- Правова система ipLex360
- Законодавство
- Наказ
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ
Н А К А З
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 квітня 2004 р.
за N 549/9148
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства
розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства
N 1785 від 14.09.2020 )
Про внесення змін до Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити в державних лабораторіях ветеринарної медицини і за результатами яких видається ветеринарне свідоцтво (ф-2)
На виконання законів України
"Про ветеринарну медицину" від 15.11.2001,
"Про якість та безпеку харчових продуктів і продовольчої сировини" від 23.12.1997, у зв'язку з потребою забезпечення проведення ветеринарно-санітарної експертизи та з метою посилення державного ветеринарно-санітарного нагляду і контролю щодо експорту, імпорту, переробки, зберігання, транспортування та реалізації продукції тваринного походження, у тому числі сировини тваринного і рослинного походження, кормів, вітамінних препаратів та ін.,
НАКАЗУЮ:
1. Внести зміни до Обов'язкового мінімального переліку досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити в державних лабораторіях ветеринарної медицини і за результатами яких видається ветеринарне свідоцтво (ф-2), затвердженого наказом Державного департаменту ветеринарної медицини від 03.11.98
N 16 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.11.98 за N 761/3201, виклавши його в новій редакції (далі - Зміни), що додається.
2. Зареєструвати ці Зміни в Міністерстві юстиції України.
3. Начальникам управлінь державної ветеринарної медицини в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, містах обласного значення, районах здійснювати ветеринарно-санітарний нагляд та контроль відповідно до чинного законодавства та цих Змін.
4. Управлінню державної інспекції ветеринарної медицини Державного департаменту ветеринарної медицини (Пацюк М.В.) та Центральній державній лабораторії ветеринарної медицини (Абрамов А.В.) довести цей наказ до відома установ ветеринарної медицини.
5. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Державного департаменту ветеринарної медицини В.М. Горжеєва.
Голова Державного департаменту ветеринарної медицини | П.І.Вербицький |
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного
департаменту ветеринарної
медицини
Міністерства агарної
політики України
(у редакції наказу
Державного департаменту
ветеринарної медицини
від 18.11.2003 N 87)
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
28 квітня 2004 р.
за N 549/9148
ОБОВ'ЯЗКОВИЙ МІНІМАЛЬНИЙ ПЕРЕЛІК
досліджень сировини, продукції тваринного та рослинного походження, комбікормової сировини, комбікормів, вітамінних препаратів та ін., які слід проводити в державних лабораторіях ветеринарної медицини і за результатами яких видається ветеринарне свідоцтво (ф-2)
----------------------------------------------------------------------------
| | | | Допустимі | |
| N |Група |Показники досліджень| рівні, | Примітка |
| з/п |продуктів | | мг/кг, | |
| | | | не більше | |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|1 |М'ясо | | | |
| |й вироби | | | |
| |з м'яса | | | |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|1.1 |М'ясо й |Токсичні елементи: | | |
| |птиця свіжі, | | | |
| |охолоджені | | | |
| |та морожені | | | |
| | |свинець | 0,5 | |
| | |кадмій | 0,05 | |
| | |арсен | 0,1 | |
| | |ртуть | 0,03 | |
| | |мідь | 5,0 | |
| | |цинк | 70,0 | |
| | | | | |
| | |Пестициди: | | |
| | |базудин |не |У м'ясі птиці |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | | | 0,7 |У м'ясі |
| | | | |(у перерахунку |
| | | | |на жир) |
| | | | | |
| | |ГХЦГ гамма-ізомер | 0,1 | |
| | | | | |
| | |ДДВФ |не | |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | |ДДТ та його | 0,1 | |
| | |метаболіти | | |
| | | | | |
| | |карбофос |не | |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | |метафос |-"- | |
| | |хлорофос |-"- | |
| | | | | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | | | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | | | | |
| | |Антибіотики, | |Крім дикої |
| | |од/г, не більше: | |птиці |
| | | | | |
| | |тетрациклінова |не |<0,01 |
| | |група |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | | | | |
| | |гризин |-"- |<0,5 |
| | | | |Чутливість |
| | | | |методу |
| | |цинкбацітрацин |-"- |<0,02 |
| | | | |Чутливість |
| | | | |методу |
| | | | | |
|1.1.1 |М'ясо тварин |Мікробіологічні | | |
| |свіже, |показники: | | |
| |охолоджене | | | |
| |та морожене | | | |
| | |Мазки-відбитки |Мікрофлора | |
| | | |відсутня або | |
| | | |присутні по- | |
| | | |одинокі коки | |
| | | |або палички | |
| | | | 6 | |
| | |КМАФАнМ, |3 х 10- |Яловичина, |
| | |КУО в 1 г, | 7 |заморожена |
| | |не більше |3 х 10 |шматком |
| | | | 6 | |
| | | |5 х 10 |Телятина та |
| | | | |свинина, |
| | | | |заморожені |
| | | | |шматком |
| | | | | |
| | |БГКП (колі-форми), |не більше |L.monocytogenes |
| | |КУО в 1 г | 3 |в 25 г не |
| | |Патогенні |10 |допускається |
| | |мікроорганізми, у | 25 | |
| | |т. ч. сальмонели, | | |
| | |маса продукту (г), | | |
| | |у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
|1.1.2 |Тушки і | | | |
| |м'ясо птиці: | | 4 | |
| |охолоджене |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10 | |
| | |не більше | | |
| | |Патогенні | 25 |L.monocytogenes |
| | |мікроорганізми, у | |в 25 г не |
