 27 серпня 2003 р. N 1351
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 260 від 06.03.2019 )
Про затвердження тарифів (прейскурантів) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби
( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 662 від 11.05.2006 N 1235 від 17.10.2007 )
Відповідно до статті 35 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення" Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити тарифи (прейскуранти) на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби (додаються).
2. В абзаці п'ятому пункту 12 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 р. N 1548 "Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)" (ЗП України, 1996 р., N 21, ст. 596: Офіційний вісник України, 2001 р.. N 47, ст. 2073; 2002 р., N 11, ст. 511, N 52, ст. 2396; 2003 р., N 21, ст. 939, із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів від 24 липня 2003 р. N 1150 слова "та санітарно-профілактичні" виключити.
Прем'єр-міністр України В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 серпня 2003 р. N 1351
ТАРИФИ (ПРЕЙСКУРАНТИ)
на роботи і послуги, що виконуються і надаються за плату установами та закладами державної санітарно-епідеміологічної служби
------------------------------------------------------------------
| Найменування робіт (послуг) | Ціна (без урахування |
| | податку на додану |
| | вартість), гривень |
|----------------------------------------------------------------|
| Бактеріологічні, вірусологічні, паразитологічні та |
| молекулярно-генетичні дослідження |
|----------------------------------------------------------------|
| 1.|Бактеріологічний контроль | 40,1 |за одне дослідження|
| |стерильності виробів медичного | |одного об'єкта |
| |призначення, інструментарію | | |
| |після стерилізації, діагностич-| | |
| |них імунобіологічних | | |
| |препаратів, лікарських | | |
| |засобів та інших об'єктів | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 2.|Визначення: | 31,97| -"- |
| | | | |
| | 1) загальної кількості | | |
| | мезофільних анаеробних та | | |
| | факультативно-анаеробних | | |
| | мікроорганізмів в об'єктах| | |
| | середовища життєдіяльності| | |
| | людини | | |
| | | | |
| | 2) колі-індексу води та | 31,89| -"- |
| | бактерій групи кишкової | | |
| | палички в харчових продук-| | |
| | тах, продовольчій сировині| | |
| | та інших об'єктах | | |
| | середовища життєдіяльності| | |
| | людини | | |
| | | | |
| | 3) залишкової кількості | 111,98|за одне дослідження|
| | антибіотиків у продуктах | |одного антибіотика |
| | тваринництва бактеріологі-| |в одному продукті |
| | чним методом | | |
| | | | |
| | 4) залишкової кількості | 25,01|за дослідження |
| | антибіотиків у харчових | |одного продукту |
| | продуктах методом | | |
| | дельвотесту | | |
| | | | |
| | 5) наявності молочнокислих | 42,55| -"- |
| | мікроорганізмів у | | |
| | харчових продуктах | | |
| | | | |
| | 6) наявності інгібуючих речо-| 14,96|за одне дослідження|
| | вин у молоці з метиленовим| | |
| | синім | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 3.|Мікроскопія кисломолочних | 8,67|за дослідження |
| |продуктів | |одного продукту |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 4.|Виявлення: | | |
| | | | |
| | 1) бактерій родини | 37,19|за дослідження |
| | Enterobacteriaceae, | |одного показника |
| | сальмонел, патогенних | |в одному об'єкті |
| | вібріонів, ентерококів, | | |
| | золотистого стафілокока, | | |
| | синьогнійної палички, | | |
| | протею, сульфітредукуючих | | |
| | клостридій, Bacillus | | |
| | cereus, бактерій роду | | |
| | лейконосток, легіонел, | | |
| | бруцел, лістерій, ієрсиній| | |
| | у харчових продуктах, | | |
| | продовольчій сировині та | | |
| | інших об'єктах середовища | | |
| | життєдіяльності людини | | |
| | | | |
| | 2) плісеневих грибів та | 27,03|за дослідження |
| | дріжджів у харчових | |одного продукту |
| | продуктах та продовольчій | | |
| | сировині | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 5.|Визначення промислової стериль-| 121,25| -"- |
| |ності консервованої продукції | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 6.|Бактеріологічні дослідження | 161,95| -"- |
| |консервованої продукції для | | |
| |виявлення причин псування | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 7.|Виявлення у борошні та хлібо- | 28,36| -"- |
| |булочних виробах збудника | | |
| |картопляної хвороби | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 8.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) чутливості, | 58,27|за дослідження |
| | специфічної активності, | |одного показника |
| | відтворюваності | |в одному препараті |
| | діагностичних | | |
| | імунобіологічних | | |
| | препаратів | | |
| | | | |
| | 2) мікробіологічної | 35,24|за дослідження |
| | чистоти нестерильних | |одного показника |
| | лікарських засобів, | | |
| | косметичних виробів і | | |
| | засобів побутової хімії | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 9.|Виявлення бактеріального | | |
| |забруднення середовища | | |
| |життєдіяльності людини методом | | |
| |змивів на: | | |
| | | | |
| | мезофільні аеробні та | 11,59|за одне дослідження|
| | факультативно-анаеробні | | |
| | мікроорганізми | | |
| | | | |
| | бактерії групи кишкової | 9,98| -"- |
| | палички | | |
| | | | |
| | плісеневі гриби та дріжджі | 9,36| -"- |
| | | | |
| | золотистий стафілокок | 17,07| -"- |
| | | | |
| | патогенну та умовно-патогенну | 26,81|за одне дослідження|
| | мікрофлору | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 10.|Визначення бактеріального | 20,87|за дослідження |
| |забруднення повітря закритих | |одного показника |
| |приміщень | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 11.|Бактеріологічні, вірусологічні | | |
| |або паразитологічні та | | |
| |молекулярно-генетичні | | |
| |дослідження із застосуванням | | |
| |ланцюгової полімеразної реакції| | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | якісним | 110,68|за одне дослідження|
| | | | |
| | флеш або флуоресценції | 128,15| -"- |
| | | | |
| | кількісним | 241,45| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 12.|Визначення в біологічному | 24,86| -"- |
| |матеріалі збудників інфекційних| | |
