1. Правова система ipLex360
  2. Законодавство
  3. Постанова


МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНА САНІТАРНО-ЕПІДЕМІОЛОГІЧНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
25.07.2002 N 30
Про затвердження Тимчасових гігієнічних нормативів вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібо-булочних виробах
Я, Головний державний санітарний лікар України, Бобильова Ольга Олександрівна, розглянувши надані Комітетом з питань гігієнічного регламентування МОЗ України матеріали (лист під 01.07.02 N 321):
проект "Тимчасових гігієнічних нормативів вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібо-булочних виробах", підготовлений Інститутом екогігієни і токсикології ім. Л.Л.Медведя, обгрунтування згаданого нормативу, відгуки на згадані матеріали керівника лабораторії санітарної мікробіології НДІ гігієни і медичної екології д.м.н. Г.І.Корчак, керівника лабораторії мікробіології Інституту харчування к.б.н. Г.Г.Борщ, завідувача кафедри гігієни харчування Київської медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика проф. І.П.Козяріна та доцента кафедри В.І.Слободкіна, зав. відділом гігієни харчування Центральної санітарно-епідеміологічної станції МОЗ України М.М.Максимчук, заступника голови Державного департаменту продовольства Міністерства аграрної політики України В.І.Христенка -----------------------------------------------------------------.
(перелік матеріалів обгрунтування, ким розроблені, ким прорецензовані) протокол N 7 від 16.04.02 комісії з нормування та регламентування хімічних і біологічних речовин у продуктах харчування і продовольчій сировині Комітету з питань гігієнічного регламентування МОЗ України ----------------------------------------------------------------- номер і дата протоколу профільної комісії Комітету В С Т А Н О В И Л А що надані матеріали відповідають сучасним науковим і методичним підходам до регламентації мікробіологічних показників безпеки для харчових продуктів -----------------------------------------------------------------; (коротка констатація щодо відповідності поданих обгрунтувань діючим методичним вимогам, за якими встановлювався норматив)
На підставі викладеного та керуючись статтею 40 Закону України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", Положенням про державний санітарно-епідеміологічний нагляд в Україні, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 22.06.99 р. N 1109,
ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Затвердити, Тимчасові гігієнічні нормативи вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібо-булочних виробах, що додаються.
2. Головним державним санітарним лікарям Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, водного, залізничного транспорту, Міністерства оборони, Міністерства внутрішній справ, Служби безпеки України, головам експертних комісій при головному державному санітарному лікарі України прийняти вказаний документ до керівництва та здійснення державного санітарно-епідеміологічного і нагляду.
3. Головному санітарно-епідеміологічному управлінню дану і постанову довести до Комітету з питань гігієнічного регламентування МОЗ України, установ і закладів державної санітарно-епідеміологічної служби, наукових установ та закладів, міністерств, відомств, інших зацікавлених установ та організацій у встановленому порядку.
О.О.Бобильова
(Державний Герб України)
Міністерство охорони здоров'я України
Головне санітарно-епідеміологічне управління
4. Гігієна харчування
4.2. Харчові продукти, продовольча сировина і харчові добавки
ТИМЧАСОВІ ГІГІЄНІЧНІ НОРМАТИВИ
вмісту мікроорганізмів в хлібі
та хлібо-булочних виробах
Тимчасові гігієнічні нормативи
ГН 4.4.2. 094 - 2002
Видання офіційне
КИЇВ 2002
1. Тимчасові гігієнічні нормативи вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібо-булочних виробах розроблені Інститутом екогігієни і токсикології ім. Л.І.Медведя - А.Є.Подрушняк, С.М.Кузьминський. (Київ, вул. Героїв оборони, буд. 6).
2. Введені вперше на термін 5 років.
Затверджені та введені в дію постановою Головного державного санітарного лікаря України від 25 липня 2002 р. N 30.
3. Тимчасові гігієнічні нормативи підготовлені з урахуванням даних сучасних наукових досліджень борошна, хліба та хлібо-булочних виробів, аналізу результатів санітарно-гігієнічних досліджень хліба в ряді областей України та сучасних принципів нормування мікробіологічних показників в харчовій продукції.
4. Тимчасові гігієнічні нормативи вмісту мікроорганізмів в хлібі та хлібо-булочних виробах, обов'язковий для виконання документ, вимог якого повинні дотримуватись у своїй діяльності юридичні і фізичні особи незалежно від форм власності, що займаються виробництвом хліба та хлібо-булочних виробів з терміном реалізації понад 48 годин.
Дані тимчасові гігієнічні нормативи розроблені з урахуванням вимог законів України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення", "Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини", "Про захист прав споживачів".
ЗАТВЕРДЖЕНО

................
Перейти до повного тексту