| | |т. ч. сальмонели, | |допускається |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| |заморожене |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | 5 | |
| | |не більше |1 х 10 | |
| | |Патогенні, у т. ч. | |L.monocytogenes |
| | |сальмонели, маса | 25 |в 25 г не |
| | |продукту (г), у | |допускається |
| | |який не | | |
| | |допускаються | | |
| |фасоване, |КМАФАнМ, КУО в 1, | 5 | |
| |охолоджене, |не більше |5 х 10 | |
| |підморожене, | | | |
| |заморожене | | | |
| | |Патогенні, у т. ч. | 25 |L.monocytogenes |
| | |сальмонели, маса | |в 25 г не |
| | |продукту (г), у | |допускається |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
|1.1.3 |Напівфабрикати| | | |
| |з м'яса птиці | | | |
| |натуральні: | | | |
| | | | 5 | |
| |м'ясокісткові,|КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10 | |
| |безкісткові |не більше | | |
| |без | | | |
| |паніровки | | | |
| | | | | |
| | |Патогенні, у т. ч. | 25 |L.monocytogenes |
| | |сальмонели, маса | |в 25 г не |
| | |продукту (г), у | |допускається |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | 5 | |
| |м'ясокісткові,|КМАФАнМ, КУО в 1 г, |5 х 10 | |
| |безкісткові |не більше | | |
| |в паніровці | | | |
| |зі спеціями, | | | |
| |з соусом, | | | |
| |мариновані | | | |
| | | | | |
| | |Патогенні, у т. ч. | 25 |L.monocytogenes |
| | |сальмонели, маса | |в 25 г не |
| | |продукту (г), у | |допускається |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| |м'ясо |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | 6 | |
| |кускове |не більше |1 х 10 | |
| |безкісткове | | | |
| |в блоках | | | |
| | |Патогенні, у т. ч. | 25 |L.monocytogenes |
| | |сальмонели, маса | |в 25 г не |
| | |продукту (г), у | |допускається |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| |механічної |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | 6 |L.monocytogenes |
| |обвалки |не більше |1 х 10 |в 25 г не |
| |охолоджене, | | |допускається |
| |заморожене в | | | |
| |блоках; | | | |
| |кістковий | | | |
| |залишок | | | |
| |охолоджений, | | | |
| |заморожений | | | |
| |в блоках; | | | |
| |напівфабрикат | | | |
| |кістковий | | | |
| |заморожений | | | |
| | |Патогенні, у т. ч. | 25 |L.monocytogenes |
| | |сальмонели, маса | |в 25 г не |
| | |продукту (г), у | |допускається |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
|1.1.4 |Шкіра птиці |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | 6 | |
| | |не більше |1 х 10 | |
| | |Патогенні, у т. ч. | |L.monocytogenes |
| | |сальмонели, маса | 25 |в 25 г не |
| | |продукту (г), у | |допускається |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 200 | |
| | |стронцій-90 | 20 | |
| | |Паразитологічні | | |
| | |дослідження: | | |
| | | | | |
| | |трихінельоз |не | |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | |цистицеркоз |-"- | |
| | | | | |
| | | | | |
|1.1.5 |Жир-сирець | | | |
| |яловичий, | | | |
| |свинячий, | | | |
| |баранячий та | | | |
| |інших | | | |
| |забійних | | | |
| |тварин | | | |
| |(охолоджений, | | | |
| |заморожений), | | | |
| |шпик | | | |
| |свинячий, | | | |
| |охолоджений, | | | |
| |заморожений, | | | |
| |солений, | | | |
| |копчений | | | |
| | |Токсичні елементи: | | |
| | | | | |
| | |свинець | 0,1 | |
| | |кадмій | 0,1 | |
| | |арсен | 0,03 | |
| | |ртуть | 0,03 | |
| | | | | |
| | |Пестициди: | | |
| | |гексахлорциклогексан| 0,2 | |
| | |(альфа, бетта, | | |
| | |гамма-ізомери) | | |
| | |ДДТ та його | 1,0 | |
| | |метаболіти | | |
| | |Антибіотики, | | |
| | |од/г, не більше: | | |
| | | | | |
| | |тетрациклінова |не |<0,01 |
| | |група |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | | | | |
| | |гризин |-"- |<0,5 |
| | | | |чутливість |
| | | | |методу |
| | |цинкбацитрацин |-"- |<0,02 |
| | | | |чутливість |
| | | | |методу |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 100 | |
| | |стронцій-90 | 50 | |
| | | | | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | | |
|1.1.5.1|Шпик |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | 4 | |
| |свинячий, |не більше |5 х 10 | |
| |охолоджений, | | | |
| |заморожений, |БГКП (колі-форми), | 0,001 | |
| |несолений |маса продукту (г), у| | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | |Патогенні | 25 |L.monocytogenes |
| | |мікроорганізми, у | |в 25 г не |
| | |т. ч. сальмонели, | |допускається |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
|1.1.5.2|Продукти із |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | 3 | |
| |шпику |не більше |5 х 10 | |
| |свинячого та | | | |
| |грудинки |БГКП (колі-форми), | 1,0 | |
| |свинячої |маса продукту (г), у| | |
| |соленої, |якій не | | |
| |копченої та |допускаються | | |
| |копчено- | | | |
| |запеченої |Сульфітредукуючі | 0,1 | |
| | |клостридії, маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | |Патогенні | 25 |L.monocytogenes |
| | |мікроорганізми, у | |в 25 г не |
| | |т. ч. сальмонели, | |допускається |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
|1.1.6 |М'ясо, |Ветеринарне свідоцтво ф-2 | |
| |тварин |видається за умови дотримання | |
| |вітчизняного |власником тварини ветеринарно- | |
| |виробника |санітарних вимог та правил | |
| | |(своєчасне проведення | |
| | |профілактичних щеплень, інших | |
| | |ветеринарно-санітарних | |
| | |заходів) та після проведення | |
| | |передзабійного ветеринарного | |
| | |огляду тварин і отримання | |
| | |відповідного ветеринарного | |
| | |документа, виданого | |