| |захворювань (без ідентифікації)| | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 13.|Бактеріологічні дослідження на | 94,27| -"- |
| |дисбактеріоз | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 14.|Ідентифікація: | | |
| | | | |
| | 1) мікроорганізмів роду | 25,07| -"- |
| | Staphylococcus | | |
| | | | |
| | 2) мікроорганізмів роду | 35,97| -"- |
| | Streptococcus | | |
| | | | |
| | 3) мікроорганізмів роду | 39,84| -"- |
| | Meningococcus | | |
| | | | |
| | 4) мікроорганізмів роду | 44,72| -"- |
| | Corynebacterium | | |
| | | | |
| | 5) мікроорганізмів роду | 25,27| -"- |
| | Bordetella | | |
| | | | |
| | 6) мікроорганізмів родини | 54,8 | -"- |
| | Enterobacteriaceae | | |
| | | | |
| | 7) мікроорганізмів родини | 31,83| -"- |
| | Pseudomonadaceae | | |
| | | | |
| | 8) грибів роду Candida | 14,61| -"- |
| | | | |
| | 9) мікроорганізмів родів | 57,83|за одне дослідження|
| | Campylobacter, Yersinia, | |одного роду мікро- |
| | Vibrio, Leptospsra і | |організмів |
| | Brucella | | |
| | | | |
| | 10) збудника ботулізму | 309,84|за одне дослідження|
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 15.|Визначення наявності | 209,84|за одне дослідження|
| |ботулінічного токсину в реакції| | |
| |нейтралізації на білих мишах | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 16.|Профілактичне дослідження на | | |
| |носійство: | | |
| | | | |
| | 1) збудників кишкових | 27,16| -"- |
| | інфекцій | | |
| | | | |
| | 2) золотистого стафілокока | 22,63| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 17.|Серологічне дослідження на | 16,27| -"- |
| |носійство збудника черевного | | |
| |тифу | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 18.|Визначення чутливості культур | 21,73|за одне дослідження|
| |мікроорганізмів до антибіотиків| |одного виду мікро- |
| |(12 дисків) | |організмів |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 19.|Централізоване виготовлення | | |
| |поживних середовищ: | | |
| | | | |
| | рідких | 40,68|за один літр |
| | | | |
| | щільних | 32,29| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 20.|Бактеріологічні та вірусологіч-| | |
| |ні дослідження: | | |
| | | | |
| | 1) біологічного матеріалу та | 22,22|за одне дослідження|
| | проб з об'єктів середовища| | |
| | життєдіяльності людини із | | |
| | застосуванням реакції | | |
| | непрямої гемаглютинації | | |
| | | | |
| | 2) біологічного матеріалу | 27,57| -"- |
| | та проб з об'єктів середо-| | |
| | вища життєдіяльності люди-| | |
| | ни із застосуванням | | |
| | реакції аглютинації | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 21.|Виявлення: | | |
| | | | |
| | 1) збудника сибірки в | 179,91|за одне дослідження|
| | об'єктах середовища | |одного об'єкта |
| | життєдіяльності людини | | |
| | (ґрунт, сировина тваринно-| | |
| | го походження тощо) | | |
| | | | |
| | 2) лептоспір у воді водоймищ | 176,37|за одне дослідження|
| | господарсько-питного та | | |
| | культурно-побутового | | |
| | водокористування | | |
| | | | |
| | 3) збудників природно- | 60,36|за дослідження |
| | осередкових інфекцій в | |одного показника |
| | об'єктах середовища | | |
| | життєдіяльності людини | | |
| | (туляремії, лістеріозу, | | |
| | єрезіпелоїду і | | |
| | ієрсиніозів) в польовому | | |
| | матеріалі | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 22.|Бактеріологічні або | 88,17|за одне дослідження|
| |вірусологічні дослідження | | |
| |біологічного матеріалу та проб | | |
| |з об'єктів середовища | | |
| |життєдіяльності людини із | | |
| |застосуванням реакції | | |
| |зв'язування комплементу | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 23.|Бактеріологічні дослідження | 154,81| -"- |
| |із застосуванням реакції | | |
| |мікроаглютинації лептоспір | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 24.|Бактеріологічні або вірусологі-| 22,89| -"- |
| |чні дослідження біологічного | | |
| |матеріалу та проб з об'єктів | | |
| |середовища життєдіяльності | | |
| |людини із застосуванням | | |
| |імунофлуоресцентної мікроскопії| | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 25.|Контроль за якістю поживних | | |
| |середовищ методом: | | |
| | | | |
| | титраційним | 45,02|за один тест-штам |
| | | |або одну суміш |
| | | |штамів |
| | | | |
| | якісним | 33,26| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 26.|Виділення: | | |
| | | | |
| | 1) ентеровірусів, аденовіру- | 109,25|за одне дослідження|
| | сів з об'єктів середовища | |одного виду вірусу |
| | життєдіяльності людини на | |в одному об'єкті |
| | культурі клітин з | | |
| | негативним результатом | | |
| | | | |
| | 2) ентеровірусів, аденовіру- | 242,04| -"- |
| | сів з об'єктів середовища | | |
| | життєдіяльності людини на | | |
| | культурі клітин з | | |
| | позитивним результатом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 27.|Індикація вірусів грипу та | 476,76|за десять |
| |інших вірусів респіраторної | |досліджень |
| |групи | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 28.|Бактеріологічні та | 160,76|за одне дослідження|
| |вірусологічні дослідження | | |
| |біологічного матеріалу та проб | | |
| |з об'єктів середовища | | |
| |життєдіяльності людини із | | |
| |застосуванням реакції | | |
| |нейтралізації | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 29.|Визначення активності | 137,75|за дослідження з |
| |дезінфекційних засобів методом | |одним тест-штамом |
| |тест-об'єктів щодо тест-штамів | |однієї концентрації|
| |вірусів і бактерій | |за строк однієї |
| | | |експозиції |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 30.|Вірусологічні дослідження | | |
| |біологічного матеріалу та проб | | |
| |з об'єктів середовища | | |
| |життєдіяльності людини із | | |
| |застосуванням: | | |
| | | | |
| | 1) реакції гальмування | 34,94|за одне дослідження|
| | аглютинації | | |
| | | | |
| | 2) радіоімунного аналізу | 75,87| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 31.|Бактеріологічні, вірусологічні | 39,39| -"- |
| |або паразитологічні дослідження| | |
| |біологічного матеріалу та проб | | |
| |з об'єктів середовища | | |
| |життєдіяльності людини із | | |
| |застосуванням імуноферментного | | |
