1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 3 листопада 1997 р. N 1200
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 116 від 02.02.2011 )
Про Порядок та норми надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість
( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1919 від 18.10.99 )
На виконання абзацу п'ятого підпункту 5.1.10 статті 5 Закону України "Про податок на додану вартість" Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити Порядок надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість (додається).
2. Міністерству охорони здоров'я разом з іншими заінтересованими центральними органами виконавчої влади розробити та затвердити в установленому порядку норми харчування учнів у навчальних закладах.
3. Ця постанова вводиться в дію з дня набрання чинності Законом України "Про податок на додану вартість".
Прем'єр-міністр України В.ПУСТОВОЙТЕНКО
Інд.28
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 3 листопада 1997 р. N 1200
ПОРЯДОК
надання послуг з харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від оподаткування податком на додану вартість
1. Організація харчування дітей у державних навчальних закладах покладається на центральні та місцеві органи виконавчої влади, а в навчальних закладах, які належать територіальним громадам, - на органи місцевого самоврядування, а у приватних закладах - на власника.
2. Харчування учнів у професійно-технічних училищах та середніх навчальних закладах організується за місцем навчання на підприємствах незалежно від форм їх власності.
( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1919 від 18.10.99 )
3. Залежно від віку учня, профілю навчання у професійно-технічному училищі кількість основних необхідних харчових речовин і калорійність харчування забезпечується регулюванням об'єму готових страв або складом страв у раціоні. Примірне двотижневе меню складається з урахуванням особливостей харчування населення в тому чи іншому регіоні, натуральних норм та продуктових наборів. Щоденне меню складається виходячи з наявності продуктів згідно з примірним меню.
4. Харчування учнів у професійно-технічних училищах, загальноосвітніх школах-інтернатах, спеціальних школах, що функціонують самостійно чи у складі комплексу, за рахунок бюджетних асигнувань здійснюється за натуральними нормами (денна норма кожного виду продуктів на одного учня для приготування готових страв у грамах), які затверджуються МОЗ та Міносвіти за погодженням з Мінфіном.
У денних середніх навчальних закладах за рахунок бюджетних асигнувань здійснюється харчування учнів з числа дітей, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, які проживають у сім'ях, а також за рішенням педагогічної ради - частково вихованців груп продовженого дня (10 відсотків складу групи - повністю, 15 відсотків - наполовину).
Усі інші учні харчуються за власні кошти.

................
Перейти до повного тексту