| | |спеціалістом державної | |
| | |установи ветеринарної | |
| | |медицини в установленому | |
| | |порядку | |
| | | | |
|1.1.7 |М'ясо |М'ясо охолоджене, що |При виявлені |
| |охолоджене, |імпортується, підлягає |відхилень від |
| |що |ветеринарно-санітарній |допустимих |
| |імпортується |експертизі за наявності |норм м'ясо |
| | |ветеринарного сертифіката |підлягає |
| | |країни-експортера згідно з |дослідженню на |
| | |відповідними нормативними |всі показники, |
| | |документами за показниками: |що передбачені |
| | |органолептичні - визначення |ветеринарно- |
| | |зовнішнього вигляду, кольору, |санітарними |
| | |консистенції, запаху, стану |правилами. |
| | |жиру, кісткового мозку, |М'ясо, яке |
| | |якості бульйону при пробі |визнано |
| | |варкою, ознак свіжого, |недоброякісним |
| | |охолодженого, замороженого, |за органо- |
| | |дефрастованого та повторно |лептичними |
| | |замороженого м'яса; |показниками, |
| | |фізико-хімічні - визначення |подальшому |
| | |летких жирних кислот, уміст |дослідженню не |
| | |аміно-аміачного азоту, |підлягає |
| | |реакція з міді сульфату; | |
| | |бактеріоскопічні дослідження; | |
| | |паразитологічні - яловичина | |
| | |досліджується на цистицеркоз, | |
| | |свинина, конина - на | |
| | |трихінельоз з негативним | |
| | |результатом | |
| | | | | |
|1.2 |Ковбаси та |Токсичні елементи: | |У дужках - |
| |кулінарні | | |дані для |
| |вироби з | | |спеціалізованих |
| |м'яса та | | |продуктів |
| |птиці | | |дитячого |
| | | | |харчування |
| | | | | |
| | |свинець | 0,5 (0,3)| |
| | |кадмій | 0,05 | |
| | | | (0,03) | |
| | |арсен | 0,1 | |
| | |ртуть | 0,03 | |
| | |мідь | 5,0 | |
| | |цинк | 70,0 | |
| | | | | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | | | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | | | | |
| | |показники: | 3 | |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10 |Ковбаси |
| | |не більше | |варені, |
| | | | |сосиски, |
| | | | |сардельки, |
| | | | |ковбаси і |
| | | | |ковбаски |
| | | | |варені з м'яса |
| | | | |птиці для |
| | | | |дитячого |
| | | | |харчування, |
| | | | |ковбаса |
| | | | |ліверна яєчна |
| | | | |вищого сорту, |
| | | | |сальтисон |
| | | | |російський |
| | | | |вищого сорту, |
| | | | |бекон |
| | | | |пресований |
| | | | 3 | |
| | | |до 2,5 х 10 |Ковбаси варені |
| | | | |2-го сорту |
| | | | 3 | |
| | | |1,5 х 10- |Ковбаса |
| | | | 3 |ліверна |
| | | |2 х 10 |звичайна 1-го |
| | | | |сорту |
| | | | 3 | |
| | | |2 х 10- |Ковбаса |
| | | | 3 |ліверна 2-го |
| | | |5 х 10 |сорту |
| | | | 3 | |
| | | |1 х 10- |Ковбаси |
| | | | 3 |кров'яні |
| | | |2 х 10 | |
| | | | 3 |Сальтисон |
| | | |2 х 10 |білий 1-го |
| | | | |сорту |
| | | | 3 | |
| | | |2 х 10 |Сальтисон |
| | | | |сірий 3-го |
| | | | |сорту |
| | | | 2 | |
| | | |5 х 10 |Окороки; |
| | | | |яловичина |
| | | | |пресована, |
| | | | |рулет з |
| | | | |яловичини в |
| | | | |упаковці і без |
| | | | |упаковки |
| | | | 2 | |
| | | |1 х 10- |Буженина; |
| | | | 2 |шинка в |
| | | |2 х 10 |упаковці, |
| | | | |рулет |
| | | | | |
| | |БГКП (колі-форми), | 1,0 |Крім ковбаси |
| | |маса | |ліверної 2-го |
| | |продукту (г), | |сорту, |
| | |у якій не | |сальтисону |
| | |допускаються | |білого 1-го |
| | | | |сорту і сірого |
| | | | |3-го сорту, |
| | | | |буженини та |
| | | | |шинки в |
| | | | |упаковці |
| | | | 0,1 |Ковбаса |
| | | | |ліверна 2-го |
| | | | |сорту |
| | | | 0,5 |Сальтисон |
| | | | |білий 1-го |
| | | | |сорту |
| | | | 0,5 |Сальтисон |
| | | | |сірий 3-го |
| | | | |сорту |
| | | | 10 |Буженина; |
| | | | |шинка в |
| | | | |упаковці, |
| | | | |рулет |
| | |Сульфітредукуючі | 0,01 |Крім ковбас і |
| | |клостридії, маса | |ковбасок |
| | |продукту (г), у | |варених із |
| | |якій не | |м'яса птиці |
| | |допускаються | |для дитячого |
| | | | |харчування, |
| | | | |сальтисонів, |
| | | | |окорока, |
| | | | |яловичини |
| | | | |пресованої, |
| | | | |рулету з |
| | | | |яловичини, |
| | | | |буженини та |
| | | | |шинки в |
| | | | |упаковці, |
| | | | |бекону |
| | | | |пресованого |
| | | | | |
| | | | 0,1 |Ковбаси і |
| | | | |ковбаски |
| | | | |варені з м'яса |
| | | | |птиці для |
| | | | |дитячого |
| | | | |харчування; |
| | | | |сальтисони |
| | | | |всіх сортів |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |тому числі | | |
| | |сальмонели, маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Staph. aureus, | 1,0 |Для ковбас і |
| | |маса продукту | |ковбасок |
| | |(г), у якій не | |варених із |
| | |допускаються | |м'яса птиці |
| | | | |для дитячого |
| | | | |харчування |
| | |Пестициди, | | |
| | |радіонукліди за | | |
| | |п. 1.1 | | |
| | | | | |
|1.2.1 |Ковбасні та |Ветеринарно-санітарний | |
| |кулінарні |контроль здійснюється через | |
| |вироби з |дослідження продукції на | |
| |м'яса (у т. ч.|вміст токсичних елементів, | |
| |з птиці) |пестицидів, мікотоксинів, | |
| |вітчизняного |радіонуклідів один раз на | |
| |виробництва |квартал згідно з пунктами | |
| | |1.1-1.2. На фізико-хімічні | |
| | |та мікробіологічні показники | |
| | |м'ясо та ковбаси сирокопчені - | |
| | |не рідше одного разу на | |
| | |місяць; ковбаси варені, | |
| | |сосиски, сардельки варено- | |
| | |копчені тощо - не рідше одного | |
| | |разу на 10 днів | |
|1.3 |Консерви | | | |
| |м'ясні та | | | |
| |м'ясо-рослинні| | | |
| | | | | |
|1.3.1 |Консерви з |Токсичні елементи: | | |
| |м'яса і птиці | | | |
| |в скляній, | | | |