| |аналізу | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 32.|Видова діагностика комах, що | 7,56|за одне дослідження|
| |мають епідемічне значення | |одного екземпляра |
| |(синантропні мухи, кровоссальні| | |
| |комари, кліщі та компоненти | | |
| |гнусу) | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 33.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) яєць та личинок гельмін- | 23,16|за одне дослідження|
| | тів, цист та ооцист кишко-| |однієї проби |
| | вих найпростіших у городи-| | |
| | ні, садовині за методами | | |
| | Романенка, Філоненко | | |
| | | | |
| | 2) яєць та личинок | 33,58| -"- |
| | гельмінтів, цист та ооцист| | |
| | патогенних найпростіших у | | |
| | воді питній, плавальних | | |
| | басейнів, відкритих | | |
| | водоймищ господарсько- | | |
| | побутового призначення та | | |
| | стічній воді за методами | | |
| | Романенка, Новосільцева, | | |
| | Падченка, Філоненко | | |
| | | | |
| | 3) яєць та личинок | 39,5 | -"- |
| | гельмінтів, цист, ооцист | | |
| | кишкових патогенних | | |
| | найпростіших, личинок | | |
| | гельмінтів в осаді стічних| | |
| | вод, кеці, мулі, твердій | | |
| | фракції сільсько- | | |
| | господарських стоків, | | |
| | ґрунті, піску і твердих | | |
| | побутових відходах за | | |
| | методами Романенка, | | |
| | Падченка або Філоненко | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 34.|Виявлення: | | |
| | | | |
| | 1) пухопероїдів у пусі, | 11,82|за одне дослідження|
| | пір'ях і вовні | | |
| | | | |
| | 2) демодекоїдних кліщів | 7,87| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 35.|Дослідження побутового пороху | 30,85| -"- |
| |на наявність алергенних та | | |
| |інших кліщів | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 36.|Виявлення шкідників у запасах | 9,59| -"- |
| |харчових продуктів (сухофрукти,| | |
| |зернобобові, борошно та | | |
| |крупи) | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 37.|Дослідження: | | |
| | | | |
| | 1) риби, рибопродуктів, | 19,31|за одне дослідження|
| | ракоподібних та молюсків | | |
| | на личинки гельмінтів, | | |
| | найпростіших, конеподів | | |
| | та інших паразитів риб, | | |
| | небезпечних для здоров'я | | |
| | людини | | |
| | | | |
| | 2) м'яса та м'ясопродуктів | 18,42| -"- |
| | на личинки гельмінтів | | |
| | | | |
| | 3) пилу, змивів з поверхні | 19,52| -"- |
| | предметів довкілля на яйця| | |
| | гельмінтів, цисти та | | |
| | ооцисти найпростіших | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 38.|Дослідження біоматеріалу: | | |
| | | | |
| |фекалій на яйця, личинки, | 10,59| -"- |
| |фрагменти гельмінтів методами | | |
| |збагачення, Бермана і товстого | | |
| |мазка за Като | | |
| | | | |
| |дуоденального вмісту на яйця, | 11,33| -"- |
| |личинки, фрагменти гельмінтів | | |
| |та найпростіші | | |
| | | | |
| |сечі на гельмінти та їх яйця і | 11,5 | -"- |
| |личинки | | |
| | | | |
| |харкотиння на яйця, личинки, | 12,14| -"- |
| |фрагменти гельмінтів та | | |
| |найпростіші | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 39.|Дослідження: | | |
| | | | |
| | 1) періанального зскрібка на | 2,97| -"- |
| | яйця гельмінтів | | |
| | | | |
| | 2) фекалій на патогенні | 17,92| -"- |
| | кишкові найпростіші | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 40.|Обстеження партії товару на | 39,6 | -"- |
| |наявність членистоногих | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 41.|Паразитологічне дослідження | 7,49| -"- |
| |кровоссальних членистоногих на | | |
| |зараженість мікрофіляріями | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 42.|Дослідження крові на плазмодії | 19,49| -"- |
| |малярії та інші паразити крові | | |
| |з фарбуванням | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 43.|Визначення чутливості | 63,99|за одне дослідження|
| |синантропних комах до | |одного виду до |
| |інсектицидних засобів | |одного інсектициду |
|----------------------------------------------------------------|
|----------------------------------------------------------------|
| Дезінфекційні засоби |
|----------------------------------------------------------------|
| 44.|Визначення масової частки: | | |
| | | | |
| | 1) перекису водню в | 20,15|за одне дослідження|
| | дезінфекційних засобах та | | |
| | робочих розчинах дезінфек-| | |
| | ційних засобів | | |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 2) активного хлору в | 21,76| -"- |
| | дезінфекційних засобах та | | |
| | робочих розчинах | | |
| | дезінфекційних засобів | | |
| | йодометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) альдегідів, | 21,97|за дослідження |
| | мінеральних кислот, | |одного показника |
| | спиртів у дезінфекційних | | |
| | засобах та робочих | | |
| | розчинах дезінфекційних | | |
| | засобів титрометричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 4) неіоногенних | 32,07|за одне дослідження|
| | поверхнево-активних | | |
| | речовин у дезінфекційних | | |
| | засобах та робочих | | |
| | розчинах дезінфекційних | | |
| | засобів фотоколориметрич- | | |
| | ним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 45.|Визначення концентрації | 31,94| -"- |
| |четвертинних амонієвих сполук | | |
| |в дезінфекційних засобах та | | |
| |робочих розчинах дезінфекційних| | |
| |засобів титрометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 46.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) піретроїдів, | 78,18| -"- |
| | фосфороорганічних сполук | | |
| | в інсектицидних засобах | | |
| | методом газорідинної | | |
| | хроматографії | | |
| | | | |
| | 2) похідних кумаринів в | 62,55| -"- |
| | дератизаційних засобах | | |
| | методом тонкошарової | | |
| | хроматографії | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 47.|Визначення масової частки: | | |
| | | | |
| | 1) бігуанідів в дезінфекцій- | 19,36| -"- |
| | них засобах титрометричним| | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) діоксиду хлору в | 19,49| -"- |
| | дезінфекційних засобах | | |
| | колориметричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 48.|Визначення водневого показника | 6,28| -"- |
| |потенціометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 49.|Визначення стійкості зразків до| 6,59| -"- |
