1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 27 грудня 2008 р. N 1164
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 1103 від 18.12.2017 )
Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)
( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1433 від 23.12.2009 )
Відповідно до статті 5 Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" Кабінет Міністрів України
постановляє:
1. Затвердити критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю), що додаються.
2. Державному комітетові з питань технічного регулювання та споживчої політики привести у тримісячний строк власні нормативно-правові акти у відповідність з цією постановою.
Прем'єр-міністр України Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 33
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 27 грудня 2008 р. N 1164
КРИТЕРІЇ,
за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю)
1. Ці критерії застосовуються для оцінювання ступеня ризику для безпеки життя і здоров'я населення та навколишнього природного середовища від провадження суб'єктами господарювання господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), та визначення періодичності проведення планових заходів державного нагляду (контролю) щодо додержання ними вимог технічних регламентів, стандартів, норм і правил (крім будівельних, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних і ветеринарних норм і правил) та законодавства України щодо захисту прав споживачів під час розроблення, виробництва, випуску, зберігання, транспортування, використання, експлуатації, реалізації та утилізації продукції, в тому числі під час реалізації товарів у сфері роздрібної, оптово-роздрібної і оптової торгівлі, та продукції на підприємствах громадського харчування, а також під час надання послуг громадянам як споживачам.
2. Ступінь ризику від провадження суб'єктами господарювання господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), оцінюється за такими критеріями:
виробництво, випуск і реалізація продукції (виконання робіт, надання послуг), щодо якої нормативно-правовими актами та нормативними документами встановлені вимоги до забезпечення її безпеки для життя і здоров'я та навколишнього природного середовища;
складність і тривалість виробничого процесу, який застосовується під час виробництва, випуску і реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг);
виробництво, випуск і реалізація продукції підвищеної небезпеки (отрути, отрутохімікати, вибухо- та вогненебезпечні речовини тощо);
виробництво, випуск і реалізація продукції, яка може застосовуватися не за призначенням;
введення в обіг нової споживчої продукції або періодичність оновлення виробництва різних видів (найменувань) продукції (виконання робіт, надання послуг);
кількість виявлених протягом року порушень суб'єктом господарювання вимог технічних регламентів, стандартів, норм і правил під час виробництва, випуску і реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг), а також законодавства у сфері захисту прав споживачів під час її реалізації;
строки провадження господарської діяльності.
3. Відповідно до критеріїв оцінювання ступеня ризику від провадження господарської діяльності, пов'язаної з виробництвом, випуском і реалізацією продукції (виконанням робіт, наданням послуг), суб'єкти господарювання належать до високого, середнього та незначного ступеня ризику.
4. Державному нагляду (контролю) підлягають суб'єкти господарювання, які провадять господарську діяльність з виробництва, випуску і реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг), види якої визначені у Державному класифікаторі продукції та послуг ДК 016-97 (далі - ДКПП).
5. До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб'єкти, що провадять господарську діяльність з виробництва, випуску і реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг), види якої визначені у ДКПП за такими кодами:
( Підпункт 1 пункту 5 виключено на підставі Постанови КМ N 1433 від 23.12.2009 ) ( Підпункт 2 пункту 5 виключено на підставі Постанови КМ N 1433 від 23.12.2009 ) ( Підпункт 3 пункту 5 виключено на підставі Постанови КМ N 1433 від 23.12.2009 )
4) продукція харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів:
м'ясо, м'ясопродукти та продукти забою тварин - код 15.1;
продукція рибна - код 15.2;
продукція перероблення овочів та плодів - код 15.3;
жир тваринний та олія - код 15.4;
продукти молочні та морозиво - код 15.5;
продукція борошномельно-круп'яної промисловості та крохмалопродукти - код 15.6;
корми готові для тварин - 15.7;
продукти харчові інші - код 15.8;
напої - код 15.9;
( Абзац підпункту 4 пункту 5 виключено на підставі Постанови КМ N 1433 від 23.12.2009 )
5) вироби текстильної та швейної промисловості:
тканини текстильні* - код 17.2;
вироби з текстилю* - код 17.4;
полотна трикотажні машинного чи ручного в'язання* - код 17.6;
вироби трикотажні машинного чи ручного в'язання* - код 17.7;
одяг шкіряний* - код 18.1;
одяг робочий - код 18.21;
білизна спідня - код 18.23;
одяг дитячий трикотажний - код 18.24.11;
костюми спортивні та інші види одягу трикотажні* - код 18.24.12;
одяг дитячий з тканин - код 18.24.21;
костюми спортивні та інші види одягу з тканини* - код 18.24.22;
одяг хутряний* - код 18.30.12;
хутро штучне та вироби з нього* - код 18.30.13;
----------------
* До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб'єкти, що провадять господарську діяльність з виробництва, випуску і реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг) для дітей;
( Підпункт 5 пункту 5 доповнено виноскою згідно з Постановою КМ N 1433 від 23.12.2009 )( Підпункт 5 пункту 5 в редакції Постанови КМ N 1433 від 23.12.2009 )
6) шкіра, вироби шкіряні дорожні та шкіряне взуття:
вироби шкіряні галантерейні та дорожні* - код 19.2;
взуття* - 19.3;
----------------
* До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб'єкти, що провадять господарську діяльність з виробництва, випуску і реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг) для дітей;
( Підпункт 6 пункту 5 доповнено виноскою згідно з Постановою КМ N 1433 від 23.12.2009 )( Підпункт 6 пункту 5 в редакції Постанови КМ N 1433 від 23.12.2009 )( Підпункт 7 пункту 5 виключено на підставі Постанови КМ N 1433 від 23.12.2009 )
8) продукція целюлозно-паперової промисловості, продукція друкована:
вироби з паперу та картону - код 21.2;
продукція друкована* - код 22.1;
----------------
* До суб'єктів господарювання з високим ступенем ризику належать суб'єкти, що провадять господарську діяльність з виробництва, випуску і реалізації продукції (виконання робіт, надання послуг) для дітей;

................
Перейти до повного тексту