| |алюмінієвій та| | | |
| |щільно- | | | |
| |стягнутій | | | |
| |жерстяній тарі| | | |
| | | | | |
| | |свинець | 0,5 | |
| | |кадмій | 0,05 | |
| | |арсен | 0,1 | |
| | |ртуть | 0,03 | |
| | |мідь | 5,0 | |
| | |цинк | 70,0 | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | |Мікробіологічні | |Промислова |
| | |показники: | |стерильність |
| | | | |декларується |
| | | | 4 |виробником |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |2 х 10 |М'ясо птиці |
| | |не більше | 2 |пастеризоване |
| | | |2 х 10 |Яловичина |
| | | | |пастеризована, |
| | | | |шинка рублена, |
| | | | |любительська |
| | |Staph. aureus, | 1,0 | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Мезофільні | 0,1 | |
| | |сульфітредукуючі | | |
| | |клостридії, маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Вас. cereus, маса | 1,0 | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |тому числі | | |
| | |сальмонели, маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Пестициди, | | |
| | |радіонукліди за | | |
| | |п. 1.1 | | |
| | | | | |
|1.3.2 |Консерви з |Токсичні елементи: | | |
| |м'яса й | | | |
| |птиці в | | | |
| |збірній | | | |
| |жерстяній тарі| | | |
| | |свинець | 1,0 | |
| | |кадмій | 0,1 | |
| | |арсен | 0,1 | |
| | |ртуть | 0,03 | |
| | |мідь | 5,0 | |
| | |цинк | 70,0 | |
| | |олово | 200,0 | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | |Пестициди, | | |
| | |радіонукліди за | | |
| | |п. 1.1 | | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники за | | |
| | |п. 1.3.1 | | |
| | | | | |
|1.4 |Субпродукти |Токсичні елементи: | | |
| |сільсько- | | | |
| |господарських | | | |
| |тварин та | | | |
| |птиці | | | |
| | |свинець | 0,6 | |
| | |кадмій | 0,3 | |
| | |арсен | 1,0 | |
| | |ртуть | 0,1 | |
| | |мідь | 20,0 | |
| | |цинк | 100,0 | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | |Пестициди, | | |
| | |радіонукліди за | | |
| | |п. 1.1 | | |
| | | | | |
|1.4.1 |Нирки та |Токсичні елементи: | | |
| |продукти їх | | | |
| |переробки | | | |
| | |свинець | 1,0 | |
| | |кадмій | 1,0 | |
| | |арсен | 1,0 | |
| | |ртуть | 0,2 | |
| | |мідь | 20,0 | |
| | |цинк | 100,0 | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | |Пестициди, | | |
| | |радіонукліди за | | |
| | |п. 1.1 | | |
| | | | | |
|1.5 |Яйця та | | | |
| |яйцепродукти | | | |
| | | | | |
|1.5.1 |Яйця |Токсичні елементи: | | |
| | | | | |
| | |свинець | 0,3 | |
| | |кадмій | 0,01 | |
| | |арсен | 0,1 | |
| | |ртуть | 0,02 | |
| | |мідь | 3,0 | |
| | |цинк | 50,0 | |
| | |Пестициди: | | |
| | |базудин |не | |
| | | |допускається | |
| | |ДДТ та його | 0,1 | |
| | |метаболіти | | |
| | |карбофос |не | |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | |метафос |-"- | |
| | | | | |
| | |хлорофос |-"- | |
| | | | | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | |Антибіотики, | | |
| | |од/г, не більше: | | |
| | |тетрациклінова |не |<0,01 |
| | |група |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |стрептоміцин |-"- |<0,5 |
| | | | |-"- |
| | | | | |
| | |Вітаміни в | |Для |
| | |жовтку, мкг/г, | |інкубаційних |
| | |не менше: | 6,0 |яєць |
| | |вітамін А | 15,0 | |
| | |каротиноїди | 4,0 | |
| | |вітамін В2 | | |
| | |Вітаміни в білку, | | |
| | |мкг/г: | 2,0 | |
| | |вітамін В2 | | |
| | | | | |
| | |Мікробіологічні | 2 | |
| | |показники: |5 x 10- | |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | 3 |Яйце куряче |
| | |не більше |5 х 10 |дієтичне |
| | | | 4 |Яйце куряче |
| | | |5 х 10- |столове |
| | | | 3 |Меланж яєчний |
| | | |5 х 10 |морожений; |
| | | | 5 |жовтки та |
| | | |5 х 10 |білки яєчні |
| | | | |морожені |
| | | | 5 |Меланж яєчний |
| | | |5 х 10 |морожений із |
| | | | |сіллю та |
| | | | |цукром |
| | |БГКП (колі- | 0,1 |Яйце куряче |
| | |форми), маса | |дієтичне |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | | |0,1-0,01 |Яйце куряче |
| | | | |столове |
| | | | 0,1 |Меланж яєчний |
| | | | |морожений; |
| | | | |жовтки та |
| | | | |білки яєчні |
| | | | |морожені |
| | | | 0,1 |Меланж яєчний |
| | | | |морожений із |
| | | | |сіллю та |
| | | | |цукром |
| | | | | |
| | |Патогенні |5 х 25 |Яйце куряче |
| | |мікроорганізми, у | |дієтичне |
| | |т. ч. сальмонели, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | | | 25 |Яйце куряче |
| | | | |столове |
| | | | 25 |Меланж яєчний |
| | | | |морожений; |
| | | | |жовтки та |
| | | | |білки яєчні |
| | | | |морожені |
| | | | 25 |Меланж яєчний |
| | | | |морожений із |
| | | | |сіллю та |
| | | | |цукром |
| | |Staph. aureus |Не |Меланж яєчний |
| | | |допускається |морожений; |
| | | | |жовтки та |
| | | | |білки яєчні |
| | | | |морожені |
| | |Протей |-"- |Меланж яєчний |
| | | | |морожений; |
| | | | |жовтки та |
| | | | |білки яєчні |
| | | | |морожені |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 6 | |
| | |стронцій-90 | 2 | |
| | | | | |
|1.5.2 |Яєчний |Токсичні елементи: | | |
| |порошок | | | |
| | |свинець | 3,0 | |
| | |кадмій | 0,1 | |
| | |арсен | 0,5 | |
| | |ртуть | 0,1 | |
| | |мідь | 15,0 | |
| | |цинк | 200,0 | |
| | |Волога, % |6,0-7,0 | |
| | | |(включно) | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | 0,005 | |
| | |Антибіотики, | | |
| | |од/г, не більше: | | |
| | |тетрациклінова |Не |<0,01 |
| | |група |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |стрептоміцин |Не |<0,5 |
| | | |допускається |-"- |
| | | | | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | | |
| | | | | |
| | |БГКП (колі- | 0,1 | |
| | |форми), маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |т. ч. сальмонели, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | |Proteus, маса | 0,1 | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Пестициди, | | |
| | |радіонукліди за | | |
| | |п. 1.5.1 | | |
| | | | | |
|1.5.3 |Яйця і яєчні |Яйця і яєчні продукти | |
| |продукти |вітчизняного виробництва | |
| |вітчизняного |досліджуються на вміст | |
| |виробництва |токсичних елементів, | |
| | |пестицидів, мікотоксинів, | |
| | |радіонуклідів, антибіотиків, | |
| | |мікробіологічні показники | |
| | |1 раз на місяць | | |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|2 |Молоко й | | | |
| |молочні вироби| | | |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|2.1 |Молоко й |Токсичні елементи: | |У дужках - ПДК |
| |молочнокислі | | |для |
| |вироби | | |продовольчої |
| | | | |сировини, |
| | | | |призначеної |
| | | | |для |
| | | | |виробництва |
| | | | |дитячих та |
| | | | |дієтичних |
| | | | |продуктів |
| | |свинець | 0,1 | |
| | | | (0,05) | |
| | |кадмій | 0,03 | |
| | | | (0,02) | |
| | |арсен | 0,06 | |
| | |ртуть | 0,005 | |
| | |мідь | 1,0 | |
| | |цинк | 5,0 | |
| | |Пестициди: | | |
| | |базудин |Не | |
| | | |допускається | |
| | |хлорофос |-"- | |
| | |ГХЦГ гамма-ізомер | 0,05 | |
| | |ДДТ | 0,05 | |
| | | | (0,01) | |
| | |карбофос |Не | |
| | | |допускається | |
| | |метафос |-"- | |
| | |хлорофос |-"- | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | <0,001 | |
| | |афлатоксин М1 | <0,0005 | |
| | |Антибіотики, | | |
| | |од/г, не більше: | | |
| | |тетрациклінова |не |<0,01 |
| | |група |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |стрептоміцин |не |<0,5 |
| | | |допускається |-"- |
| | | | | |
| | |пеніцилін |не |<0,01 |
| | | |допускається |-"- |
| | | | | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | 4 | |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |5 х 10 |Молоко |
| | |не більше | |пастеризоване |
| | | | |(для дитячого |
| | | | |харчування), |
| | | | |молоко |
| | | | |пастеризоване, |
| | | | 5 |група А |
| | | |1 х 10 |Молоко |
| | | | |пастеризоване, |
| | | | |група В |
| | | | 5 |Молоко |
| | | |2 х 10 |пастеризоване |
| | | | |у флягах та |
| | | | |цистернах |
| | |БГКП (колі- | 1,0 |Молоко |
| | |форми), маса | |пастеризоване |
| | |продукту (г), у | |(для дитячого |
| | |якому не | |харчування), |
| | |допускаються | |молоко |
| | | | |пастеризоване, |
| | | | |група А |
| | | | 0,1 |Молоко |
| | | | |пастеризоване, |
| | | | |група В; |
| | | | |молоко |
| | | | |пастеризоване |
| | | | |у флягах та |
| | | | |цистернах, |
| | | | |кефір, |
| | | | |простокваша, |
| | | | |йогурт |
| | | | 0,01 |Сметана |
| | | | |"Городская" з |
| | | | |20% і 25% |
| | | | |жирності (без |
| | | | |наповнювачів) |
| | | | 0,001 |Сметана всіх |
| | | | |інших видів |
| | |Патогенні | 50 |Молоко |
| | |мікроорганізми, у | |пастеризоване |
| | |т. ч. сальмонели, | |(для дитячого |
| | |маса продукту | |харчування) |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | 25 |Молоко |
| | | | |пастеризоване, |
| | | | |групи А, В, у |
| | | | |флягах та |
| | | | |цистернах, |
| | | | |кефір, |
| | | | |простокваша, |
| | | | |йогурт, |
| | | | |сметана всіх |
| | | | |видів |
| | |Кислотність, | | |
| | |жирність молока - | | |
| | |за маркуванням | | |
| | |тари | | |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 100 | |
| | |стронцій-90 | 20 | |
| | | | | |
|2.1.1 |Молоко й |На вміст токсичних елементів, | |
| |молочні вироби|пестицидів, антибіотиків | |
| |вітчизняного |досліджуються один раз на | |
| |виробництва |півроку; на вміст мікотоксинів - | |
| | |один раз на рік; | |
| | |радіонуклідів - один раз на | |
| | |квартал; | |
| | |на мікробіологічні показники - | |
| | |один раз на місяць | | |
| | | | | |
|2.2 |Консерви | | | |
| |молочні | | | |
| | | | | |
|2.2.1 |Молоко |Токсичні елементи: | | |
| |згущене | | | |
| |(стерилізоване| | | |
| |в банках) | | | |
| | |свинець | 0,3 | |
| | |кадмій | 0,1 | |
| | |арсен | 0,15 | |
| | |ртуть | 0,015 | |
| | |мідь | 3,0 | |
| | |цинк | 15,0 | |
| | |олово | 200,0 | |
| | |Пестициди за | | |
| | |п. 2.1 | | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | <0,001 | |
| | |афлатоксин М1 | <0,0005 | |
| | |Антибіотики, | | |
| | |од/г, не більше: | | |
| | |тетрациклінова |не |<0,01 |
| | |група |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |стрептоміцин |не |<0,5 |
| | | |допускається |-"- |
| | | | | |
| | |пеніцилін |не |<0,01 |
| | | |допускається |-"- |
| | | | | |
| | |Мікробіологічні | |Промислова |
| | |показники: | |стерильність |
| | | | |декларується |
| | | | 4 |виробником |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |2,5 х 10 |Молоко |
| | |не більше | |незбиране |
| | | | |згущене з |
| | | | 4 |цукром |
| | | |2,5 х 10 |Молоко нежирне |
| | | | |згущене з |
| | | | 4 |цукром |
| | | |3,5 х 10 |Какао зі |
| | | | |згущеним |
| | | | |молоком, |
| | | | |вершки згущені |
| | | | |з цукром, кава |
| | | | |натуральна зі |
| | | | |згущеним |
| | | | |молоком та |
| | | | |цукром |
| | |БГКП (колі- | 1,0 |Молоко |
| | |форми), маса | |незбиране та |
| | |продукту (г), | |нежирне, |
| | |у якому не | |згущене з |
| | |допускаються | |цукром, |
| | | | |розфасоване в |
| | | | |споживчу тару |
| | | | 0,3 |Молоко незбира |
| | | | |не та нежирне, |