| |дезінфекції візуальним методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Вода питна, водойм і стічна |
|----------------------------------------------------------------|
| 50.|Визначення вмісту алюмінію, | 35,43|за дослідження |
| |калію, натрію, кальцію, кобаль-| |одного показника |
| |ту, магнію, марганцю, миш'яку, | | |
| |молібдену, ртуті, хрому | | |
| |загального, міді, свинцю, | | |
| |стронцію, кадмію, цинку, заліза| | |
| |і нікелю методом атомно- | | |
| |абсорбційної спектрометрії | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 51.|Визначення фотоколориметричним | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | каламутності та кольоровості | 10,46|за одне дослідження|
| | | | |
| | аміаку | 16,92| -"- |
| | | | |
| | нітратів | 17,42| -"- |
| | | | |
| | нітритів | 14,86| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 52.|Визначення вмісту розчиненого | 20,63| -"- |
| |кисню титрометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 53 |Визначення біологічного | 47,04| -"- |
| |споживання кисню титрометричним| | |
| |методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 54.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) вуглекислоти вільної | 9,88| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 2) жорсткості (загальної, | 12,71| -"- |
| | постійної та усувної) | | |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) завислих речовин | 9,28| -"- |
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 4) карбонатів, гідрокарбона- | 12,12| -"- |
| | тів титрометричним методом| | |
| | | | |
| | 5) кальцію титрометричним | 14,95| -"- |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 55.|Визначення титрометричним | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | лужності | 7,58| -"- |
| | | | |
| | водневого показника | 6,28| -"- |
| | | | |
| | | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 56.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) нафтопродуктів | 59,15|за одне дослідження|
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 2) суми солей і сухого | 13,54| -"- |
| | залишку гравіметричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) окислюваності | 14,78| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 4) поліфосфатів | 31,83| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 5) роданідів фотометричним | 30,42| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 6) сірководню колориметричним| 11,57| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 7) синтетичних | 22,95| -"- |
| | поверхнево-активних | | |
| | речовин фотометричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 8) сульфатів турбідиметричним| 29,78| -"- |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 57.|Визначення вмісту фенолів | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | газохроматографічним | 53,96| -"- |
| | | | |
| | фотометричним | 37,55| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 58.|Визначення вмісту фтору | 26,75| -"- |
| |фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 59.|Визначення вмісту | | |
| |титрометричним методом: | | |
| | | | |
| | хлоридів | 12| -"- |
| | | | |
| | хлору залишкового | 10,52| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 60.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) ціанідів фотометричним | 40,89| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) ацетону фотометричним | 47,88| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) йоду фотометричним методом| 34,5 | -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 61.|Визначення вмісту формальдегіду| | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 33,04| -"- |
| | | | |
| | газохроматографічним | 49,65| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 62.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) хлороформу, | 52,88|за дослідження |
| | дибромхлорметану, | |одного показника |
| | тетрахлорвуглецю, | | |
| | 1, 1-дихлоретилену і 1, | | |
| | 2-дихлоретану | | |
| | газохроматографічним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) загального органічного | 52,34|за одне дослідження|
| | вуглецю | | |
| | газохроматографічним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) барію титрометричним | 25,26| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 4) міді, кадмію, свинцю і | 34,03|за дослідження |
| | цинку полярографічним | |одного показника |
| | методом | | |
| | | | |
| | 5) алюмінію фотометричним | 32,92|за одне дослідження|
| | методом | | |
| | | | |
| | 6) молібдену фотометричним | 50,41| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 7) заліза фотометричним | 20,91| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 8) цинку фотометричним | 50,88| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 9) марганцю фотометричним | 31,41| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 10) міді фотометричним | 30,61| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 11) нікелю фотометричним | 30,44| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 12) хрому фотометричним | 32,81| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 13) кадмію фотометричним | 31,33| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 14) свинцю фотометричним | 34,43| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 15) миш'яку фотометричним | 30,53| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 16) кремнію фотометричним | 30,86| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 17) миш'яку, кадмію, міді, | 30,5 |за дослідження |
| | свинцю, цинку і ртуті | |одного показника |
| | методом інверсійної | | |
| | вольт-амперметрії | | |
| | | | |
| | 18) магнію розрахунковим | 3,25|за одне дослідження|
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 63.|Визначення вмісту | | |
| |флуорометричним методом: | | |
| | | | |
| | кадмію | 40,92|за одне дослідження|
| | | | |
| | цинку | 40,7 | -"- |
| | | | |
| | фенолу | 50,36| -"- |
| | | | |
| | нафтопродуктів | 40,18| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 64.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) калію і натрію | 5,02| -"- |
| | сумарно-розрахунковим | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) сульфатів ваговим | 28,47| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) хімічного споживання | 26,29| -"- |