| | | | |згущене із |
| | | | |цукром, |
| | | | |розфасоване у |
| | | | |транспортну |
| | | | |тару |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |т. ч. сальмонели, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 300 | |
| | |стронцій-90 | 60 | |
| | | | | |
|2.2.2 |Консерви |Відбір зразків здійснюється | |
| |молочні |точковим методом - один | |
| |вітчизняного |зразок від п'яти найближчих | |
| |виробництва |дат виготовлення | | |
| | | | | |
|2.3 |Молоко й |Токсичні елементи: | |* У перерахунку |
| |молочні | | |на вихідний |
| |вироби сухі | | |продукт. |
| | | | |У дужках дані |
| | | | |для продуктів |
| | | | |дієтичного |
| | | | |харчування |
| | | | | |
| | |свинець | 0,1* | |
| | | | (0,05) | |
| | |кадмій | 0,03* | |
| | |арсен | 0,05* | |
| | |ртуть | 0,005* | |
| | |мідь | 1,0* | |
| | |цинк | 5,0* | |
| | |Пестициди: | | |
| | |ДДТ | 0,1 (0,05)| |
| | |ГХЦГ гамма-ізомер | 0,1 (0,05)| |
| | |Інші пестициди за | | |
| | |п. 2.1 | | |
| | |Мікотоксини | | |
| | |за п. 2.1 | | |
| | | | | |
| | |Антибіотики, | | |
| | |од/г, не більше: | | |
| | |тетрациклінова |не |<0,01 |
| | |група |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |стрептоміцин |не |<0,5 |
| | | |допускається |-"- |
| | | | | |
| | |пеніцилін |не |<0,01 |
| | | |допускається |-"- |
| | | | | |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 г, | |Молоко |
| | |не більше | |коров'яче сухе |
| | | | 4 |незбиране: |
| | | |5 х 10 |вищий сорт |
| | | | 4 |перший сорт |
| | | |7 х 10 |Молоко |
| | | | |коров'яче сухе |
| | | | 4 |знежирене: |
| | | |5 х 10 |для |
| | | | |безпосереднього |
| | | | 5 |використання |
| | | |1 х 10 |для |
| | | | |промислової |
| | | | 5 |переробки |
| | | |1 х 10 |продукт |
| | | | |молочний сухий |
| | | | |Вершки сухі та |
| | | | |вершки сухі з |
| | | | 4 |цукром: |
| | | |5 х 10 |виший сорт |
| | | | 5 | |
| | |БГКП (колі- |1 х 10 |перший сорт |
| | |форми), маса | | |
| | |продукту (г), у | 0,1 |Усі види |
| | |якому не | |молока |
| | |допускаються | |коров'ячого |
| | | | |сухого |
| | | | | |
| | | | 1,0 |Закваски сухі |
| | | | |сублімаційної |
| | | | |сушки |
| | |Патогенні | 25 |Усі види |
| | |мікроорганізми, у | |молока |
| | |т. ч. сальмонели, | |коров'ячого |
| | |маса продукту | |сухого |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | 50 |Закваски сухі |
| | | | |сублімаційної |
| | | | |сушки |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 500 | |
| | |стронцій-90 | 100 | |
| | | | | |
|2.4 |Сири та |Токсичні | | |
| |вироби із |елементи: | | |
| |сиру | | | |
| | |свинець | 0,3 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |арсен | 0,2 | |
| | |ртуть | 0,02 | |
| | |мідь | 4,0 | |
| | |цинк | 50,0 | |
| | |Пестициди: | | |
| | |ДДТ | 1,0 |У перерахунку |
| | | | |на жир |
| | |ГХЦГ гамма-ізомер | 1,25 | |
| | |гексахлоран | 1,25 | |
| | |Мікотоксини: | | |
| | |афлатоксин В1 | <0,001 | |
| | |афлатоксин М1 | <0,0005 | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | | |
| | |БГКП (колі- | 0,01 |Сири сичужні |
| | |форми), маса | |тверді, м'які, |
| | |продукту (г), у | |сир |
| | |якому не | |"Російський" |
| | |допускаються | | |
| | | | 0,001 |Сир м'який |
| | | | |дієтичний |
| | |Staph. aureus, |Не |Сир м'який |
| | |КУО в 0,01 г, не |допускається |дієтичний |
| | |більше | 2 | |
| | |Staph. aureus, |5 х 10 |Інші сири та |
| | |КУО в 0,01 г, не | |вироби із сиру |
| | |більше | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |т. ч. сальмонели, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 2.1 | | |
| | | | | |
|2.4.1 |Сири та |На вміст токсичних елементів, | |
| |вироби із |пестицидів, антибіотиків | |
| |сиру |досліджуються один раз на | |
| |вітчизняного |півроку; на вміст | |
| |виробництва |мікотоксинів - один раз на | |
| | |рік; радіонуклідів - один раз | |
| | |на квартал; на | |
| | |мікробіологічні показники - | |
| | |один раз на місяць | |
| | | | | |
|2.5 |Казеїн |Токсичні | | |
| |технічний |елементи: | | |
| |(кислотний) | | | |
| | |свинець | 0,3 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |мідь | 4,0 | |
| | |Фізико-хімічні | | |
| | |показники: | | |
| | |масова частка | 12,0 |вищий сорт |
| | |вологи %, не | 12,0 |1 сорт |
| | |більше для зерна | 12,0 |2 сорт |
| | |масова частка | 12,0 |вищий сорт |
| | |вологи %, не | 12,0 |1-й сорт |
| | |більше для | | |
| | |меленого зерна | | |
| | |вільна | 0,57 |вищий сорт |
| | |кислотність, | 1,02 |1-й сорт |
| | |об'єм р-ну NaOH | 1,70 |2-й сорт |
| | |на 1 г сухої | | |
| | |речовини, мл, не | | |
| | |більше для зерна | | |
| | |вільна | 0,57 |вищий сорт |
| | |кислотність, | 1,02 |1-й сорт |
| | |об'єм розчину | | |
| | |NaOH на 1 г сухої | | |
| | |речовини, мл, не | | |
| | |більше для | | |
| | |меленого зерна | | |
| | |індекс | 0,2 |вищий сорт |
| | |розчинності, | 0,4 |1-й сорт |
| | |об'єм осаду на 1 г | 0,8 |2-й сорт |
| | |казеїну, мл, не | | |
| | |більше для зерна | | |
| | |індекс | 0,2 |вищий сорт |
| | |розчинності, | 0,4 |1-й сорт |
| | |об'єм осаду на 1 г | | |
| | |казеїну, мл, не | | |
| | |більше для | | |
| | |меленого зерна | | |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 100 | |
| | |стронцій-90 | 20 | |
| | | | | |
|2.5.1 |Казеїн |Токсичні | | |
| | |елементи: | | |
| | |свинець | 0,3 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |мідь | 4,0 | |
| | |Антибіотики, | | |
| | |од./г, не більше: | | |
| | |тетрациклінової |не |<0,01 |
| | |групи |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |пеніцилін |не |<0,01 |
| | | |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |стрептоміцин |не |<0,5 |
| | | |допускається |чутливість |
| | | | |методу |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | 4 | |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 |7,5 х 10 | |
| | |г, не більше | | |
| | |БГКП (колі- | 0,1 | |
| | |форми), маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Сульфітредукуючі | 200 | |
| | |клостридії КУО в | | |
| | |1 г, не більше | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |т. ч. сальмонели, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 100 | |
| | |стронцій-90 | 20 | |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|3 |Риба та | | |Відбір зразків |
| |рибні | | |від риби |
| |продукти | | |свіжомороженої |
| | | | |та |
| | | | |рибопродуктів |
| | | | |(у т. ч. |
| | | | |консервів), |
| | | | |які |
| | | | |виготовлені із |
| | | | |сировини |
| | | | |виловленої |
| | | | |суднами, що |
| | | | |належать |
| | | | |Україні, у |
| | | | |нейтральних |
| | | | |водах, а також |
| | | | |ті , що |
| | | | |надійшли за |
| | | | |імпортом, |
| | | | |здійснюється |
| | | | |точковим |
| | | | |методом - один |
| | | | |зразок від |
| | | | |п'яти |
| | | | |найближчих дат |
| | | | |виготовлення |
|-------+--------------+--------------------+-------------+----------------|
|3.1 |Риба жива, |Токсичні елементи: | | |
| |свіжа, | | | |
| |охолоджена, |свинець | 1,0 | |
| |морожена, | | 2,0 |тунець, меч- |
| |філе, м'ясо | | |риба, білуга |
| |морських |арсен | 1,0 |прісноводна |
| |ссавців | | 5,0 |морська |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |ртуть | 0,3 |прісноводна |
| | | | |нехижа |
| | | | 0,6 |прісноводна |
| | | | |хижа |
| | | | 0,5 |морська |
| | | | 1,0 |тунець, меч- |
| | | | |риба, білуга |
| | |Гістамін: | 100,0 |тунець, |
| | | | |скумбрія, |
| | | | |лосось, |
| | | | |оселедець |
| | |Пестициди: | | |
| | |гексахлорциклогексан| 0,2 |морська, м'ясо |
| | |(альфа, бетта, | |морських |
| | |гамма-ізомери) | |тварин |
| | | | 0,03 |прісноводна |
| | |ДДТ та його | 0,2 |морська |
| | |метаболіти: | | |
| | | | 0,3 |прісноводна |
| | | | 2,0 |осетрові, |
| | | | |лососеві, |
| | | | |оселедець |
| | | | |жирний |
| | | | 0,2 |м'ясо морських |
| | | | |тварин |
| | |2,4-Д кислота, її |не |прісноводна |
| | |солі та ефіри |допускається | |
| | | | | |
| | |Радіонукліди, | | |
| | |Бк/кг: | | |
| | |цезій-137 | 130 | |
| | |стронцій-90 | 100 | |
| | |Паразитологічні | | |
| | |дослідження: | | |
| | |Живі гельмінти та |Не | |
| | |їх личинки, |допускається | |
| | |небезпечні для | | |
| | |людей | | |
| | |Неживі гельмінти | | |
| | |та їх личинки, | | |
| | |небезпечні для | | |
| | |людей: | | |
| | |у м'язах |Не більше |за наявності в |
| | | |одного |черевній |
| | | |екземпляра |порожнині тіла |
| | | |на 1 кг |та на |
| | | |риби |внутрішніх |
| | | | |органах риби |
| | | | |неживих |
| | | | |гельмінтів та |
| | | | |їх личинок, |
| | | | |яких виявляють |
| | | | |без |
| | | | |застосування |
| | | | |оптичних |
| | | | |засобів чи |
| | | | |систем |
| | | | |збільшення, її |
| | | | |направляють на |
| | | | |технологічну |
| | | | |обробку для |
| | | | |видалення |
| | | | |паразитів і |
| | | | |внутрішніх |
| | | | |органів |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | | |
|3.1.1 |Риба-сирець |КМАФАнМ, КУО в 1 | 4 | |
| |і риба свіжа |г, не більше |5 х 10 | |
| | |БГКП (колі- |0,01 г | |
| | |форми), маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Staph. aureus, | 0,01 | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |т. ч. сальмонели | | |
| | |і L.Monocytogenes, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | 5 | |
|3.1.2 |Риба |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10 | |
| |охолоджена, |не більше | | |
| |морожена | | | |
| | |БГКП (колі- | 0,001 | |
| | |форми), маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Staph. aureus, | 0,01 | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |т. ч. сальмонели | | |
| | |і L.Monocytogenes, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
|3.2 |Рибні | | | |
| |консерви і | | | |
| |пресерви | | | |
| | | | | |
|3.2.1 |Риба | | | |
| |консервована | | | |
| |в скляній, | | | |
| |алюмінієвій | | | |
| |та суцільно- | | | |
| |стягнутій тарі| | | |
| | | | | |
|3.2.1.1|Прісноводна |Токсичні | | |
| | |елементи: | | |
| | |свинець | 1,0 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |арсен | 1,0 | |
| | |ртуть | 0,3 | |
| | |мідь | 10,0 | |
| | |цинк | 40,0 | |
| | |Гістамін: | 100,0 | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | |Мікробіологічні | |Промислова |
| | |показники | |стерильність |
| | | | |декларується |
| | | | |виробником |
|3.2.1.2|Морська |Токсичні | | |
| | |елементи: | | |
| | |свинець | 1,0 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |арсен | 5,0 | |
| | |ртуть | 0,4 | |
| | |мідь | 10,0 | |
| | |цинк | 40,0 | |
| | |Гістамін: | 100,0 | |
| | |Пестициди: | | |
| | |альдрін |Не | |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | |гексахлоран | 1,0 |З печінки риб, |
| | | | 0,2 |у тому числі: |
| | | | |з осетрових, |
| | | | |лососевих, |
| | | | |тунцевих |
| | | | | |
| | |ГХЦГ гамма-ізомер | 1,0 |З печінки риб, |
| | | | 0,2 |у тому числі: |
| | | | |з осетрових, |