| | кисню титрометричним | | |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 65.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) запаху органолептичним | 3,03| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) присмаку | 3,03| -"- |
| | органолептичним методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Вода дистильована |
|----------------------------------------------------------------|
| 66.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) речовин, що відновлюють | 13,05| -"- |
| | перманганат калію, | | |
| | колориметричним методом | | |
| | | | |
| | 2) сульфатів колориметричним | 13,72| -"- |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 67.|Визначення водневого показника | 6,28| -"- |
| |потенціометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 68.|Визначення кількості: | | |
| | | | |
| | 1) свинцю, цинку, заліза, | 42,06|за дослідження |
| | кальцію і міді атомно- | |одного показника |
| | абсорбційним методом | | |
| | | | |
| | 2) хлоридів колориметричним | 12,4 |за одне дослідження|
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) алюмінію колориметричним | 17,91| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 4) залишку після випарювання | 14,98|за одне дослідження|
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 5) аміаку, нітратів, заліза, | 11,55|за дослідження |
| | міді, свинцю і цинку | |одного показника |
| | колориметричним методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Ґрунт |
|----------------------------------------------------------------|
| 69.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) аміаку фотометричним | 44,95|за одне дослідження|
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) миш'яку титрометричним | 43,68| -"- |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 70.|Визначення кількості азоту | 29,58| -"- |
| |загального титрометричним | | |
| |методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 71.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) вологості | 27,4 | -"- |
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 2) заліза, марганцю, | 43,53|за дослідження |
| | кобальту фотометричним | |одного показника |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 72.|Визначення кількості методом: | | |
| | | | |
| | іонометричним - нітратів | 18,56|за одне дослідження|
| | | | |
| | потенціометричним - фторидів | 41,14| -"- |
| | | | |
| | титрометричним - хлорид-іонів | 26,88| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 73.|Визначення кількості | 53,86| -"- |
| |сульфат-іонів потенціометричним| | |
| |методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 74.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) фосфору фотометричним | 49,72| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) формальдегіду, бензолу, | 53,96|за дослідження |
| | толуолу і ксилолу методом | |одного показника |
| | газорідинної хроматографії| | |
| | | | |
| | 3) міді, кадмію, цинку, | 52,13| -"- |
| | нікелю і свинцю методом | | |
| | тонкошарової хроматографії| | |
| | | | |
| | 4) калію фотометричним | 31,96|за одне дослідження|
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 75.|Визначення водневого показника | 23,6 |за одне дослідження|
| |у водній та сольовій витяжці | | |
| |потенціометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 76.|Визначення вмісту гумусу | 32,89| -"- |
| |фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 77.|Визначення ферментативної | 69,2 | -"- |
| |активності групи оксидоредуктаз| | |
| |фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 78.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) свинцю полярографічним | 41,92| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) формальдегіду | 36,91| -"- |
| | фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 79.|Визначення кількості | 91,04| -"- |
| |нафтопродуктів гравіметричним | | |
| |методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 80.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) міді, кадмію, свинцю, | 44,86|за дослідження |
| | цинку і ртуті методом | |одного показника |
| | інверсійної вольт- | | |
| | амперметрії | | |
| | | | |
| | 2) міді, кадмію, цинку, | 40,85| -"- |
| | свинцю, нікелю, ртуті, | | |
| | заліза, марганцю і | | |
| | кобальту атомно- | | |
| | абсорбційним методом | | |
| | | | |
| | 3) ртуті фотометричним | 45,58|за одне дослідження|
| | методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Харчові продукти |
|----------------------------------------------------------------|
| Алкогольні напої |
|----------------------------------------------------------------|
| 81.|Визначення масової концентрації| 8,65| -"- |
| |загального екстракту | | |
| |рефрактометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 82.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) летких кислот | 32,18| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 2) кислот, що титруються, | 14,32| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) альдегідів методом | 53,7 | -"- |
| | газорідинної хроматографії| | |
| | | | |
| | 4) альдегідів фотометричним | 29,72|за одне дослідження|
| | методом | | |
| | | | |
| | 5) метанолу методом | 54,81| -"- |
| | газорідинної хроматографії| | |
| | | | |
| | 6) метанолу фотометричним | 48,86| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 7) сивушних масел або | 73,94| -"- |
| | складних ефірів методом | | |
| | газорідинної хроматографії| | |
| | | | |
| | 8) сивушних масел | 29,08| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 9) складних ефірів | 47,19| -"- |
| | фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 83.|Визначення природи | 11,85| -"- |
| |барвника (якісна реакція) | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 84.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) алкоголю без відгону | 7,79| -"- |
| | | | |
| | 2) алкоголю з відгоном | 22,42| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 85.|Визначення: | 18,21| -"- |
| | 1) в безалкогольних напоях | | |
| | насиченості двоокисом | | |
| | вуглецю фізичним методом | | |
| | | | |
| | 2) в борошні сирої клейковини| 22,53| -"- |
| | гравіметричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 86.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) свинцю, кадмію, цинку, | 40,4 |за дослідження |
| | заліза і міді атомно- | |одного показника |
| | абсорбційним методом | | |
| | | | |
| | 2) ртуті безполуменевим | 40,4 |за одне дослідження|
| | атомно-абсорбційним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) миш'яку, йоду і селену | 39,57|за дослідження |
| | в харчових продуктах | |одного показника |
| | методом інверсійної | | |
| | вольт-амперметрії | | |
| | | | |
| | 4) нітратів і нітритів | 59,13|за одне дослідження|
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 5) нітратів іонометричним | 20,87| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 6) нітрозодиметиламіну і | 148,54| -"- |
| | натрозодіетиламіну в | | |
| | продовольчій сировині та | | |
| | продуктах харчування | | |
| | методом газорідинної | | |
| | хроматографії | | |
| | | | |
| | 7) мікотоксинів (афлатоксин | 131,56|за одне дослідження|
| | В1, афлатоксин М1, | | |
| | зеаралінон, дезоксиніва- | | |
| | леол, патулін і Т2-токсин)| | |
| | методом високоефективної | | |
| | рідинної хроматографії | | |
| | | | |
| | 8) мікотоксинів (афлатоксин | 79,33| -"- |
| | В1, афлатоксин М1, | | |
| | зеаралінон, дезоксиніва- | | |
| | леол і патулін) методом | | |
| | тонкошарової хроматографії| | |
| | | | |
| | 9) гормональних препаратів | 148,22| -"- |
| | (діетилстильбестролу, | | |
| | тестостерону, | | |
| | естрадіолу-17b) методом | | |
| | газорідинної хроматографії| | |
| | | | |
| | 10) гормональних препаратів | 162,69| -"- |
| | (діетилстильбестролу, | | |
| | тестостерону, | | |
| | естрадіолу-17b) методом | | |
| | високоефективної рідинної | | |
| | хроматографії | | |
| | | | |
| | 11) гістаміну фотометричним | 59,86| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 12) синтетичних барвників | 64,05| -"- |
| | методом високоефективної | | |
| | рідинної хроматографії | | |
| | | | |
| | 13) консервантів, підсолоджу- | 70,44|за дослідження |
| | вачів, ксиліту і сорбіту | |одного показника |
| | методом високоефективної | | |
| | рідинної хроматографії | | |
| | | | |
| | 14) водорозчинних вітамінів | 92,52| -"- |
| | B1, B2 методом флуоресцен-| | |
| | ції | | |
| | | | |
| | 15) водорозчинного вітаміну PP| 49,12|за одне дослідження|
| | колориметричним методом | | |
| | | | |
| | 16) вітаміну C титрометричним | 19,68| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 17) жиророзчинних вітамінів | 49,14|за дослідження |
| | A, E, b-каротину | |одного показника |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 18) кофеїну, теоброміну | 69,99|за одне дослідження|
| | методом високоефективної | | |
| | рідинної хроматографії | | |
| | | | |
| | 19) білка, амінного азоту за | 40,22| -"- |
| | К'єльдалем | | |
| | | | |
| | 20) жиру гравіметричним | 22,92| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 21) жиру методом Сокслета | 34,47| -"- |
| | | | |
| | 22) жиру рефрактометричним | 22,84| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 23) редукуючих цукрів та | 37,47|за одне дослідження|
| | загального цукру | | |
| | фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 87.|Визначення кількості: | | |
| | | | |
| | 1) цукру методом гарячого | 47,07| -"- |
| | титрування | | |
| | | | |
| | 2) лактози титрометричним | 39,3 | -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) сахарози поляриметричним | 17,66| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 4) хлориду натрію | 16,65| -"- |
| | титрометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 88.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) загального фосфору | 49,57| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 2) етилового спирту | 15,63| -"- |
| | гравіметричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 89.|Визначення кількості | | |
| | | | |
| | 1) вологи гравіметричним | 15| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) водорозчинних сухих | 17,84| -"- |
| | речовин рефрактометричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) водорозчинних | 26,07| -"- |
| | екстрактивних речовин | | |
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 4) загальної золи та золи | 40,5 | -"- |
| | нерозчинної у | | |
| | 10-відсотковій соляній | | |
| | кислоті гравіметричним | | |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 90.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) наявності піску та | 18,13| -"- |
| | мінеральних домішок | | |
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 2) водневого показника | 13,21| -"- |
| | потенціометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) кислотності | 12,66| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 4) лужності | 13,1 | -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 5) кольоровості за шкалою | 28,34| -"- |
| | стандартних розчинів йоду | | |
| | | | |
| | 6) кислотного числа | 23,16| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 7) перекисного числа | 20,06| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 8) йодного числа | 29,83|за одне дослідження|
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 9) густини за допомогою | 5,16| -"- |
| | ареометра | | |
| | | | |
| | 10) складових частин | 10,29| -"- |
| | продукту гравіметричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 11) вмісту вільного, | 41,31| -"- |
| | зв'язаного і загального | | |
| | сірчистого ангідриду | | |
| | титрометричним методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Жирові продукти |
|----------------------------------------------------------------|
| 91.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) вмісту рослинного жиру у | 60,29| -"- |
| | вершково-рослинному маслі | | |
| | за числом Рейхерта-Мейссля| | |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 2) відстою за вагою | 11,94| -"- |
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 3) числа омилення | 49,89| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 4) кількості неомилених | 42,87| -"- |
| | речовин гравіметричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 5) показника заломлення | 12,97| -"- |