| | | | |лососевих, |
| | | | |тунцевих |
| | |гептахлор |Не | |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | |2,4 Д-амінна сіль |-"- | |
| | |ДДТ та його | 0,4 |Консерви з риб |
| | |метаболіти | |(крім |
| | | | |осетрових, |
| | | | |лососевих, |
| | | | |тунцевих та з |
| | | | |печінки риб) |
| | | | 0,2 |Консерви з риб |
| | | | |(осетрових, |
| | | | |тунцевих, |
| | | | |лососевих та з |
| | | | |печінки риб) |
| | | | | |
| | |метафос |Не | |
| | | |допускається | |
| | | | | |
| | |ртутьвмісні |-"- | |
| | |пестициди | | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | | | | |
|3.2.1.3|Тунцева |Токсичні | | |
| | |елементи: | | |
| | |свинець | 2,0 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |арсен | 5,0 | |
| | |ртуть | 0,7 | |
| | |мідь | 10,0 | |
| | |цинк | 40,0 | |
| | |Гістамін: | 100,0 | |
| | |Пестициди за | | |
| | |п. 3.2.1.1 | | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | | | | |
|3.2.2 |Риба | | | |
| |консервована | | | |
| |в збірній | | | |
| |жерстяній | | | |
| |тарі | | | |
| | | | | |
|3.2.2.1|Прісноводна |Токсичні | | |
| | |елементи: | | |
| | |свинець | 1,0 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |арсен | 1,0 | |
| | |ртуть | 0,3 | |
| | |мідь | 10,0 | |
| | |цинк | 40,0 | |
| | |олово | 200,0 | |
| | |Гістамін: | 100,0 | |
| | |Пестициди за | | |
| | |п. 3.2.1.2 | | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | | | | |
|3.2.2.2|Морська |Токсичні | | |
| | |елементи: | | |
| | |свинець | 1,0 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |арсен | 1,0 | |
| | |ртуть | 0,3 | |
| | |мідь | 10,0 | |
| | |цинк | 40,0 | |
| | |олово | 200,0 | |
| | |Гістамін: | 100,0 | |
| | |Пестициди за | | |
| | |п. 3.2.1.2 | | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | | | | |
|3.2.2.3|Тунцева |Токсичні | | |
| | |елементи: | | |
| | |свинець | 2,0 | |
| | |кадмій | 0,2 | |
| | |арсен | 5,0 | |
| | |ртуть | 0,7 | |
| | |мідь | 10,0 | |
| | |цинк | 40,0 | |
| | |олово | 200,0 | |
| | |Гістамін: | 100,0 | |
| | |Пестициди за | | |
| | |п. 3.2.1.2 | | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | | | | |
|3.3 |Риба солена, |Паразитологічні | | |
| |копчена, |показники: | | |
| |в'ялена, | | | |
| |оселедці, | | | |
| |баличні | | | |
| |вироби | | | |
| | | | | |
| | |Живі гельмінти та |Не | |
| | |їхні личинки, |допускається | |
| | |небезпечні для | | |
| | |людей | | |
| | | | | |
| | |Неживі гельмінти | |за наявності в |
| | |та їх личинки, | |черевній |
| | |небезпечні для | |порожнині тіла |
| | |людей: | |та на |
| | | | |внутрішніх |
| | | | |органах риби |
| | | | |неживих |
| | | | |гельмінтів та |
| | | | |їх личинок, |
| | | | |яких виявляють |
| | | | |без |
| | | | |застосування |
| | | | |оптичних |
| | | | |засобів чи |
| | | | |систем |
| | | | |збільшення, її |
| | | | |направляють на |
| | | | |технологічну |
| | | | |обробку для |
| | | | |видалення |
| | | | |паразитів і |
| | | | |внутрішніх |
| | | | |органів |
| | |у м'язах |Не більше | |
| | | |одного | |
| | | |екземпляр | |
| | | |на на 1 кг | |
| | | |риби | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | 3 | |
| | |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10 |Риба гарячого |
| | |не більше | 3 |копчення |
| | | |5 х 10 |Риба холодного |
| | | | |копчення |
| | | | | |
| | |БГКП (колі- | 10 |Риба гарячого |
| | |форми), маса | |копчення |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | 1,0 |Риба холодного |
| | | | |копчення |
| | |Staph. aureus, | 1,0 | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |т. ч. сальмонели, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якій не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | |Vibrio | 10 |Додатковий |
| | |parahaemolyticus, | |показник при |
| | |КУО в 1 г, не більше| |епіднеблаго- |
| | | | |получній |
| | | | |ситуації |
|3.4 |Ікра і |Токсичні | | |
| |молоки |елементи: | | |
| |різних видів | | | |
| |риб | | | |
| | |свинець | 1,0 | |
| | |арсен | 1,0 | |
| | |кадмій | 1,0 | |
| | |ртуть | 0,2 | |
| | |Пестициди: | | |
| | |гексахлорциклогексан| 0,2 | |
| | |(альфа, бетта, | | |
| | |гамма-ізомери) | | |
| | |ДДТ та його | 2,0 | |
| | |метаболіти | | |
| | |Радіонукліди за | | |
| | |п. 3.1 | | |
| | | | | |
| | |Мікробіологічні | | |
| | |показники: | | |
| | | | 4 | |
|3.4.1 |Ікра і |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |5 х 10 | |
| |молоки |не більше | | |
| |різних видів | | | |
| |риб свіжі | | | |
| | |БГКП (колі- | 0,001 | |
| | |форми), маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | | |
| | |Staph. aureus, | 0,01 | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |тому числі | | |
| | |сальмонели і | | |
| | |L.Monocytogenes, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | 5 | |
|3.4.2 |Молоки |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10 | |
| |солоні |не більше | | |
| | |БГКП (колі- | 0,1 | |
| | |форми), маса | | |
| | |продукту (г), у | | |
| | |якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Staph. aureus, | 0,1 | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | |Патогенні | 25 | |
| | |мікроорганізми, у | | |
| | |тому числі | | |
| | |сальмонели і | | |
| | |L.Monocytogenes, | | |
| | |маса продукту | | |
| | |(г), у якому не | | |
| | |допускаються | | |
| | | | 5 | |
|3.5 |Печінка, |КМАФАнМ, КУО в 1 г, |1 х 10 | |
| |голови риб |не більше | | |
................Перейти до повного тексту