| | за допомогою рефрактометра| | |
| | | | |
| | 6) жирнокислотного складу | 62,1 | -"- |
| | методом газорідинної | | |
| | хроматографії | | |
| | | | |
| | 7) наявності мила (якісна | 9,91| -"- |
| | реакція) | | |
| | | | |
| | 8) стійкості емульсій за | 8,02| -"- |
| | допомогою центрифуги | | |
| | | | |
| | 9) кількості ерукової | 79,68| -"- |
| | кислоти методом газорідин-| | |
| | ної хроматографії | | |
| | | | |
| | 10) наявності нежирових | 37,11| -"- |
| | домішок гравіметричним | | |
| | методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Мед |
|----------------------------------------------------------------|
| 92.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) наявності щавлевої | 22,42| -"- |
| | кислоти титрометричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) діастазного числа | 43,62| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) наявності | 18,47| -"- |
| | оксиметилфурфуролу | | |
| | (якісна реакція) | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Молоко і молочні продукти |
|----------------------------------------------------------------|
| 93.|Визначення наявності: | | |
| | | | |
| | пероксидази | 14,31|за одне дослідження|
| | | | |
| | фосфатази | 14,26| -"- |
| | | | |
| | аміаку, водню пероксиду і | 12,49|за дослідження |
| | соди (якісні реакції) | |одного показника |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| 94.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) індексу розчинності | 10,13|за одне дослідження|
| | | | |
| | 2) ступеня чистоти | 5,45| -"- |
|----------------------------------------------------------------|
| М'ясо і м'ясні продукти |
|----------------------------------------------------------------|
| 95.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) вмісту хліба в кулінарних | 34,51| -"- |
| | виробах титрометричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) кількості оксипроліну | 69,29| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) ефективності термообробки | 25,54| -"- |
| | | | |
| | 4) кількості крохмалю | 41,43| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 5) кількості летких жирних | 23,39| -"- |
| | кислот титрометричним | | |
| | методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Продукти переробки плодів |
| та овочів |
|----------------------------------------------------------------|
| 96.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) оксиметилфурфуролу | 35,27| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 2) пектинових речовин | 29,73| -"- |
| | титрометричним методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Прянощі |
|----------------------------------------------------------------|
| 97.|Визначення ефірних масел | 35,63| -"- |
| |методом відгону | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Риба і рибні продукти |
|----------------------------------------------------------------|
| 98.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) показників свіжості аміаку| 16,86|за дослідження |
| | і сірководню (якісні | |одного показника |
| | реакції) | | |
| | | | |
| | 2) кількості летких жирних | 27,03|за одне дослідження|
| | кислот титрометричним | | |
| | методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Чай |
|----------------------------------------------------------------|
| 99.|Визначення кількості: | | |
| | | | |
| | 1) сирої клітковини | 33,21| -"- |
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 2) таніну титрометричним | 25,12| -"- |
| | методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Яєчні продукти |
|----------------------------------------------------------------|
|100.|Визначення наявності вільних | 28,17| -"- |
| |жирних кислот титрометричним | | |
| |методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|101.|Визначення ефективності | 26,59| -"- |
| |пастеризації | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|102.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) свинцю, кадмію, цинку і | 44,86|за дослідження |
| | міді методом інверсійної | |одного показника |
| | вольт-амперметрії | | |
| | | | |
| | 2) свинцю, цинку, кадмію і | 42,93| -"- |
| | міді полярографічним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 3) миш'яку фотометричним | 40,76|за одне дослідження|
| | методом | | |
| | | | |
| | 4) жиру за Гербером | 13,4 | -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|103.|Органолептика харчових | 5,16| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
| | | | |
|104.|Визначення калорійності і | 44,31| -"- |
| |хімічного складу | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|105.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) заліза фотометричним | 48,36| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) йодистого калію | 22,21| -"- |
| | титрометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) білка титрометричним | 47,99|за одне дослідження|
| | методом | | |
| | | | |
| | 4) крохмалю в консервованій | 30,67| -"- |
| | продукції титрометричним | | |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|106.|Визначення ефективності | 16,49| -"- |
| |термообробки в рибі та | | |
| |рибопродуктах | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|107.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) олова і міді фотометричним| 48,58|за дослідження |
| | методом | |одного показника |
| | | | |
| | 2) консервантів фотометричним| 49,4 |за одне дослідження|
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|108.|Визначення кількості бензойної | 53,37| -"- |
| |кислоти фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|109.|Визначення наявності нітратів в| 20,88| -"- |
| |молоці і продуктах його | | |
| |переробки напівкількісним | | |
| |методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|110.|Визначення кількості: | | |
| | | | |
| | 1) сахарози в молочних | 20,3 | -"- |
| | продуктах титрометричним | | |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) сухого знежиреного залишку| 33,67| -"- |
| | в вершковому маслі | | |
| | гравіметричним методом | | |
| | | | |
| | 3) цукру в кондитерських | 38,05| -"- |
| | виробах і молочних | | |
| | консервах титрометричним | | |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|111.|Визначення вмісту синтетичних | 60,46| -"- |
| |барвників фотометричним методом| | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|112.|Визначення рівня пористості | 7,87| -"- |
| |хліба | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|113.|Визначення вмісту кофеїну | 50,05| -"- |
| |фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|114.|Визначення кількості сухих | 25,86| -"- |
| |речовин в початковому суслі | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|115.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) сивушних масел колоримет- | 14,14| -"- |
| | ричним методом | | |
| | | | |
| | 2) метилового спирту колори- | 14,73| -"- |
| | метричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|116.|Визначення наявності фосфатази | 60,09| -"- |
| |в ковбасних виробах фотометрич-| | |
| |ним методом | | |
|----------------------------------------------------------------|
| Повітря, в тому числі робочої зони, атмосферне, закритих |
| приміщень |
|----------------------------------------------------------------|
|117.|Визначення вмісту азоту | | |
| |діоксиду методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 43,68|за одне дослідження|
| | | | |
| | електрохімічним | 11,38| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|118.|Визначення вмісту акрилонітрилу| | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 47,64| -"- |
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 49,6 | -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|119.|Визначення: | | |
| | | | |
| | 1) акролеїну фотометричним | 45,22| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) аміаку фотометричним | 41,92| -"- |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|120.|Визначення амінів аліфатичних | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 47,84| -"- |
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 42,42| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|121.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) амілацетату фотометричним | 48,22| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) ангідриду малеїнового | 41,55| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) ангідриду масляного | 48,62| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 4) ангідриду миш'яковистого | 40,9 | -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 5) ангідриду селенистого | 45,45| -"- |
| | фотометричним та | | |
| | полярографічним методом | | |
| | | | |
| | 6) ангідриду сірчистого | 45,44| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 7) ангідриду фосфорного | 38,65| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 8) ангідриду хромового | 41,46| -"- |
| | фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|122.|Визначення вмісту аніліну | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 41,74|за одне дослідження|
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 48,95| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|123.|Визначення вмісту ацетону | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 49,57| -"- |
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 52,96| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|124.|Визначення вмісту ацетальдегіду| | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 54,29| -"- |
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 55,75| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|125.|Визначення вмісту бензолу, | | |
| |ксилолу і толуолу методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 52,32|за дослідження |
| | | |одного показника |
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 53,71| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|126.|Визначення вмісту бензину | 55,48|за одне дослідження|
| |газохроматографічним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|127.|Визначення вмісту брому | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | електрохімічним | 11,38| -"- |
| | | | |
| | фотометричним | 47,19| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|128.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) бутадієну фотометричним | 36,63| -"- |
| | методом | | |
| | | | |
| | 2) бутилакрилату фотометрич- | 47,44| -"- |
| | ним методом | | |
| | | | |
| | 3) бутилмеркаптану і етилмер-| 53,84|за дослідження |
| | каптану фотометричним | |одного показника |
| | методом | | |
| | | | |
| | 4) бутилметилакрилату | 46,51|за одне дослідження|
| | фотометричним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|129.|Визначення вмісту бутилацетату,| | |
| |вінілацетату і етилацетату | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 52,29|за дослідження |
| | | |одного показника |
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 51,53| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|130.|Визначення вмісту вінілхлориду | | |
| |методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 44,82|за одне дослідження|
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 62,74| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|131.|Визначення вмісту водню | 40,41| -"- |
| |фосфористого фотометричним | | |
| | методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|132.|Визначення вмісту водню | | |
| |фтористого методом: | | |
| | | | |
| | фотометричним | 54,13| -"- |
| | | | |
| | потенціометричним | 53,48| -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|133.|Визначення вмісту: | | |
| | | | |
| | 1) водню хлористого | 37,79| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 2) водню ціанистого | 40,09| -"- |
| | фотометричним методом | | |
| | | | |
| | 3) вуглецю діоксиду | 11,38| -"- |
| | електрохімічним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|134.|Визначення вмісту вуглецю | | |
| |оксиду методом: | | |
| | | | |
| | електрохімічним | 11,38| -"- |
| | | | |
| | газорідинної хроматографії | 51,9 | -"- |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|135.|Визначення вмісту вуглеводнів | 59,58| -"- |
| |насичених С-1 - С-10 | | |
| |газохроматографічним методом | | |
|----+-------------------------------+-------+-------------------|
|136.|Визначення вуглецю чотирихло- | | |
| |ристого методом: | | |
| | | | |

................
Перейти до повного тексту